מנכ"ל בלאקרוק: "השווקים ימשיכו לעלות. הקורונה יצרה הרבה מזומנים"
לארי פינק: "הסיבה העיקרית שיש כל כך הרבה מזומן היא שההתנהגות של האנשים בתקופת הקורונה השתנתה בצורה דרמטית". למרות האופטימיות הוא הזהיר כי קיימים סיכונים לשוקי המניות, בראשם הופעת המוטציות שפוגעות ביעילות החיסונים והגירעון של הממשל האמריקאי
- בלאקרוק מחייבת הדירקטורים שלה בחברות להתחשב בהשפעת פעילותן על הסביבה
- בלאקרוק מחמירה את כללי הרומנטיקה של עובדיה
- "בהשקעות נושאיות אין טעם בהגבלות. רק לחפש את התשואה"
"אני מאמין שהודות לתמריצים המוניטאריים, התמריצים הפיסקאליים, הכסף בשוליים, וההכנסות - השווקים יהיו בסדר. השווקים ימשיכו להיות חזקים יותר", אמר פינק, המייסד והיו"ר של קרן ניהול הנכסים הגדולה בעולם.
"הסיבה העיקרית שיש כל כך הרבה מזומן שיושב בשוליים בזמן המגפה ובמהלך העבודה מהבית היא שההתנהגות השתנתה בצורה דרמטית", הסביר פינק והתייחס לכמות הכסף שהצרכנים חוסכים בכך שאינם נוסעים בכל יום לעבודה.
"בין אם הכסף מגיע מהמענקים והתמריצים או אם הוא מגיע מחסכונות או משינוי בהתנהגות החסכון, אני חושב שזה נהדר שאנחנו רואים יותר אנשים שחוסכים לטווח הארוך או אפילו נכנסים לבורסות", הוסיף.
פינק התייחס גם ללקוחות המוסדיים של בלאקרוק, שכוללים קרנות פנסיה. לדבריו, שינוי האקלים וסיכוני אינפלציה מהווים חששות גדולים יותר עבורם מאשר מטבעות קריפטו.
על אף הטון החיובי, פינק הזהיר כי קיימים סיכונים בטווח הקצר לשוקי המניות, בראשם הופעת המוטציות לקורונה שפוגעות ביעילות החיסונים.
בטווח הארוך, התייחס פינק לגירעון של הממשל האמריקאי – שהתרחב מאז אישר הקונגרס את חבילת התמריצים בהיקף של 1.9 טריליון דולר. "בשלב זה הגירעונות לא מהווים עניין גדול, וזה מה שהשווקים אומרים", הוסיף פינק. "זה לא עניין גדול בגלל כמות הכסף שבשוליים, כמות ההון שמנסים להכניס לעבודה".
עם זאת, פינק טען כי החוזק של הכלכלה בשנים הבאות עלול לשנת את התחזית. "אם לא נחווה צמיחה כלכלית יציבה בעשר השנים הבאות – ואני מתכוון לצמיחה כלכלית של מעל 3% - הגירעונות שלנו יהפכו לעניין, והם יובילו להעלאת הריבית בשלב מסוים".
פינק אמר את הדברים לאחר שבלאקרוק פרסמו את תוצאות הרבעון הראשון שעקפו את תחזיות האנליסטים. שווי הנכסים שתחת ניהול החברה עלו ב-39% ליותר מ-9 טריליון דולר מ-6.47 טריליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.