קרן שהיא בעצמה סטארט־אפ: מודל חדש של פיתוח סטארט־אפים שיפתחו פתרונות על פי דרישה
הכירו את Road2 - המיזם הישראלי שמחבר חברות בינלאומיות וחברות ענק בצפון עם יזמי סטארט־אפים לפיתוחים מותאמים אישית לפי צורכי החברות
"כדי לייצר את המוצר המושלם צריך כאמור, כסף, תשתית ולקוח. ועל מנת להבטיח שהפתרון שהסטארט-אפ מפתח אכן מותאם לדרישות השוק, יש להתחיל בלקוח" אומר איתן קייט מנכ"ל Road2, "זו הדרך המדויקת להבטיח שהיזמים יפתחו את הפתרונות הדרושים לאתגרים איתן החברות המובילות מתמודדות מדי יום".
Road2 הוא בית חרושת לסטארט-אפים המהווה "סטארט-אפ" בפני עצמו בשל המודל המיוחד שהגה ועל פיו החברה פועלת, ומפתחת מוצרים לפי דרישה לחברות הגדולות והמובילות בצפון. סיפור הקמתה של חברת Road2 מיוחד ויוצא דופן, כמו גם סיפורו של מייסדה - עו"ד איתן קייט.
את דרכו המקצועית החל עו"ד קייט כעורך דין במשך 15 שנים בהן עסק בעיקר בייעוץ משפטי לעסקאות מיזוגים ורכישות. בין היתר, שימש יועץ משפטי של חברת אלביט בתהליכי ההקמה של חברת התקשורת אורנג'/פרטנר, ובמכירת חברת פיץ' (בה החזיקה אלביט ב- 57%) לענקית התוכנה מיקרוסופט. עו"ד קייט המשיך להתקדם בעולם המיזוגים והרכישות כחלק מהצוות של האחים עופר שם סייע במכירות חברות הקבוצה, ובהמשך כשותף במשרד עורכי הדין המוביל עמית, פולק, מטלון, שם ייצג קרנות השקעות והון סיכון רבות והמתמקצע בעבודה שוטפת עם יזמים, סטארט-אפים, במיזוגים ורכישות.
בלגיה ואנגליה מתחברים ברכבת לתל אביב
עו"ד איתן קייט נולד באנגליה ועלה לישראל עם משפחתו בגיל שלוש עשרה, היישר לעיר חיפה. את ילדותו ובגרותו בילה בחיפה והוא גר שם עד היום עם אשתו וילדיו. "בכל המקומות בהם עבדתי, תמיד הייתי על קו חיפה-תל אביב/קו ישראל ארצות הברית" מספר עו"ד איתן קייט, "באחת הנסיעות ברכבת לתל אביב, הכרתי יהלומן מבלגיה, איש עסקים מוצלח. התחברנו מאוד ולאחר שיחות ממושכות החלטנו להקים קרן ביחד. הקמנו את Friendly Angels Club – קרן השקעות אקסקלוסיבית למשקיעים מהארץ ומחו"ל שביצעה כ- 15 השקעות מצליחות אשר הניבו עד כה 4 IPO's ו- 2 M&A".
עו"ד קייט לא עצר שם והמשיך לאתגריו הבאים: תפקידים תפעוליים בחברת לומיניס, סמנכ"ל ה- Supply Chain העולמי בביוסנס-וובסטר, חברת בת של ג'ונסון אנד ג'ונסון, COO בחברת פוליפיד שהונפקה בשנת 2020 בנאסד"ק בהצלחה מטאורית וסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת התרופות הציבורית קמהדע.
ואז קיבלת הצעה מעניינת ממטי בחיפה?
"אכן כן. פנו אליי ממט"י – מרכז טיפוח יזמות בחיפה, שחיפשו פתרון לכשל מהותי שזוהה ע"י הרשות לחדשנות. מצד אחד, חיפה היא בירת ההייטק של ישראל עם הטכניון ומת"מ – פארק התעשייה לחברות גדולות ומובילות ובוגרי תארים טכנולוגיים מצוינים, מצד שני, היזמות שם לא המריאה למקום שמשקף את הפוטנציאל העצום של חיפה.
"הרשות לחדשנות ביקשה לקדם יזמות בשלבי ה- Early stage בחיפה. כך הוקמה Road2 ששמה מסמל הן את כביש 2 לחיפה והן Road to success. בעלי המניות שלי ב- Road2 הם מט"י ואנבידיה ורשות החדשנות הוא מנוע משמעותי לפעילות ".
מה מבדיל את Road2 מתכניות אקסלרציה אחרות?
"במילה אחת – הכל! החשיבה ב Road2 היא לגמרי מחוץ לקופסה. המודל בו אנו פועלים לפיתוח יזמות הוא זה שהזכרנו בהתחלה: כסף, תשתית, לקוח.
