ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס Deloitte

"היתרון החשוב ב-SPAC לעומת IPO הוא ברמת הוודאות בעסקה"

כך אמר רמי חלף, מוביל הביקורת במגזר הפיננסי ובחברות SEC ב-Deloitte ישראל, בשיחה בכנס Deloitte. לדבריו, יתרון נוסף שיש ל-SPAC לעומת IPO הוא אורך התהליך והיכולת לעשות תהליך שלם לפני הפרסום לציבור

מעין מנלה 15:5912.04.21

החל מהרבעון השלישי של 2020 יש עלייה משמעותית בהיקפי העסקאות בשוק ההון ושיא במספר החברות שמנפיקות. ב-2020 היו 27 הנפקות שהסתיימו, ומתחילת 2021 הסתיימו כבר 20 הנפקות כאשר בכל 2019 היו 9 הנפקות בלבד. לפי ההערכות של Deloitte, זהו שיא של 20 השנים האחרונות. כך אמרה סיגל אדניה, ראש חטיבת הייעוץ הכלכלי-פיננסי, Deloitte ישראל, שהנחתה את פאנל מאחורי הכסף, בכנס  "יוצרים מציאות, מעצבים עתיד".

 

 

בפאנל השתתפו טל חן, מוביל תחום בנקאות השקעות במגזר ההייטק ב-Deloitte ישראל, אייל ידווב, מומחה לחוב ושוק הון, Deloitte ישראל, ומוחמד היבי, מחלקה מקצועית חטיבת הביקורת, Deloitte ישראל.  

מימין מוחמד היבי, אייל ידווב וטל חן מימין מוחמד היבי, אייל ידווב וטל חן

 

לדברי מוחמד היבי, מחלקה מקצועית חטיבת הביקורת, Deloitte ישראל, מה שהניע את אותו גל עסקאות בתל אביב זה משבר הקורונה שהיטיב עם חברות הטכנולוגיה. "18 חברות שהנפיקו ב-2020 הן חברות טכנולוגיה שמשבר הקורונה היטיב איתן. רוב החברות שהנפיקו לאחרונה היו מעולמות של עבודה מרחוק, מסחר דיגיטלי ואנרגיה חליפית. חברות ההזנק גילו את שוק ההון הישראלי שמיצב עצמו כשוק יעיל וזמין. הוא היווה אפיק תחליפי לגיוס שלא היה זמין לחברות סטארט אפ והבורסה בארץ מיצבה עצמה כקרש קפיצה להנפקה עתידית בנסדאק".

 

אייל ידווב, חוב ושוק ההון, Deloitte ישראל אמר: "חשוב להבין שהנפקה היא התחלה ולא הסוף. צריך לזכור שתמחור אינו הערכת שווי אלא איך שהשוק מסתכל על החברה ובסופו של יום זה משחק ארוך. חשוב גם מי מחזיק בניירות של החברה, חברות רוצות תמהיל".

 

לדברי טל חן, מוביל תחום בנקאות השקעות במגזר ההייטק, Deloitte ישראל: "בטווח הקרוב נראה הרבה יותר אקזיטים של חברות טכנולוגיה באמצעות IPOs לעומת M&A. זה משפיע גם על נושא של גיוסים. בשבועות האחרונים רואים דעיכה של משקיעי רובין הוד כי הם חוזרים לעבודה ויש להם פחות זמן לשחק בהשקעה במניות, ושוק ההון הופך יותר סלקטיבי ובטווח הארוך נראה התכנסות ברמת התמחור".

מימין: אלונה מירון, רמי חלף, סיגל אדניה קפון מימין: אלונה מירון, רמי חלף, סיגל אדניה קפון

 

את הגירעון יהיה אפשר לממן באמצעות חקיקת מס

 

בפאנל שעסק בעולם המיסוי בהנחיית אלונה מירון, ראש חטיבת המס ב-Deloitte ישראל, ובהשתתפות אופיר סולמי, מנהל קבוצת מיסוי מיזוגים ורכישות Deloitte ישראל וגלעד שריר, שותף בחטיבת המס ב- Deloitte, ונועם מילר - מוביל תחום פיננסי בפרקטיקת ה-SAP ב-Deloitte, עלתה השאלה האם למרות שיש עליה יפה בגביית המס בשנה האחרונה, יהיה צורך בהעלאת מיסים למימון הגירעון או איך ניתן לממן אותו. לדעת סולמי, אין ספק שאנחנו בגל חיובי אבל את הגירעון צריך לממן, וזה יהיה דרך חקיקת מס.

 

"אני לא צופה חקיקה שתעלה מיסים, שיעורי מס על יחידים גבוהים ביחס לעולם. בנוגע לחברות: אנחנו רוצים למשוך לפה השקעות וחברות בינלאומיות לכן גם לא יעלו מיסים על חברות, וגם הצעות כמו ביטול פטורים על קרנות השתלמות או מס ירושה, לא על הפרק. מה שעל הפרק זה חקיקה שתגביר את האכיפה של החוקים הקיימים. למשל החמרה של אכיפת גביית מסים מאנשים שעושים רילוקיישן. חקיקה לעודד חברות בינלאומיות להביא כסף לישראל כמו הקלות מס על הבאת דיוודנדים לישראל".

 

ספאק הוא למעשה צ'ק פתוח

 

בחלק האחרון של השיחה דיבר רמי חלף, מוביל הביקורת במגזר הפיננסי ובחברות SEC , Deloitte ישראל, על נושא האלטרנטיבות להנפקה בנאסד"ק. הוא השווה את השימוש ב-SPAC מול IPO מסורתי.  

 

מימין אופיר סולמי, גלעד שריר ונועם מילר מימין אופיר סולמי, גלעד שריר ונועם מילר

 

לדבריו, ספאק למעשה הוא צ'ק פתוח, כלומר מגייסים מראש כסף בלי לדעת מה עומדים לרכוש. בהמשך, ולאחר גיוס הכסף יש ספונסר שכל תפקידו הוא לאתר חברת מטרה. לחברת הספאק יש אורך חיים של בין 18 ל-24 חודשים ולאחר שמוצאים חברה מתחיל תהליך היציאה מהסטטוס של ספאק והחברה הנרכשת היא זו שעושה את ההנפקה. היתרונות העיקריים שיש לספאק על פני IPO מסורתי הם אורך התהליך שהוא בין חודשיים לארבעה חודשים, והחלק החשוב יותר הוא רמת הוודאות בתימחור העסקה שכן השווי נקבע מראש.

 

יתרון נוסף הוא שעובדים מול גוף מקצועי שהוא הספונסר, וכן יש גמישות במבנה העסקה שכן ניתן לעשות PIPE - שזה גיוס כסף נוסף ככל שיש צורך. לעומת זאת IPO מסורתי אורך בין ארבעה לשישה חודשים ומושפע מאוד מהמעמד של החברה כאשר חברות שמוגדרות EGC (חברות צמיחה) יכולות ליהנות מהטובות ולעשות תהליך חסוי מול ה-SEC. היתרון הוא שהן יכולות לעשות את כל התהליך לפני שפרסמו את עצמן לציבור.

x