איך קיבל אבי לוי אופציה חינמית לנתח מסילבר קסטל של אלי מיזרוח וצבי זיו?
להב אל.אר, שבשליטת לוי, תוכל לרכוש 8.75% מבית ההשקעות בקריפטו שמתמזג לשלד איי.סי.בי. החברה קיבלה את האופציה בחינם כשמיזוג אחר עמד על הפרק. העסקה לא הבשילה, אך האופציה נותרה בתוקף
לא לעתים קרובות קורה שעסקה שבוטלה נושאת פוטנציאל לרווח לא צפוי לאחד הצדדים בה. להב אל.אר, שבעל המניות העיקרי בה הוא אבי לוי (43.1%), חתמה בחורף האחרון על מזכר הבנות לא מחייב עם השלד הבורסאי איי.סי.בי. המזכר עסק באופציה שניתנה ללהב להזרים 25 מיליון שקל לאיי.סי.בי, אם השלד יצליח למזג לתוכו פעילות של חברת הכבישים החשמליים מאגמנט (Magment).
- אבי לוי רכש 3.4% נוספים ממניות להב אל.אר לפי שווי חברה של 671 מיליון שקל
- להב סיכמה רבעון רווחי, אחרי הפסד בתקופה המקבילה
- להב אל.אר ומנצור מינו את יורם איל למנכ"ל דלק ישראל
במסגרת המזכר הוענקו ללהב אופציה ל־13 מיליון מניות איי.סי.בי במחיר מימוש של 1.5 שקל. אולם המיזוג עם מאגמנט לא התממש, אך לעומת זאת — האופציה למניות איי.סי.בי נותרה בתוקף.
אתמול נודע כי בית ההשקעות במטבעות דיגיטליים סילבר קסטל, שאותו הקים אלי מיזרוח, ובין מייסדיו ובעלי המניות שלו נמצא מנכ"ל בנק הפועלים בעבר צבי זיו, עתיד להתמזג לתוך אי איי.סי.בי, אחרי ששלשום התקשרו הצדדים במזכר הבנות לקראת עסקה להחלפת מניות, במטרה לבצע גיוס מינימלי של 6 מיליון שקל, שיוכל להגיע ל־20 מיליון שקל.
המניה עלתה ב־5.1%
משמעות המיזוג, ככל שיושלם בהצלחה, היא ש־75% מאיי.סי.בי יעברו לסילבר קסטל, ומתוך מה שנותר כ־35% צפויים לעבור ללהב אל.אר, אם תחליט לממש את האופציות. כלומר, ללהב אל.אר צפוי נתח של 8.75% מאיי.סי.בי הממוזגת, וזאת כתוצאה מעסקה שלא התממשה.
אתמול עלתה מניית איי.סי.בי ב־5.1% לשער של 1.5 שקלים, כלומר מחיר מימוש האופציות, כך שלהב אל.אר אינה מרווחת כרגע על הנייר. אך הכניסה של בית השקעות במטבעות כמו ביטקוין עשויה לייצר בעתיד רווחים, אם המיזם יצליח.
סילבר קסטל רוצה להשלים את הגיוס להיקף של 20 מיליון שקל, לפי שווי של 100 מיליון שקל, בשלב הבא. אם תצליח בכך, להב אל.אר תהיה מורווחת על המניות שתקבל מהאופציות שתממש 5-4 מיליון שקל.
איי.סי.בי בבעלות יזם סיני
עסקת המיזוג מלווה על ידי סייבל השקעות, משרד עוה"ד קצנל דימנט ומשרד עוה"ד ציטבר גלאור.
איי.סי.בי, שהשקיעה בעבר בכמה מיזמים ביוטכנולוגיים ישראליים, מתמחה בשיתופי פעולה עם חברות מסין. החברה, בשליטת היזם הסיני חואנג צינשיז, מנוהלת בידי אנדרו זון.
סילבר קסטל נוסד ב־2018 בידי אלי מיזרוח (מנכ״ל), בעבר מנכ"ל חברת גולף, וצבי זיו (יו״ר). עם המייסדים נמנים גם גבי רביד, בעבר יו"ר בית ההשקעות פסגות, חן מוניץ, רמי ביניש ודני זילביגר.
לבית ההשקעות מגוון מוצרים ושירותים, המאפשרים ללקוח חשיפה לנכסים דיגיטליים באמצעות קרנות גידור המתמחות בתחום. בנוסף, בית ההשקעות בוחן אפיקים אחרים ובהם הלוואות מגובות ביטקוין, מו״פ באסטרטגיות מסחר מתקדמות ומוצרי השקעה עבור לקוחות מוסדיים.
מיזרוח אמר אתמול כי "לנוכח העליות בשווקים וכניסתן של חברות משמעותיות לתחום בכל העולם, אנו חושבים ששוק ההון הישראלי הרבה יותר בשל להשקעות בתחום".
אנדרו זון, מנכ"ל ישראל סין ביוטכנולוגיה: ״תחום הקריפטו הוא מרתק ומתפתח. בחנו כמה מיזמים, והגענו למסקנה שהחזון של סילבר קסטל והצוות הניהולי שלה יביאו תרומה מהותית לבעלי המניות של איי.סי.בי".