שלמה אליהו מכר את יתרת מניותיו במזרחי טפחות ב-310 מיליון שקל
מניות אלה, 1.5% ממניות הבנק, מצטרפות למניות בשווי 180 מיליון שקל, אותן מימש בשבוע שעבר
מניות אלה, 1.5% ממניות הבנק, מצטרפות למניות בשווי 180 מיליון שקל שנמכרו ביום חמישי האחרון ובכך מחסל אליהו את אחזקותיו במניות הבנק.
- שלמה אליהו מימש ב־180 מיליון שקל מניות במזרחי־טפחות
- "אליהו רק ביקש לבחון את האפשרות שיחזור לכהן כיו"ר"
- משה ברקת מתנגד למינוי שלמה אליהו ליו"ר מגדל ביטוח
אליהו קיבל את המניות במזרחי־טפחות לפני קרוב ל־7 חודשים, בעקבות השלמת עסקת מיזוג בנק אגוד לתוך מזרחי־טפחות. אליהו החזיק בעבר 27.3% ממניות בנק אגוד, שהוחזקו בנאמנות היות ובמקביל לכך הוא גם בעל השליטה בחברת הביטוח מגדל, וחוק הריכוזיות אוסר על שליטה בבנק ובחברת ביטוח. בעלי השליטה בבנק אגוד, בהם משפחות מנור ולנדאו, חתמו כבר בשנת 2017 על עסקה למכירת בנק אגוד למזרחי־טפחות, אולם קשיים רגולטורים עיכבו את ביצוע העסקה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בסופו של דבר ניתנו האישורים, ולאחר שבוצעה הצעת רכש לשאר בעלי המניות, הושלמה העסקה בספטמבר 2020, כשאגוד נמכר לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל. בכדי להגדיל את הסיכוי שהצעת הרכש תיענה, הסכים אליהו לשלם ליתר בעלי המניות באגוד תמורה נוספת של 30 מיליון שקל.
מימוש זה מגדיל את רמת הנזילות שלו. לאליהו חוב של מעל מיליארד שקל באג"ח. יחד עם זאת, שווי נכסיו גבוה מהחוב. החזקתו המרכזית ‑ מניות השליטה בחברת מגדל (68.5%) שווה כ־2.8 מיליארד שקל. זאת, לאחר שהמניה התאוששה ממשבר הקורונה וכמעט הכפילה את שוויה בשנה האחרונה.
גם משפחת לנדאו, מבעלות השליטה בבנק אגוד, מכרה ביום חמישי מניות מזרחי־טפחות שקיבלה במסגרת המיזוג בעשרות מיליוני שקלים.