בלעדי לכלכליסט
הקורקינטים של אינוקים נוסעים להנפקה ב־200 מיליון שקל
יצרנית הקורקינטים שבשליטת (72%) כפיר ודרור בן שושן מתכוונת לגייס 60-50 מיליון שקל בספטמבר. אם ההנפקה תצא לפועל, חברת מרכזי הקניות ביג, שרכשה 20% מאינוקים לפי שווי של 35 עד 40 מיליון שקל, תרשום רווח של יותר מפי 6 על ההשקעה
הגאות בהנפקות מגיעה גם לתחום הקורקינטים. לכלכליסט נודע כי יצרנית ומשווקת הקורקינטים החשמליים הישראלית אינוקים (Inokim) נערכת להנפקה בבורסה לפי שווי של מעל 200 מיליון שקל.
- רשת ההוסטלים סלינה, ליאור רז ורון צוקרמן משקיעים בקורקינטים של LEO
- האופניים והקורקינטים החשמליים מגיעים לירושלים ולמערב ראשל"צ
- לא רק שיתופי: בירד חוברת ליבואנית שברולט - ותחל למכור קורקינטים בישראל
החברה, שבה מחזיקה חברת מרכזי הקניות ביג ב־20% מהמניות, מתכוונת להנפיק בספטמבר על בסיס דו"חות הרבעון השני, שצפויים להתפרסם באוגוסט.
הכנסות החברה מוערכות ב־60-50 מיליון שקל בשנה אם כי הצמיחה שלה מהירה יחסית, ולפי העדכונים האחרונים היא מוכרת ב־40 מדינות. ההכנסות בישראל מוערכות ב־40-30 מיליון שקל בשנה.
אינוקים נמצאת כיום בשליטת כפיר ודרור בן־שושן (72%). עוד מחזיקים במניות החברה ביג מרכזי קניות (כאמור, 20%) ואלעד ורד, המשנה למנכ"ל רכש ולוגיסטיקה בפוקס (8%). הרשת מונה 12 סניפים, מהם ארבעה מרכזי שירות, והיא מעסיקה 40 עובדים בישראל.
האחים בן שושן, שהקימו את החברה, היו בין הראשונים בעולם שמכרו קורקינטים חשמליים.
אינוקים, שנוסדה ב־2011, הקימה את הסניף הראשון בדיזנגוף סנטר בתל אביב. החברה מוכרת את מוצריה ב־40 מדינות, כאשר ברובן היא עושה זאת באמצעות סוחרים מקומיים. אינוקום פעילה בארה"ב, ספרד, גרמניה, איטליה, צרפת ואנגליה ומתכננת לפתוח סניפים ב־2022 במיאמי, מילאנו, לונדון, ברצלונה וניו יורק.
ביג נכנסה להשקעה בחברה בתחילת 2020 לפי שווי של כ־35 עד 40 מיליון שקל, כשרכשה 20% מהמניות וקיבלה אופציה לרכוש 30% נוספים במידה שהחברה לא תספיק להנפיק בתוך פרק זמן מסוים בשווי כפול. ביג השקיעה בחברה 5‑8 מיליון שקל, והעסקה משקפת לה שווי של פי יותר מ־6 על הכסף.
ביג לא נכנסה לחברת הקורקינטים השיתופיים של אינוקים "ליאו". אינוקים הקימה את מיזם השכרת הקטנועים ליאו ב־2018, והקורקינטים של החברה מושכרים ברחבי הארץ על בסיס שעתי. הפרזנטור של ליאו, שהוזכר גם כאחד המשקיעים בה, היה כדורגלן העבר אייל ברקוביץ'. ביג נחשבת כיום למפעילה הגדולה בישראל של מרכזי קניות פתוחים (לא קניונים).
כיום הקבוצה מפעילה ומנהלת 22 מרכזי קניות בישראל, 27 מרכזי קניות בארה"ב ושלושה נוספים בסרביה. הכניסה שלה לתחום הקורקינטים נחשבה מפתיעה בזמנו ונראה כי נבעה מהיערכות למצב שבו הצרכנים מתקשים להגיע אל מרכזי הקניות בעקבות פקקים וגודש.
כך, לדוגמה, מציעים כיום קניונים בבריטניה ובסינגפור שירות השאלת קורקינט ללקוחות שמעוניינים להסתובב בהם, או לחלופין להגיע אל הקניונים בשעות גודש.
בביג, המנוהלת על ידי חי גאליס, העריכו כי שימוש בקורקינטים שיאפשר ללקוחות של ביג להגיע אל מרכזי הקניות ולהתנייד בתוכם יאפשר לרשת בעתיד להתמודד עם דרישות רגולציה לצמצום של פליטות פחמן מכלי רכב.
עבור ביג מדובר בפעילות שעשויה לתת ערך מוסף ללקוחות. זאת, מכיוון שמרכזי הקניות של הקבוצה ממוקמים ברובם מחוץ למרכזי הערים ועל אף שחלקם על צירי תנועה מרכזיים, כדי להגיע אליהם נדרש שימוש בכלי תחבורה משלימים. משרד KPMG ומשרד עורכי הדין מיתר צפויים ללוות את ההנפקה.