כלכליסט-טק
דיווחתם על פרצה באינטרנט? תקוו שלא יתבעו אתכם על הוצאת דיבה
פודקאסט קוקיז: מערך הסייבר התריע - אז למה חברת סייברסרב לא סגרה את הפרצה? למה חברות בישראל מתייחסות בזלזול לאבטחת מידע, האם אנחנו רוצים עולם וירטואלי - והאם פייסבוק צריכה להיות זו שמנהלת אותו?
הפריצה הגדולה לשרתי סייברסרב, ובעיקר גניבת המידע מאתר ההיכרויות הלהטב"ק אטרף, שכבר הביאה לחשיפת פרטים מזהים של נשאי HIV, מכעיסה במיוחד מכיוון שמערך הסייבר התריע בפני החברה על הסכנה כמה פעמים בשנה האחרונה.
ארכיטקט התוכנה רן בר-זיק מספר לעומר כביר ולשירלי זינגר למה כל כך הרבה חברות בישראל מתייחסות בזלזול לאבטחת מידע ופרטיות משתמשים, למה גם המשתמשים עצמם נושאים באחריות, ומה קורה למי שמטוב לבו מדווח לחברה על כשלי אבטחה (ספוילר: זה יכול להיגמר במכתב מעורך דין).
פייסבוק משנה את השם למטא ומציגה את החזון העתידיני שלה למטאוורס, עולם וירטואלי עתידני ששואף להקיף את כל החוויה האנושית. אבל בדרך הארוכה לשם חייבים לשאול שתי שאלות חשובות: האם אנחנו בכלל רוצים עולם כזה? ואם כן, האם פייסבוק צריכה להיות החברה שיוצרת ומנהלת אותו?
וגם: לקראת ועידת האקלים של האו"ם בגלזגו, האם המקלות שתוקעת הממשלה בגלגלים יחסלו את תעשיית האקלים-טק המקומית כשהיא עדיין בחיתוליה?
השבוע בקוקיות: שירלי ממליצה על עמוד הפייסבוק המפתיע של רשות העתיקות, עומר על הסיפור האמיתי (או שלא) מאחורי עמי ותמי.