$

כלכליסט-טק

מהפכת האגרוטק: כך משדרגת הטכנולוגיה את החקלאות

פודקאסט "הייטק בפקקים": איך משתמשים בדאטה כדי להדביר פחות ולהשקות יותר ומה חלקן של פטריות בהגדל התפוקה בשדות?

שירות כלכליסט 14:3028.10.21
מהפכות טכנולוגיות בחקלאות היו תמיד גורם שהציל את העולם מרעב המוני וגם מלחמות. בתחילת המאה העשרים היה זה תהליך הבר-בוש, שאיפשר את הייצור הזריז והזול של אמוניה שמשמשת עד היום כגורם העיקרי בדישון. בשנות ה-60 ו-ה70 העולם חווה את המהפכה הירוקה, שימוש בדשנים, חומרי הדברה ושיטת המונוקולטורה - גידול של זן אחד של תוצרת באיזורים נרחבים. כל אלו איפשרו לחקלאים בכל העולם למקסם את כמות התבואה.

 

ההערכות הן שעד 2050 אוכלוסיית העולם תגדל בעוד כ-2 מיליארד אנשים, והמשמעות היא שב-40 השנים הקרובות העולם יצטרך לייצר כמות מזון דומה לזו שייצר ב-700 השנים שקדמו להן.

 

 

 

 

בפודקאסט "הייטק בפקקים" דיברנו על הפיתוחים הטכנולוגיים שיאפשרו להאכיל אתכם בשנים הקרובות. עמית בלסר, מנהל המו"פ בפרוספרה ישראל, סיפר על שימוש בדאטה בתעשיית החקלאות - אילו פרמטרים חשובים מודדים בעת גידול מזון וכיצד ניתן להפחית את השימוש בהדברה ולהשקות בצורה מדויקת יותר. פרוספרה, שנקנתה לאחרונה על ידי ואלמונט, חברת ההשקיה הגדולה בעולם, מפתחת מערכת חישה ובינה מלאכותית עבור תעשיית החקלאות.

 

דן גרוצקי, מייסד שותף ב-Groundwork Bio, הסביר על חידושים בתחום הפטריות - איך ניתן להיעזר בפטריות בכדי להגדיל את התפוקה מהשדות?

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

הייטק בפקקים היא שילוב של פייסבוק לייב ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארט-אפ.

בצוות התכנית - אדר חי, אורי טולדנו, טל חי, ונירית כהן

x