$
שווקי חו"ל

אחרי "השנה הכי מאתגרת": ארמקו הציגה דוחות חיוביים לרבעון הראשון

ענקית הנפט הסעודית דיווחה על קפיצה של 30% ברווח הנקי בשלושת החודשים הראשונים של 2020, אחרי שבתקופה המקבילה בשנה שעברה קרסו מחירי הנפט; ארמקו עקפה את תחזיות האנליסטים, ותחלק דיבידנד

חדשות חוץ 13:3404.05.21
ענקית הנפט הסעודית ארמקו דיווחה על זינוק של 30% ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2021. זאת לאחר קריסת מחירי הנפט בשנה שעברה שחתכה בחצי את ההכנסות השנתיות של החברה הממשלתית.

לפי הודעה שפרסמה היום (ג') החברה, הרווח הנקי בשלושת החודשים הראשונים של השנה עלה ל-21.7 מיליארד דולר לעומת 16.6 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

 

 

מיכליות נפט של ארמקו מיכליות נפט של ארמקו צילום: רויטרס

 

 

התוצאות עקפו את תחזיות האנליסטים, שציפו לרווח של 17.24 מיליארד דולר. הנתון גם מתקרב לרווח עליו דיווחה החברה ברבעון הראשון של 2019, שעמד על 22.2 מיליארד דולר.

 

עוד דיווחה החברה כי תזרימי המזומנים עמדו ברבעון על 18.3 מיליארד דולר, עלייה מ-15 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה שעברה. החברה שמרה גם על הדיבידנד ומתכננת לחלק 18.8 מיליארד דולר ברבעון הראשון והשני.

 

התוצאות משקפות את התנאים המשופרים בשוק הנפט, זאת לאחר שברבעון הראשון של 2020 דיווחו בארמקו על נפילה של 25% ברווח הנקי על רקע ההשלכות הראשוניות של פרוץ מגפת הקורונה והצניחה בביקוש העולמי.

 

בהתאם, בחברה הגדירו את 2020 כ"שנה המאתגרת ביותר" בהיסטוריה שלה. אולם, כעת היא מרוויחה מחדש מההתאוששות בשוקי הנפט. מחיר נפט מסוג ברנט הוכפל כמעט לעומת הרמה בה נסחר בשנה שעברה. "התנופה שסיפקה ההתאוששות הכלכלית העולמית חיזקה את שוקי האנרגיה", הגיב נשיא ומנכ"ל ארמקו אמין נאסר. עם זאת, הוסיף כי נותרו עוד כמה מכשולים.

 

"בהתחשב בסימנים החיוביים של הביקוש לאנרגיה ב-2021, יש יותר סיבות להיות אופטימיים שימים טובים עוד לפנינו".

 

במטרה להגן על עצמה בעתיד החברה החלה במכירת נכסים כדי לגייס כספים. כך למשל, היא מכרה חטיבת צינורות ב-12.4 מיליארד דולר. במקביל, בחברה מאמינים שהתוכנית הכלכלית החדשה שמקדמת הממשלה בסעודיה תייצר לה הזדמנויות צמיחה.

 

התוכנית, שנקראת שאריק, תאפשר לחברת הנפט הממשלתית ולחברות מקומיות גדולות נוספות להוביל השקעות בסקטור הפרטי במדינה בשווי 5 טריליון ריאל (1.3 טריליון דולר) עד 2030 על ידי הפחתת תשלומי הדיבידנד לממשלה. מטרת התכנית היא לגוון את הכלכלה הסעודית.

x