$

הייטק בפקקים

בינה מלאכותית תשנה את חיינו - ולא רק לטובה

בפעולות רבות ביום יום שלנו מעורבות מערכות ממוחשבות בעלות יכולת למידה עצמאית. זה יכול לעזור, אבל מה קורה כשבינה מלאכותית מסננת קו"ח או קובעת את היקף האשראי שנקבל? הפודקאסט הייטק בפקקים בוחן את התחום הלוהט

שירות כלכליסט 20:0327.05.21

בינה מלאכותית היא כנראה הכוח המשמעותי ביותר שיעצב את החיים שלנו בעשור הקרוב, וזו אחת הסיבות לכך שהפודקאסט "הייטק בפקקים" עוסק בו לעתים קרובות. כפי שהגדיר את זה מולי אדן בתכנית לפני שנה: "הבינה המלאכותית הולכת לשנות את החיים שלנו בצורה משמעותית יותר מהאינטרנט".

 

 

 

 

כבר כיום בהרבה מהפעולות שאנחנו עושים בחיים - אם זה זיהוי קולי, פרסומות ממוקדות או שימושים שונים ברפואה - מאחורי הקלעים יש מערכת ממוחשבת לומדת.

 

בינה מלאכותית מעלה את היעילות והדיוק בתהליכים רבים. כשהיא חוסכת לנו זמן המתנה בעת שאנחנו ממתינים למעלית בבניין רב קומות זה מבורך, אבל כשאלגוריתמים עוברים על קורות חיים ומחליטים אילו מהם להעביר לשלב הבא, משתתפים בקבלת החלטות כמו קביעת גובה דמי ערבות ומתן אשראי מהבנק - השימוש בבינה המלאכותית צריך להיעשות בזהירות רבה. האם לחברות, למשל, יש אינטרס לדאוג לכך שהאלגוריתמים שלהן לא יעודדו אפליה? 

 

מערכת זיהוי פנים מערכת זיהוי פנים צילום: רויטרס

 

 

הרגולטור של האיחוד האירופי הוציא בחודש שעבר מסמך טיוטה ראשוני שדן בשימושים השונים בבינה מלאכותית והוא הנושא בו נעסוק בתכנית של "הייטק בפקקים".

בתכנית מתארחים ד"ר אביב גאון, חבר סגל מבית הספר למשפטים במרכז הבינתחומי בהרצליה, שמתמחה באתיקה של בינה מלאכותית, ונורית כהן אינגר, סמנכ"לית מוצר בביונדמיינדס.

 

"הייטק בפקקים" היא שילוב של פייסבוק לייב ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארט-אפ.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x