$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

פימי ודיסקונט קפיטל ינפיקו את ISI לפי חצי מיליארד דולר

הקרן, שהכניסה את זרוע ההשקעות של הבנק לחברת הלוויינים לפני שנה לפי שווי 187 מיליון דולר, רוצה לגייס 100 מיליון דולר בשווי הקרוב לפי 3. פימי, דיסקונט ותע"א מתכננות למכור חלק מהמניות בהצעת מכר

גולן חזני 07:2326.04.21

פחות משנה אחרי שהכניסה את דיסקונט קפיטל כשותפה לאימג'סאט אינטרנשיונל, לפי שווי של 187 מיליון דולר אחרי הכסף, מבקשת קרן פימי להנפיק את חברת לווייני התצפית לפי שווי קרוב לפי 3. ל"כלכליסט" נודע כי פימי, בניהולו של ישי דוידי, מתכוונת להנפיק את אימג'סאט (או בשמה החדש ISI) בבורסה בתל אביב לפי שווי של 500 מיליון דולר.

 

 

החברה נמצאת בשלבי הכנת תשקיף שיפורסם בקרוב, בשאיפה להנפיק בחודש הבא על בסיס הדו"חות השנתיים של 2020. עוד נודע ל"כלכליסט" כי פימי, התעשייה האווירית ודיסקונט קפיטל מתכננות למכור חלק ממניותיהן בהנפקה בהצעת מכר, כשחלק מתוך כ־100 מיליון דולר שמקווה החברה לגייס ייכנסו לקופתה לצורכי פיתוח עתידי. פימי מחזיקה ב־44% ממניות החברה, לצד התעשייה האווירית (38%) ודיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של הבנק (17%).

 

 בעלי המניות באימג'סאט בעלי המניות באימג'סאט צילום: טל שחר

אימג'סאט אינטרנשיונל (ISI) הוקמה לפני 23 שנה בידי התעשייה האווירית ואלביט מערכות. החברה היא ספקית עולמית של פתרונות מודיעין מהחלל, המבוססים על לווייני התצפית ממשפחת Eros (ארוס) מתוצרת התעשייה האווירית.

 

הפתרונות שמספקת החברה משלבים לווייני תצפית ברזולוציה גבוהה, מערכות שליטה ובקרה קרקעיות ופתרונות לעיבוד הדמיות לוויין ותוצרים מודיעיניים אחרים, מבוססי בינה מלאכותית (AI).

 

בנובמבר 2017 רכשה פימי את השליטה באימג'סאט מידי התעשייה האווירית, כששילמה 40 מיליון דולר בתמורה ל־53.6% מהון המניות של החברה. לפי אותו הסכם, אימג'סאט רכשה מהתעשייה האווירית לוויין תצפית מדגם Eros C, ובמועד השלמת העסקה שילמה לתעשייה האווירית 35 מיליון דולר כחלק מהחזר החוב שלה. את ההשקעה הראשונה באימג'סאט הוביל גילון בק, שותף בכיר בקרן פימי, שגם מכהן מאז כיו"ר החברה, והוביל אותה לכניסה לתחומים חדשים.

 

ביולי 2020 נכנסה דיסקונט קפיטל, המנוהלת בידי הילה חימי אלפרט, להשקעה באימג'סאט בהיקף של 32 מיליון דולר תמורת 17% ממניות החברה. כספי ההשקעה שימשו את אימג'סאט להשלמת מערך הלוויינים החדש שלה,Eros Next Generation, ולהעמקת פעילות המחקר והפיתוח בתחומי הבינה המלאכותית והחלל החדש (New Space). מאז שגרה פימי לוויין אחד לחלל, והשני אמור להיות משוגר בשנה הקרובה.

 

אימג'סאט מפעילה לווייני תצפית באיכות גבוהה, ומרחיבה כיום את פעילותה עם שיגור קונסטלציית לווייני תצפית בשם Eros NG — גם הם מתוצרת התעשייה האווירית — שהם מהמתקדמים והמובילים בעולם. השווי בו שואפת פימי להנפיק את החברה הוא פי 6 לערך מהשווי שבו נכנסה להשקעה בה בשנת 2017.

 

ההכנסות שיש אימג'סאט כיום הן מהלוויין Eros 1 הישן, עוד מהימים שלפני כניסת פימי לחברה, שמייצר על פי הערכות הכנסות של כ־40 מיליון דולר בשנה. הלוויין Eros 2 כבר שוגר, אך עדיין אינו מייצר הכנסות, וצפוי להתחיל לייצרן השנה, ואילו הלוויין Eros 3 צפוי להיות משוגר בשנה הקרובה.

 

השווי שמבקשת פימי בהנפקה הוא מאתגר למדי, משום שהוא מתבסס על פוטנציאל עתידי — בעיקר של הלוויינים הזעירים שאימג'סאט מפתחת, ואשר מתומחרים בעולם ברמות גבוהות בהרבה מהלוויין המסורתי שלה.

 

לוויין ראנר עתידי של אימג'סאט (SIS) לוויין ראנר עתידי של אימג'סאט (SIS) צילום מסך: אתר אימג'סאט

 

שוק ההנפקות הראשוניות בתל אביב אמנם רותח, וכ־130 תשקיפים ממתינים לאישור במשרדי רשות ניירות ערך, אבל הגופים המוסדיים אינם ממהרים להזרים הון לכל הנפקה.

כך, למשל, נסוגה באחרונה חברת הלוויינים סטיקספיי קומיוניקיישנס של יואל גת מניסיון ההנפקה שלה, לאחר שפרסמה תשקיף לגיוס מתוכנן של 325 מיליון שקל בהנפקה ראשונית בתל אביב לפי שווי חברה של 1.4 מיליארד שקל לפני הכסף. המהלך הוקפא לאחר שהגופים המוסדיים נרתעו מהשווי שביקשה החברה, שנוסדה ב־2012 ומפתחת ומייצרת מוצרים וטכנולוגיות לתחום מערכות התקשורת הלווייניות.

 

נתוני המחצית הראשונה של 2020 בסטיקספיי הצביעו על ירידה חדשה של קרוב ל־50% בהכנסות, בהשפעת משבר הקורונה — 5.5 מיליון דולר, לעומת 10.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה. ההפסד התפעולי בתקופה זו הסתכם ב־4.7 מיליון דולר לעומת רווח תפעולי של 966 אלף דולר בתקופה המקבילה, וההפסד עמד על 8.3 מיליון דולר לעומת 1.7 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2019.

 

ישי דוידי, מייסד קרן פימי ישי דוידי, מייסד קרן פימי צילום: יונתן בלום

 

פימי מחזיקה בשליטה בחברה נוספת בתחום, גילת לוויינים, שאותה התכוונה למכור, אולם העסקה בוטלה לפני שנה. מניית גילת טסה לשווי של יותר ממיליארד דולר בפברואר, ופימי ומבטח שמיר ניצלו זאת למכירת 7% מהמניות במחיר של 15 דולר למניה. כיום ירד מחיר מניית גילת ל־9.84 דולר, שמשקף לה שווי של 556 מיליון דולר.

 

פימי היא קבוצת קרנות הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל, שלא בתחום הטכנולוגיה. דוידי הקים את פימי ב־1996 ועד סוף 2020 היא השקיעה ב־94 חברות ישראליות ובכשתיים זרות, כשהיקף העסקאות עמד על 5.5 מיליארד דולר. ההון המוערך של הקרן הוא 6 מיליארד דולר. ב־2016 גייסה פימי קרן שישית של 1.1 מיליארד דולר, ובסוף 2020 קרן שביעית של 1.25 מיליארד דולר.

x