$

הייטק בפקקים

האם תעשיית הטק הסינית משתלטת על העולם?

שלטונות סין מגבילים את ענקיות הטכנולוגיה שצמחו במדינה ומצרים את צעדיהן, והפודקאסט הייטק בפקקים בודק האם הממשל שם שינה גישה ואיך אפשר לעבוד עם סין

שירות כלכליסט 18:2126.08.21

סין היתה אמורה להיות המעצמה המשפיעה בעולם בתקופה הזו, אבל בעקבות עצירת ההנפקה הגדולה בהיסטוריה של אנט גרופ של ג'ק מא והלאמת חברת האדוטק טל, פתאום אנחנו מסתכלים על סין ותוהים - האם זו המדינה הקומוניסטית שאנחנו מכירים משנות ה-90, שמגבילה ומלאימה עסקים? או שזו איזו מהמורה קטנה בדרך להובלה כלכלית עולמית? בפודקאסט "הייטק בפקקים" ננסה להבין את סין, עם ד"ר הראל מנשרי, ראש תחום הסייבר ב-HIT חולון, ויובל ויינרב, שותף מייסד ב-Krystal8.

 

 

 

 

בואו נחזור ונבחן את אנט גרופ, כדי להבין יותר לעומק את הממשל הסיני. החברה, שכוללת את אליבאבא ואליפיי, היא חברת הפינטק הגדולה בעולם. בזכות דאטה אדיר שנאסף על כלל משתמשי השירותים השונים של אליבאבא ואלי פיי, החברה למעשה מתפקדת כבנק משוכלל - היא מאשרת הלוואת בעזרת בינה מלאכותית בתוך 3 דקות ומאפשרת לבחור מסלולי השקעה מותאמים אישית באופן פשוט וקל.

 

משרדי אנט גרופ משרדי אנט גרופ צילום: בלומברג

 

 

גם בשוק הביטוח אנטגרופ מציעה פתרונות מותאמים אישית מבוססי דאטה. הבעיה העיקרית, על פי יובל וינרב, היא שבעוד בנקים מחויבים בערבונות בשיעור של 30%, הרגולציה על אנטגרופ היתה מותאמת לחברות סטארט-אפ (3%-7%) ולכן הרגולטור התערב ומנע את ההנפקה. סיבות אחרות שהועלו היו המלחמה האישית של הנשיא שי כנגד מתעשרי אנט גרופ (מעל ל-100 אנשים עם יותר מ-100 מיליון דולר), בעוד השמועות לגבי היעלמותו של ג'ק מא ושליחתו ל"חינוך מחדש" החלו להציף את הרשת, דיווחים אחרים מציעים שהוא הוריד פרופיל כדי לעבוד מאחורי הקלעים ולהוציא את ההנפקה לפועל במועד מאוחר יותר.

 

כיצד ניתן לעבוד עם סין? אילו הזדמנויות יש בה? מוזמנים להאזין לפרק.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x