$

פודקאסט כלכליסט

מדוע אינפלציה של 17% בטורקיה צריכה להטריד אותנו

פודקאסט מנועי הכסף פרק 150 - חזרתם לשגרה אחרי שנת קורונה נוראית? 8 מתוך 10 אנשים בעולם לא יודעים על מה אתם מדברים, משום שהם חלק מהשווקים המתעוררים. אותם שווקים שמשכו משקיעים מכל העולם - עד שהגיעה 2020

שי סלינס 16:3606.05.21

התאוששות כלכלית? רואים את האור בקצה המשבר? מתכננים את החזרה לשגרה? 8 מתוך 10 אנשים בעולם לא יודעים על מה אתם מדברים. וסביר להניח שאנשים אלו גרים בכלכלות המתפתחות - השווקים המתעוררים.

 

 

 

 

2019 היתה השנה של השווקים המתעוררים. מעמד הביניים התחזק והתרחב, היקיפי העוני ירדו, שוקי המניות עלו, משקיעים מכל העולם הסיתו אל מדינות אלו את הכספים - המטבעות התחזקו והעתיד נראה ורוד. ואז הגיעה 2020. וב-2021 כאשר המדינות במערב מתחילות לצאת מהמשבר - השווקים המתעוררים לא רואים את האור. אינפציה מתפרצת, מטבעות חלשים, תוכניות סיוע ממשלתיות מגמגמות, חובות מאמירים אבל מעל לכל - חוסר יכולת לספק חיסונים לאזרחים - אלו הבעיות המרכזיות שמתמודדות איתן מדינות כמו טורקיה, הודו, תאילנד, ארגנטינה וברזיל. לכמה אנשים זה נוגע? להמון. 89% מאוכלוסיית העולם מתגוררת בשווקים מתעוררים שאחראים על 59% מהתוצר העולמי.
 צילום: איי אף פי

 

 

לא תמיד הכלכלות המתפתחות הגיבו כך למשברים עולמיים. ב-2009 שנה אחרי המשבר שפגע בכל העולם הכלכלי שוקי המניות של השווקים המתעוררים זינקו ב-74% - כמעט פי 3 בהשוואה לעלייה של הכלכלות המפותחות. וב-2021? הפוך. בעוד שהמדדים בארה"ב ובאירופה נוגעים ברמות השיא מדד MSCI של השווקים המתעוררים רשם עלייה צנועה של 5% - מחצית מהתשואה שרשם מדד S&P 500.

 

היום בפרק ה-150 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד, דיברנו על השווקים המתעוררים ועל הקשר אלינו. האם למרות מה שאנחנו שומעים שקורה בהודו, בברזיל ובטורקיה - משהו טוב יכול לקרות למדינות אשר היו התקווה של הכלכלה העולמית לפני לא הרבה זמן או שהפער מהמערב רק יתרחב. וגם - כמה מילים על מדינה אחת קטנה במזרח התיכון שמתנהלת כבר יותר משנתיים ללא ממשלה.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

x