נייקי מגיבה להאשמות: שילמנו יותר מ-9 מיליארד דולר מסים מ-2016
על רקע תוכניתו של הנשיא ביידן להעלות את מס החברות, ועל רקע הביקורת שהשמיע הסנאטור סנדרס לפיה החברה לא שילמה מסים בשלוש השנים האחרונות, מסרה החברה: "אנחנו מעסיקים 73 אלף עובדים ועומדים בחוקי המיסוי בכל מקום שבו אנו עושים עסקים"
בזמן שממשל ביידן עוסק בפומבי באפשרות של העלאת מס החברות, חברות גדולות כמו נייקי (Nike) מוצאות את עצמן תחת אש מצד מספר פוליטיקאים – כולל הסנטור ברני סנדרס – על כך שאינן משלמות את חלקן הראוי.
- נייקי תובעת ארגון אמנות: השיק "נעלי שטן" על בסיס המותג
- אחרי הביקורת שמתחו - נייקי ו-H&M בפני סכנת חרם בסין
- תוצאות מעורבות לנייקי: הרווח עלה על הצפי, ההכנסות אכזבו
ב-2 באפריל אמר הסנטור סנדרס שנייקי לא שילמה לכאורה מסים כלל במשך שלוש שנים. חברת הלבשת הספורט מצאה לנכון להגיב לדברים בהודעה שפרסמה: "נייקי הוא עסק גלובלי שמעסיק 73 אלף איש, ואנו עומדים בחוקי המיסוי בכל מקום שבו אנו עושים עסקים. נייקי משלמת מיסים פדרליים, מקומיים, ישירים ועקיפים משמעותיים, מדי שנה. למעשה, נייק שילמה יוצר מ-9.1 מיליארד דולר במסים, כולל מכס, מאז 2016".
If you paid $120 for a pair of Nike Air Force 1 shoes, you paid more to Nike than it paid in federal income taxes over the past 3 years, while it made $4.1 billion in profits and Nike's founder, Phil Knight, became over $23 billion richer. Yes. We must #TaxTheRich.
— Bernie Sanders (@BernieSanders) April 2, 2021
עוד מסרה נייקי: "מחויבויות המס של נייקי בארה"ב מבוססות על מספר גורמים, כולל השקעות שהחברה מבצעת בארה"ב שמתדלקות צמיחה בכל העולם, ושינויים בחוקי המיסוי שנובעים מחוק קיצוצי המסים והמשרות (Tax Cuts and Jobs Act) מ-2017. נייקי תשלם עד 2025 1.1 מיליארד דולר במסי עסקאות שמוטלים על פי החוק הנ"ל. עד היום שילמה נייקי קרוב ל-300 מיליון דולר במסי עסקאות".
בציוץ שפרסם סנדרס הוא כתב: "אם שילמתם 120 דולר עבור זוג נעלי נייקי אייר פורס 1, שילמתם לנייקי יותר משהיא שילמה מס הכנסה פדראלי בשלוש השנים האחרונות. בעוד שנייקי הרוויחה 4.1 מיליארד דולר ולמייסד החברה פיל נייט כבר יש הון של 23 מיליארד דולר. כן, אנחנו חייבים למסות את העשירים".
עוד ברקע, כאמור, תוכניתו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להשקעות בתשתיות בסכום של 2 טריליון דולר – שתמומן באופן חלקי על ידי העלאה של מס החברות מ-21% ל-28%. בהעלאת מס החברות מבטל למעשה הבית הלבן את אחד המהלכים הראשונים שהוביל הממשל הקודם של הנשיא דונלד טראמפ ב-2016 – שיזם הורדה במס החברות בארה"ב. התוכנית של ביידן כוללה גם שורה של כללים שיקשו על חברות אמריקאיות ליהנות ממערכות מס מקלות במדינות אחרות.