אנבידיה עוקפת את התחזיות עם עלייה של 69% ברווח המתואם למניה
אנבידיה עוקפת את התחזיות עם עלייה של 69% ברווח המתואם למניה
ענקית השבבים שניסתה לרכוש את ARM מסופטבנק ונתקלה בהתנגדות הרגולטורים חושפת נתונים חיוביים כמעט בכל הפרמטרים, לצד ירידה של 10% בערך המנייה מאז תחילת השנה. צפי החברה לרבעון הבא: הכנסות גבוהות מהתחזיות ויציאה מדורגת ממשבר האספקה
יצרנית השבבים אנבידיה דיווחה על תוצאות הרבעון הרביעי, שעקפו את תחזיות האנליסטים וסיפקה גם תחזית אופטימית לרבעון הנוכחי. החברה דיווחה על רווח מותאם של 1.32 דולר למניה, עלייה של 69% לעומת הרבעון הרביעי של שנה קודם לכן, לעומת תחזית לרווח של 1.22 דולר למניה. ההכנסות זינקו בשיעור שנתי של 53% ל-7.64 מיליארד דולר, לעומת תחזית של 7.42 מיליארד דולר.
עוד דיווחה החברה כי לפי התחזית הנוכחית היא מצפה שההכנסות יעמדו ברבעון הראשון של השנה על 8.1 מיליארד דולר - גבוה מתחזיות האנליסטים שמצפים להכנסות של 7.29 מיליארד דולר. מנכ"ל החברה ג'נסן הואנג מסר בהצהרה כי באנבידיה חווים ביקוש "יוצא מן הכלל" מכיוון שהשבבים משמשים במכשירים של בינה מלאכותית ומכשירים מתוחכמים אחרים. הואנג מסר עוד כי חל שיפור בשיבושי האספקה, כך שהיצע המוצרים של החברה יגדל "משמעותית" במחצית השנייה של 2022. "אנחנו מעריכים שהאספקה תשתפר מעתה בכל רבעון", אמר הואנג בשיחה עם אנליסטים.
מניית אנבידיה נסחרה בעליות ב-2021, אך מאז תחילת השנה נחלשה ב-10% על רקע העדפת המשקיעים נכסים בטוחים יתר בשל האינפלציה העולה. אנבידיה דיווחה על מכירות בגובה 3.26 מיליארד דולר בחטיבת מרכזי הנתונים - עלייה שנתית של 71%. במהלך הרבעון האחרון הכריזה אנבידיה כי מטא – החברה האם של פייסבוק – תשתמש בשבבים שלה לחקר בתחום הבינה המלאכותית. ובכל זאת, גימינג נותר השוק המרכזי של החברה ומעבדי GeForce שלה נחשבים למושלמים עבור משחקי מחשב מתקדמים. חטיבת הגיימינג דיווחה על עלייה שנתית של 37% בהכנסות ל-3.42 מיליארד דולר, בהובלת מכירות ה- GeForce.
במקביל, חטיבת Professional Visualization דיווחה על זינוק של 109% במכירות, ל-643 מיליארד דולר. לפי החברה, הצמיחה נבעה בעיקר ממכירות שבבים שמסייעים לעבודה מרחוק. מנגד, חטיבה הרכב (Automotive) של נבידיה רשמה ירידה של 14% ל-125 מיליון דולר. זאת, לפי נבידיה, נוכח בעיות האספקה של יצרניות הרכב.
נבידיה ניהלה מגעים לרכישת חברת השבבים ARM מסופטבנק, אך מוקדם יותר החודש הכריזה החברה כי בשל התנגדות הרגולטורים העסקה לא תצא לפועל. "עשינו במיטב יכולתנו", הגיב על הנושא הואנג. "אבל המכשולים היו גבוהים מדי".