חברת Locusview גייסה 64 מיליון דולר מ-IGP
חברת Locusview גייסה 64 מיליון דולר מ-IGP
ל-IGP הצטרפו בהשקעה לאומי פרטנרס, כלל ביטוח ודיסקונט קפיטל, המושקעים בקרן, כלל-טק והמשקיעים הקיימים של החברה. סך הגיוסים של החברה, שמעסיקה 120 עובדים, עומד על כ-80 מיליון דולר. בשונה מחברות אחרות שיוצאות לסבב גיוס, לוקוסוויו מדווחת על רווחיות מאז הקמתה; המנכ"ל שחר לוי: "גייסנו כי הלקוחות שלנו רוצים הרבה יותר ממה שאנחנו מסוגלים לספק"
חברת לוקוסוויו (Locusview) גייסה 64 מיליון דולר בסבב A, בהובלת קרן השקעות הצמיחה IGP של חיים שני ומשה ליכטמן. ל-IGP הצטרפו בהשקעה לאומי פרטנרס, כלל ביטוח ודיסקונט קפיטל, המושקעים בקרן, כלל-טק והמשקיעים הקיימים של החברה. סך גיוסי ההון של החברה עומד על כ-80 מיליון דולר עד כה. החברה, שמפתחת תוכנה לניהול הקמת תשתיות, נוסדה בשנת 2015 על ידי המנכ"ל שחר לוי. בשונה מחברות אחרות שמגייסות, לוקוסוויו מדווחת על רווחיות מאז הקמתה, ועל הכנסות שמסתכמות בעשרות רבות של מיליוני דולרים.
לוקוסוויו נוסדה כתוצאה משיתוף פעולה אמריקאי-ישראלי, שנוסד באמצעות קרן בירד לצורך פיתוח פלטפורמה לניהול פרויקטי הקמת תשתיות רחבי היקף בתחומי האנרגיה, התקשורת והמים. פלטפורמת התוכנה (SaaS) של לוקוסוויו מאפשרת לנהל ולייעל את תהליך הקמת התשתיות משלב התכנון, דרך ביצוע הבנייה על שלביה השונים תוך בקרה בזמן אמת, על צוותים, ציוד ותקציב, ועד להגשה לרשויות, מקצה לקצה ובענן, בצורה מדויקת ושקופה תוך שיפור הבטיחות התפעולית, ניהול חכם של משאבים ועמידה ברגולציה מתהדקת.
החברה הצליחה - בתוך כשנתיים ממועד השקת המוצר הראשון - להטמיע את הפלטפורמה שלה בלמעלה מ-20 חברות תשתיות האנרגיה הגדולות והמובילות בארה"ב, ולשרת מעל ל-5,000 צוותי שטח שניהלו באמצעות המערכת עשרות אלפי פרויקטים להקמת תשתיות בהיקף של למעלה מ-5 מיליארד דולר.
בשיחה עם "כלכליסט" מספר לוי כי "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת ליצור אימפקט חברתי אשר מסייע לחברות להקטין באופן משמעותי פליטת גזי חממה. אחרי שגייסנו את הכסף מקרן בירד, נסעתי לארה"ב וקלטתי עד כמה תהליך התקנת תשתיות אנרגיה מורכב. משם, במקום לחזור הביתה, החלטתי לשנות מסלול למטה של מכון הגז האמריקאי בשיקגו ולהציע להם להקים פלטפורמה כוללת. בנינו מוצר ראשוני והצענו אותו למכוני גז נוספים. בשנים 2015 ו-2018 החברה קיבלה 15 מיליון דולר מחברות ענק על מנת לבנות את המוצר. לא הייתי צריך לגייס כסף ולהיות מדולל, ומהרגע הראשון - במקום לבנות מוצר ולחפש לו פתרון - חברות הגז הכי גדולות משתמשות במערכת שלנו".
