$

מנועי הכסף

תתרגלו, המחסור העולמי לא יחלוף בקרוב

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 170: מציוד רפואי, דרך מוצרי מזון ועד לכוח אדם - העולם נכנס לתקופה בה אין יותר שפע. מהן הסיבות למחסור ומה יהיו ההשלכות על חיי היום יום

שי סלינס 18:1514.10.21
מדד זמני השילוח של המעבדים מונה כמה זמן לוקח מהרגע בו חברות מזמינות מעבד כלשהו עד אשר הוא מגיע ללקוח. המדד הזה, עמד מהשקתו בשנת 2016 על ממוצע רב שנתי של 13 שבועות. עד שהגיעה הקורונה לפני שנה וחצי.

 

 

 

שנת 2020 התחילה דווקא עם ממוצע זמני שילוח של 13-15 שבועות. אלא שעד הרבעון האחרון של 2020 זמני השילוח, לפי המדד, הגיע כבר לזמן ממוצע של 17 שבועות.

וזה לא נעצר שם.

 

ברבעון השני של 2021 זינקו זמני השילוח ל-20 שבועות והיום - ברבעון הרביעי של השנה אנחנו כבר עומדים על ממוצע של 22 שבועות. במילים אחרות, בתוך שנה וחצי בלבד הזמן בו יצרניות רכבים למשל צריכות לחכות על מנת לקבל את המעבד - הוכפל.

 

ובעיית המחסור לא מסתכמת בשבבים. תחומים רבים סובלים ממחסור דומה - החל מציוד רפואי, דרך מוצרי מזון, דלק ועד לכוח אדם.

 

את התוצאות המיידיות של המחסור העולמי אנחנו כבר יכולים לראות במחירי הסחורות - עם זינוקים של עשרות אחוזים במוצרים כמו קפה, אלומיניום, נפט, שיבולת שועל, בדיל וכמובן גז טבעי.

 

על הסיבות למחסור ועל ההשלכות העתידיות דיברנו בפרק ה-170 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד. בפרק התארחה מנהלת מחלקת הסייל סייד של פסגות אילנית שרף.   

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x