$

מנועי הכסף

הנה באה האינפלציה: ההתייקרויות בארה"ב והבמבה שלכם

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 174 - כיצד יגיבו בבנק המרכזי של ארה"ב לאינפלציה הגבוהה, על מה בדיוק חוקרים את רשתות השיווק בארץ והאם באמת אין ברירה מלבד להעלות את המחירים של כל המוצרים בסופר

שי סלינס 16:0611.11.21

סביר להניח שבכירי הבנק המרכזי של ארה"ב לא רגועים. רק לפני מספר ימים ישבו בוושינגטון, במטה הבנק המרכזי של הפדרל ריזרב, והוציאו לדרך תוכנית ארוכת טווח ליציאה ממשבר הקורונה. התוכנית כללה הפחתה מתונה של הסיוע לשווקים, בליווי העלאת ריבית מתונה לקראת סוף 2022.

 

 

 

 

אלא שהשבוע הרוב השתנה. האינפלציה בארה"ב זינקה בחודש שעבר ביותר מ-6% במונחים שנתיים – שיא שלא נראה מאז 1990. מדד המחירים לצרכן קפץ באוקטובר ב-0.9% לעומת החודש הקודם לאחר עלייה של 0.4% בספטמבר. בשני המקרים הפרסום בפועל עקף בהרבה את תחזיות השווקים. במילים אחרות - שיעור האינפלציה גבוה בהרבה ממה שחשבו בשווקים ובבנק המרכזי. והחדשות המדאיגות יותר - ככל הנראה לא מדובר באינפלציה זמנית.

 

כעת, השאלה הגדולה שמעסיקה את השווקים היא כיצד יגיבו בבנק המרכזי החשוב בעולם לעליית המחירים הדרמטית. האם, למרות נתוני האינפלציה המדאיגים יחליטו לא לעשות כלום או אולי יגיעו למסקנה בפד שאין ממש זמן לבזבז וצריך להקדים את העלאת הריבית. בינתיים השווקים לא משאירים מקום לספק והתחזיות מראות כי הריבית תעלה כבר בתחילת השנה. באשר לתוכניות של הפד ניאלץ לחכות ולשמוע מה יגידו הבכירים.

 

ובתזמון מושלם עם עליית המחירים בארה"ב, נחשפנו השבוע בארץ לתחיחתו של גל עליות מחירים. אמנם האינפלציה בישראל נמוכה בהרבה מארה"ב ועדיין נמצאת בטווח של 1%-3% אותו קבע בנק ישראל - אך את גל ההתייקרויות ניתן לזהות בכל מקום - מהסופר השכונתי, דרך תחנת הדלק ועל למחירי הדיור.

 

היום בפרק מספר 173 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד, דיברנו על הקשר בין האינפלציה הגבוהה בארה"ב למחירי המוצרים בארץ. ניסינו להבין על מה בדיוק חוקרים את הקמעונאים הגדולים בארץ וניסינו לברר האם באמת אין לרשתות השיווק הגדולות אפשרות אחרת מלבד העלאת המחירים. בפרק התארחה אילנית שרף מנהלת הסייל סייד של פסגות.

האזנה נעימה!

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

  צילום: ענר גרין

 

x