לוי מספר כי "ב-2018 הציעו לי למכור את התוכנה שלנו, ואז פניתי לבריאן קופר, אחד ממייסדי ריטליקס, ואמרתי לו שאני צריך לגייס 5 מיליון דולר לחברה. גייסתי את הסיבוב ויצאנו לדרך. התחלנו בשלב מתקדם של מכירות, ולכן לא גייסתי עד אז. שנה אחר כך גייסנו 7 מיליון דולר נוספים ממשפחה מובילה בתחום האנרגיה בשבדיה. בחרתי שלא לגייס בהמשך, עד היום, כדי לעשות קפיצה משמעותית נוספת של התוכנה - אף שזה היה בעיצומה של הקורונה. הגיוס האחרון הולך כולו לחברה ולא ישמש לרכישת מניות של עובדים ומשקיעים. אנחנו 120 עובדים, יש לנו שני משרדים בהרצליה, שם מתבצע הפיתוח, ועוד 60 עובדים בשיקגו שעובדים מול השוק האמריקאי ומשרדים נוספים בעולם. אנחנו חברה רווחית מיום הקמתה. תוך כדי הקורונה הצלחנו ליישם ולזכות במכרזים של ממשלת הודו ומקסיקו, והבנתי שההזדמנות היא כאן ועכשיו ועל כן גייסנו כי הלקוחות שלנו רוצים הרבה יותר ממה שאנחנו מסוגלים לספק".
שוק הגז הטבעי בארה"ב היה השוק הראשון שאליו נכנסה החברה, בשל נקודות התורפה שהוא סובל מהן - כמו תשתיות ישנות המחייבות החלפה מיידית. בנוסף, תנאי השוק יצרו שני טרנדים נוספים שהאיצו את פעילות החברה במהלך השנה האחרונה.
הראשון, האצת תוכניות רגולטוריות המתמרצות חברות תשתית להשקיע בהקמת תשתיות חדשות על מנת לעמוד בדרישות הגוברות להפחית פליטת פחמן דו-חמצני ולקדם תשתיות המבוססות על אנרגיה ירוקה (DER). החברה נמצאת כיום בעיצומו של מהלך להרחבת השימוש בטכנולוגיה בפרויקטים מסוג זה, תוך שיתוף פעולה עם השחקנים המובילים בשוק האמריקאי.
השני, תוכניות עסקיות המקדמות השקעה בדיגיטציה, טרנד שהתחזק בתקופת הקורונה בשל הרצון לאפשר לצוותים גישה למידע מרחוק. תקופת הקורונה וההכרח להפחית את כמות הצוותים והאינטראקציות בין הצוותים בשטח, לצד השקעות עצומות המתוכננות בשדרוג תשתיות ברחבי העולם בשנים הקרובות, הרחיבו משמעותית את הצורך בטכנולוגיה של לוקוסוויו. תוך כדי הקורונה החלו חברת האנרגיה של ממשלת הודו וחברות בדרום אמריקה לעשות שימוש במערכת, והחברה נמצאת בשלבים מתקדמים של פריסת המערכת עם חברות ענק נוספות באירופה ובאוסטרליה. "תוך כדי הקורונה פתחנו משרדים בארבעה מקומות שונים בעולם מבלי שנוכל לבקר בהם, אני מקווה שאצליח להגיע אליהם בתקופה הקרובה", אומר שחר לוי.
לדברי אסף הראל, שותף כללי ב-IGP, "תחום הבנייה בכלל, והפרויקטים בתחום התשתיות בפרט, מנוהל באותה צורה ב-100 השנים האחרונות - לרוב אנלוגית מעל ניירות ומפות, ללא יעילות ובקרה תפעולית, ללא דיוק או שקיפות בזמן אמת, ולעתים בצורה לא בטיחותית. זה תחום עצום ומורכב, עם לקוחות שמרנים שאינם ממהרים לאמץ טכנולוגיה וחדשנות, ומעטות החברות שפיצחו את היכולת להנגיש טכנולוגיה לצוותי הקמת תשתית בתנאי שדה קשים מצד אחד ולמנהלים בכירים בארגון מצד שני. כל שנה מושקעים כחצי טריליון דולר בתשתיות אנרגיה וטלקום, ולוקוסוויו הוכיחה את יכולתה להיות שותף משמעותי עבור חברות תשתיות מהגדולות בעולם - באחד ההיבטים החשובים ביותר לעתידן".