"כך, העבודה נעשית קודם כל עם הלקוחות – החברות הגדולות והמובילות בחיפה והצפון, חברת החשמל, תעשיות בתי הזיקוק, חברות הייטק גדולות ממת"מ ואף חברות בינלאומיות מחו"ל. אנו עובדים מול הלקוחות לזיהוי הצרכים שלהם ואז מאתרים ומטפחים יזמים שיפתחו פתרונות מותאמים ומדויקים לדרישות הלקוח. אנו פועלים בתחומי הבריאות הדיגיטלית (Digital Health), אנרגיה, איכות סביבה וקיימות, תעשיה 4.0, סמארט מוביליטי, ותעשיית הגיימינג".
מה בהיבט התשתית?
"יש לנו מתחם ענק לסטארט-אפים של Road2 בו הם יושבים ופועלים. היזמים מקבלים מלבד כסף גם ליווי צמוד של אנשי המקצוע הטובים ביותר וכן שימוש במעבדת AI ומחשבי-על שעלותם נאמדת במיליוני שקלים אותם אין ביכולת רוב החברות לרכוש. אנחנו גם מעניקים סיוע hands-on של מהנדסים וחברות פיתוח דאטה שאנחנו שוכרים עבור החברות.
"שיטת העבודה שלנו ייחודית. לדוגמה, בתחום האנרגיה, איכות הסביבה וקיימות: פנינו לחברות בעמק התעשייתי של חיפה ומחוצה לו ויצרנו מעין קונסורציום בין חברת החשמל הישראלית, חברת החשמל הצרפתית, תעשיות בתי זיקוק, איגוד הערים לאיכות הסביבה, Johnson Matthey חברת הכימיקלים הגדולה מבריטניה, וחברות ישראליות נוספות והגדרנו אתגרים משותפים שאפשר לפתור בעזרת טכנולוגיה. את הצרכים פרסמנו ברחבי העולם וביקשנו מסטארט-אפים שיפנו אלינו עם פתרונות ייעודיים. קיבלנו לא פחות מ- 249 פניות מרחבי העולם - מארה"ב, רוסיה, צרפת, בלגיה, קפריסין וגם מירדן. עשינו "תכנית אימוץ" לחברות, ובתהליך ארוך זיקקנו שמונה חברות סטארט-אפ מתוך כולן שעובדות איתנו ומקבלות מאיתנו תשתית בכמה כיוונים: Design partner מהשותפות שלנו, מהנדסים מנוסים לפיתוח פתרונות, C level executive help ברמה האסטרטגית, beta sites לניסוי הטכנולוגיות בשטח, שימוש במעבדת AI סופר מתקדמת שהקמנו עם מחשבי על, סיוע ע"י מהנדסי AI ומנטורים מאנבדיה. כמו כן, רתמנו את כוח השיווק שלנו, של אנבידיה והקשרים הבינלאומיים של כולנו לטובת המיזמים. התשתית היא עצומה וכמעט אינסופית. כך אנו עושים בכל התחומים בהם אנו פעילים".
איך אתם מבינים אם מיזם מוצלח או לא?
"מטבע הדברים, אנחנו בונים תשתית שמותאמת ללקוח ומתחילים במקביל בדיקת נאותות אקטיבית: בוחנים כיצד הצוותים של הסטארט אפים עובדים עם הלקוחות הפוטנציאלים, יודעים להתאים עצמם לנסיבות משתנות ועוד. אם אנחנו רואים שזה מצליח אנחנו משקיעים את הכסף. המיוחד במודל שפיתחנו הוא שחברות נוספות פתאום מגלות את הכוח של חיפה ומגיעות לעבוד איתנו בשל ה- Added value העצום שהן מקבלות".
מהו ההישג שאתה גאה בו ביותר מאז הקמת Road2?
"מלבד הסטארט-אפים והפתרונות החדשניים שאנו תומכים בפיתוחם, אחד ההישגים המשמעותיים היה שיתוף הפעולה שיצרנו עם הטכניון ועם ביה"ח רמב"ם שכעת עובדים איתנו. בעיני זה הישג פנומנאלי.
"התכנית שלנו היא במימון משמעותי של הרשות לחדשנות והם שותפים נהדרים. הם גמישים וקשובים מאוד ואני חש שהם פרטנרים אמיתיים להובלת מהלכים פורצי דרך, הם לא דורשים תמלוגים או כסף חזרה מהסטרטאפים, ואני מודה להם מאוד על התמיכה והמימון לפיתוח חיפה כבירת הסטארט-אפ של ישראל".
לפרטים נוספים לחצו כאן>>