$

פודקאסט כלכליסט

המשפט של אליזבת הולמס חושף את ההונאה האמיתית בתרבות הטק

חברות הטכנולוגיה נכנעות בלי קרב בפני משטרים מפוקפקים, למה דווקא ההונאה בחברת תראנוס הגיעה לבתי המשפט ומה יכולים ללמוד מהסיפור אנשי ההון סיכון - הפודקאסט "קוקיז" עם הסיפורים החמים

הגר רבט ועומר כביר 20:0021.09.21

הכניעה של אפל וגוגל למשטר פוטין ימים לפני הבחירות ברוסיה היא רק האירוע האחרון בסדרה של כניעות דומות למשטרים מפוקפקים. לחברות הטכנולוגיה, מסתבר, יש קיום כפול: במדינות מערביות ודמוקרטיות הן מצטיירות כאבירות הקדמה, אבל אין להן בעיה לנקוט בציות עיוור לממשל במדינות כמו סין, רוסיה או ברזיל. עומר כביר נזכר בהיסטוריה המביכה של כמה מענקיות הטכנולוגיה ומסביר איך חברות האינטרנט הפכו ממגינות הדמוקרטיה בתחילת דרכן לתאגידים שזכויות אדם מקלקלות להן את שורת הרווח. 

 

 

 

 

 

המשפט של אליזבת הולמס ותראנוס שנפתח בשבוע שעבר בעמק הסיליקון חושף את הצדדים הפחות יפים של תרבות הטק. הולמס מואשמת בהונאת צרכנים ומשקיעים, לאחר שטענה כי החברה פיתחה טכנולוגיה באמצעותה ניתן לבצע מעל 200 בדיקות דם מגוונות באמצעות טיפות דם בודדות בלבד. תחקיר של הוול סטריט ג'ורנל חשף כי מספר הבדיקות נמוך משמעותית והתוצאות לא מדויקות.

 

 בתעשייה מתאמצים לצייר את הולמס כיוצאת דופן, אבל היא בעצם מקרה קיצון של תופעה רווחת מאוד. הגר רבט מסבירה למה דווקא המקרה של חברת תראנוס הגיע לבתי המשפט, ולא חברות טכנולוגיה אחרות שכשלו ואיבדו כספי משקיעים, ומה הלקח שאנשי ההון סיכון צריכים ללמוד מהמקרה שלה (אבל גם למה הם לא ילמדו אותו).  

 

וגם, עומר ממליץ לכם לקבל כמה שיעורים בחינוך מיני מנטפליקס והגר על התיקיות המרתקות של פייסבוק שנחשפו השבוע.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x