בעלי המניות התנגדו, אך מנכ"ל אלקטרה קיבל את חבילת השכר
דירקטוריון החברה אישר את חבילת התגמול לאיתמר דויטשר לשלוש השנים הקרובות, ועושה זאת בפעם השלישית חרף התנגדותם של בעלי המניות. הגופים המוסדיים פסגות, מנורה והראל התנגדו, בחברת הייעוץ אנטרופי דווקא תמכו
אלקטרה שבשליטת האחים זלקינד החליטה לאשר את תנאי התגמול של המנכ"ל איתמר דויטשר חרף התנגדות בעלי המניות.
- נחתם ההסכם: השליטה ביינות ביתן עוברת לאלקטרה צריכה
- מתרחבת בתחבורה: אלקטרה רוכשת את אגד תעבורה ב-200 מיליון שקל
- אלקטרה נדל"ן מתרחבת ביוסטון: רכשה מקבץ דיור ב-36.4 מיליון דולר
דירקטוריון אלקטרה אישר את התגמול של דויטשר לשלוש השנים הקרובות, שיכול להביא את שכרו עד 13 מיליון שקל בשנה. חבילת התגמול מורכבת משכר קבוע של 3 מיליון שקל בשנה, מענק שנתי של עד 5.5 מיליון שקל ותגמול הוני של 4.5 מיליון שקל בשנה. מדובר בתנאים זהים לאלה שהדירקטוריון אישר לו כבר פעמיים מאז 2014, חרף התנגדות בעלי המניות.
בסוף אפריל דחו בעלי המניות את התגמול המבוקש. במתנגדים בלטו פסגות (עם 2% מאלקטרה), מנורה (3%) והראל (2%), וכן בעלי מניות פרטיים, אך זה לא הספיק למנוע את אישורו. בצד התומכים היו מגדל (10%), כלל (9%) והפניקס (2%).
חבילת התגמול של דויטשר, שמונה למנכ"ל ב־2006, אינה עולה בקנה אחד עם מדיניות המוסדיים. לפסגות מדיניות תגמול של עד 6 מיליון שקל בשנה, ולאלטשולר שחם, שאחזקתו מזערית, עד 5.5 מיליון שקל בשנה. לוועדות ההשקעה של המוסדיים מותר לאשר תגמול שחורג מהמדיניות אם ראו לנכון. המוסדיים התנגדו עוד קודם לאסיפה ואלקטרה קיימה מגעים עמם, אך ללא הסכמה.
חברת הייעוץ אנטרופי, שבעבר המליצה להתנגד, תמכה בתנאים. המנכ"ל גל סטאל אמר ל"כלכליסט": "הפעם אנטרופי שוכנעה להמליץ לאשר את התגמול, אף שהוא גבוה ביחס לחברות מקבילות, בעיקר בשל ביצועים גבוהים ועקביים". אלקטרה ציינה כי "מאז 2014 לא עודכנו תנאי התגמול, חרף עלייה של 101% במניה בשבע השנים האחרונות". את הצמיחה מייחסת אלקטרה במידה רבה לניהול של דויטשר.
לפי תיקון לחוק החברות מ־2017, הדירקטוריון יכול לאשר תגמול גם בניגוד לאסיפה הכללית, לאחר דיון מחודש ונימוקים מעמיקים. אלקטרה לא לבד. לפי נתוני הבורסה, מאז תיקון החוק, 23 חברות אישרו תגמול למנהלים חרף התנגדות בעלי המניות - כ־5% מהחברות בתל אביב.