בלאקרוק הפכה לבעלת מניות מהותית בבנק הפועלים
ענקית ניהול הנכסים הגיעה להחזקה של 3% ממניות הבנק, השוות יותר ממיליארד שקל; כיוון שהבנק מתנהל ללא גרעין שליטה, מי שמחזיק ביותר מ-2.5% ממניותיו מוגדר כבעל אמצעי שליטה מהותי
ענקית ההשקעות בלאקרוק הפכה לבעלת מניות מהותית בבנק הפועלים.
- מכירת מניות אריסון מסמנת: הבנקים מתאוששים מהמשבר
- אריסון השלימה מכירת מניות הפועלים ב-1.5 מיליארד שקל
- מנכ"ל בלאקרוק: "השווקים ימשיכו לעלות. הקורונה יצרה הרבה מזומנים"
הבנק, שמתנהל ללא גרעין שליטה, דיווח הבוקר (א') שבלאקרוק הודיעה לו כי היא מחזיקה ב-3% ממניות הבנק, השוות מעל למיליארד שקל.
ההחזקה הזו היא החזקה פיננסית, אולם לפי כללי הרגולציה מי שמחזיק ביותר מ-2.5% ממניות בנק ללא גרעין שליטה, חייב לדווח על כך, והוא מוגדר כבעל אמצעי שליטה מהותי.
החזקה שכזו מקנה את הזכות להציע מועמד לדירקטור בבנק, אולם עד היום כמעט לא היו מקרים שבהם בעלי מניות הציעו דירקטורים לבנקים ללא גרעין שליטה, היות ואם מתמנה מועמד שכזה, הדבר מטיל מגבלות משמעותיות על הפעילות של אותו משקיע מול הבנק.
בלאקרוק נחשבת לבעלת מניות מהותית גם בבנק לאומי. נכון לסוף מרץ היא החזיקה ב-3.3% ממניות לאומי. אלא שבעוד בבנק לאומי יש מספר משקיעים זרים נוספים המוגדרים בעלי החזקה מהותית כמו חברות ניהול הנכסים ואנגרד ולאזרד, בבנק הפועלים בלאקרוק היא נכון לעתה, ככל הידוע, המשקיעה הזרה היחידה המוגדרת כבעלת החזקה מהותית. בנוסף, בלאקרוק גם מחזיקה ב-2.8% ממניות דיסקונט, בשווי חצי מיליארד שקל.
שאר בעלי המניות המהותיים בבנק הפועלים הם המשקיעים המוסדיים, וגם קבוצת אריסון, לשעבר בעלת השליטה, שעדיין מחזיקה ב-11% ממניות הבנק הגדול בישראל.
לפני שבועיים מכרה אריסון מניות של בנק הפועלים בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, כחלק מהליך הפרידה שלה מהבנק.
לא מן הנמנע שחלק מהמניות נמכרו לבלאקרוק, והביאו לגידול בהיקף החזקותיה. בלאקרוק היא אחת מחברות הנכסים הגדולות בעולם, המנהלת נכסים בהיקף של מעל 8 טריליון דולר הן במוצרי השקעה אקטיביים ובראשם קרנות נאמנות, והן בקרנות פאסיביות ותעודות סל.