ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס Deloitte

"המגפה עוד לא מאחורינו, אבל אנחנו בעולם דיגיטלי שיכול להתאושש במהירה"

במושב הפתיחה של כנס Deloitte, שוחח ד"ר איירה קליש, כלכלן גלובלי ראשי ב-Deloitte Global עם נעם גונן, ראש קבוצת אסטרטגיה ואנליטיקס בפירמה, על התרומה של הטכנולוגיה לצליחת משבר הקורונה: "הטכנולוגיה הצילה אותנו. יכולנו לעשות הרבה דברים שלא ציפינו שנוכל"

דותן לוי 16:0612.04.21

"המגיפה עוד לא מאחורינו אבל אנחנו נמצאים בעולם דיגיטלי שמאפשר לנו להתאושש ממנה במהירה. הכלכלה העולמית תחזור לעצמה והטכנולוגיה תשחק תפקיד משמעותי בכך", כך אמר ד"ר איירה קליש, כלכלן גלובלי ראשי ב-Deloitte Global בשיחה עם נעם גונן, ראש קבוצת אסטרטגיה ואנליטיקס ב- Deloitte ישראל. הוא סיפר כי בשיחה עם מנהלת בכירה בוולמארט היא אמרה כי הארגון עבר חמש שנים של מהפכה דיגיטלית במספר שבועות. העובדה שאנשים מסוגלים לעשות זאת היא, לדבריו, סיבה לאופטימיות.  

 

 

לשאלה מהם הדברים שניתן ללמוד מהשנה האחרונה מפרספקטיבה גלובלית השיב קליש כי הבנו עד כמה אנחנו תלויים בטכנולוגיה. "מה אם המגפה הייתה מתרחשת לפני 40 שנה? באותו זמן לא היה אינטרנט ולא היו כמעט מחשבים אישיים, או תקשורת סלולרית. המחשבים המהירים ביותר היו איטיים מסמארטפון של ימינו. לא היינו יכולים לעבוד מרחוק, או לרכוש אונליין. הייתה לנו תקשורת מוגבלת והתוצאות הכלכליות היו אז חמורות הרבה יותר. הטכנולוגיה הצילה אותנו. יכולנו לעשות הרבה דברים שלא ציפינו שנוכל. לכן, בסופו של דבר העסקים הראו עמידות ויצאנו מאוד מהר מהמשבר. התמ"ג העולמי אמנם רשם את הירידה הגדולה ביותר מאז שנות השלושים, אבל הכלכלה הגלובלית התאוששה במהירה".

 

לדבריו, השנה הייתה שנה עם מגמות מעורבות. מצד אחד ראינו את השבריריות של הכלכלה הגלובלית אבל מצד שני גם חזינו בהתאוששות מהירה. "כשסין נסגרה ברבעון הראשון ומדינות אחרות נסגרו ברבעון השני גילינו שרשראות אספקה לא עמידות ולכן תעשיות רבות כן נפגעו קשות. ראינו ירידה קטסטרופלית בפעילות בתעשיית הרכב, אלקטרוניקה וכו'. יש לנו עדיין מחסורים ברכיבים כמו שבבים, החברות לא הצליחו להתאים את עצמן במהירות. מצד שני מדינות הראו חוסן והציעו עזרה לעסקים ואנשים שנפגעו במשבר. לולא העזרה הפיסקלית היינו מתמודדים עם קטסטרופה כלכלית גדולה הרבה יותר", אמר.

 

מימין: נעם גונן ואיירה קליש מימין: נעם גונן ואיירה קליש

 

 

גונן ציין שבישראל יש תחושה שעברנו את המגפה אבל אנחנו יודעים שבעולם יש מדינות שמתמודדות עם מצב שונה. לשאלתו מה יהיו ההשפעות של המצב על הכלכלה הגלובלית בשנה הקרובה, השיב קליש כי הוא מצפה להתאוששות של הכלכלה הגלובלית עם עלייה של 6% בתמ"ג הגלובלי. "חלק גדול מהצמיחה יהיה בעקבות התמריצים הפיסקליים של ארה"ב שיוסיפו 1% לצמיחה הגלובלית. אם לוקחים את סין וארה"ב יחדיו הן יהיו אחראיות לרוב הצמיחה הגלובלית וכך גם הודו. במערב אירופה הצמיחה תהיה בקצב קצת פחות גבוה, ייקח להם מעט יותר זמן. בשווקים מתעוררים מלבד סין והודו ההתאוששות תהיה אטית בגלל מחסור בחיסונים וגם הישענות על תיירות ועל שרשראות אספקה גלובליות שעדיין לא חזרו לעצמן. ההתאוששות תהיה שונה ממדינה למדינה וכן מתעשייה לתעשייה. בעוד שראינו כבר עלייה בהוצאות הצרכנים על מוצרי צריכה יש ירידה בהוצאות על שירותי צריכה כמו מסעדות, בתי קולנוע או תיירות וייקח זמן עד שהתעשיות האלה יחזרו לעצמן", אמר.

 

הטכנולוגיה סייעה לעולם להמשיך ולשגשג למרות המגפה. לשאלה מהם השינויים המשמעותיים שיישארו גם בעתיד, השיב קליש כי חלק מההתנהגויות של צרכנים ועסקים יישארו גם אחרי מגפת הקורונה ושהרבה מהם קרו בזכות הטכנולוגיה. "אני מצפה שחברות רבות ימשיכו לעבוד מרחוק לפחות חלק מהזמן, אז נראה ירידה במחירי האנרגיה, שימוש רב יותר בתחבורה ציבורית, פחות שימוש בשטחי משרד ואפילו עלייה בפרודוקטיביות. נמשיך לעשות קניות אונליין. התיירות תמשיך אבל יהיו פחות נסיעות עסקים ולכן תעשיית התעופה והמלונות ייפגעו. שרשראות האספקה ישתנו ובעתיד חברות גלובליות ידאגו יותר לחוסן שרשרת האספקה שלהן. אנחנו כבר רואים שחברות מוציאות ייצור מסין, שממשלת יפן מתמרצת חברות לחזור לייצר ביפן ובארה"ב מתמרצים חברות לעשות יותר תהליכים 'בבית', וכך גם באירופה. העולם הולך להיות מאוד שונה", אמר.

x