פרסום ראשון
דודי אמסלם במופע חסר רסן: "העתירות נגדי הוגשו ע"י שכירי חרב של מנדלבליט"
במכתב משתלח יוצא השר דודי אמסלם נגד היועמ"ש שלא מאפשר לו לבצע מינויים ברשות החברות: "אתה נשוא תלונתי", הוא כותב לו ומטיח בו: "במקום המשפט שם הרשע". ל"חבורה המכובדת הכוללת את נשיאת העליון" הוא מציע "להתכנס בבית קפה קטן ולקבל את ההחלטה הצפויה"
דודי אמסלם, שר הדיגיטל של ישראל, הממונה גם על החברות הממשלתיות, מצליח לשבור שיאים חדשים של חוסר ממלכתיות. במכתב ששיגר הערב (א') ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הוא לא מהסס לכלול שורה של השתלחויות בוטות, שחריגות אפילו בקנה המידה של ממשלת נתניהו, כלפי מוסד היועץ המשפטי לממשלה ומערכת המשפט.
- בית המשפט העליון: להקפיא את ביטול נבחרת הדירקטורים
- רשות החברות נגד אמסלם: לא ניתן לבטל כרגע את נבחרת הדירקטורים
- זילבר למנכ"ל רשות החברות: אל תבטל את נבחרת הדירקטורים; אמסלם בתגובה: "יהירה וחצופה"
"אני משתומם בכל פעם מחדש מתשובותיך לפניותיי בכל הנוגע לרשות החברות ועל החלטותיך בסוגיה הנ"ל", כתב אמסלם בראשית פנייתו למנדלבליט. "ברצוני להזכיר ולפרט בפני כבודו את העובדות לאשורן והתפתחותן על פי סדרן הכרונולוגי".
נזכיר כי אמסלם מנסה לבצע מינוי פוליטי ולבחור מנהל לרשות החברות הממשלתיות בתקופה זו. זאת, אף שמנדלבליט ונציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ כבר הסבירו לו כי חל איסור בתקופה כזאת לבצע מינוי כזה מחוץ לשירות המדינה. המתח בעניין זה הגיע לשיא לפני חודש, אז עתר אמסלם לבג"צ, באמצעות עורך דין פרטי, נגד היועמ"ש מנדלבליט.
"ביום שמשי בהיר אחד", כותב אמסלם למנדלבליט, "התעוררה לה הגב' דינה זילבר (המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר - א"פ) לאחר דיון שערכה עם חברתה הגב' דלית זמיר, יועמ"שית רשות החברות ורעייתו של המשנה שלך מר ארז קמיניץ...
"השתיים החליטו להפריע לי בעבודתי ולפגוע בסמכויותיי המוקנות לי על פי החוק בכל הנוגע למינוי דירקטורים בחברות הממשלתיות ולהמציא חוק חדש שלא היה קיים בספר החוקים של מדינת ישראל מאז הקמתה ועד עצם היום הזה".
לדברי אמסלם, "לפי החוק החדש שחוקק על ידן, אני לכאורה, מונחה למנות דירקטורים לחברות ממשלתיות אך ורק מתוך הנבחרת שהוקמה בשעתו על ידי יאיר לפיד ששימש בזמנו בתפקיד שר האוצר ואורי יוגב שכיהן כיו"ר רשות החברות".
אמסלם נגד זילבר: "עברה עבירה חמורה מאוד"
מכאן ואילך פותח אמסלם באש כלפי משרתות הציבור ללא היסוס: "היות וסברתי אז, ועדיין הנני סבור היום, שהדבר מנוגד לחוק (לא מדובר בפרשנות אלא בהמצאה יצירתית חדשה ומקורית של חוק שלא קיים בספר החוקים של מדינת ישראל) לא קיבלתי זאת ואני אף רואה בזה עבירה חמורה מאוד ופעולה שפוגעת אנושות בבסיס הדמוקרטי של מדינת ישראל.
"אני רואה בזה שימוש לרעה בסמכות שהופקדה בידי פקיד אשר מועל בתפקידו ומפעיל את הסמכויות בכוחניות ואלימות משפטית, וזאת ללא כל היגיון וסמכות, וכל זאת מתוך שיכרון הכוח ואיבוד הפרופרציות, דבר המביא אותו לידי בלבול יסודי בהבנתו 'מי הוא הסובב ומי הוא המסובב'", ממשיך אמסלם, כאשר הוא מתכוון ליועץ המשפטי לממשלה.
אמסלם נגד מנדלבליט: "ראש חץ הפוגע בדמוקרטיה"
"אתה", ממשיך אמסלם ופונה למנדלבליט "לצערי הרב, הענקת גיבוי להחלטתה של הגב' דינה זילבר, ומשכך החלטתי שלא לקבל את עמדתך התמוהה שאינה מתקבלת על הדעת. ראיתי אותך כראש החץ הפוגע בצורה מהותית וקשה בדמוקרטיה, וזאת כמובן ללא כל סמכות חוקית וללא כל היגיון ומידתיות", מטיף אמסלם.
"על הרקע הנ"ל", ממשיך שר הדיגיטל, "הוגשו מספר בג"צים ע"י מספר 'שכירי חרב' המופעלים על ידכם בנושא מינוי דירקטורים וחתימות על האסיפות הכלליות.... ב-5 באפריל פניתי אליך בבקשה לקבל שם של יועץ משפטי מתוך מאות היועצים המשפטיים, עובדי המדינה המועסקים במערכת שבאחריותך (שעל פי הבנתי אמורים בראש ובראשונה לתת לשרים שירות במסגרת עתירות שמוגשות חדשות לבקרים לבג"ץ כנגד הפעלת סמכויותיהם החוקיות..). אתה כמובן סירבת בטענה שעל פי החלטת בג"ץ משכבר הימים אתה הוא הגורם האמור לפרש את החוק ולהחליט, ואילו לי כשר כל מעמד ואמירה בנושא (כאילו אני סטטיסט במחזה)".
אמסלם מוסיף ומסביר למנדלבליט כי "אתה עצמך הוא נשוא תלונתי - הרי הגב' דינה זילבר הוציאה את ההנחייה על דעתך. משכך אתה עומד בניגוד עניינים בסיסי בסוגייה הנ"ל. זה מזכיר לי את אותו אדם שרצח את הוריו וטען בבית המשפט שהוא יתום".
אמסלם על מנדלבליט: "במקום המשפט שם הרשע"
לדברי אמסלם, " אני מבין שכל אדם במדינת ישראל שהוגשה נגדו עתירה לבג"ץ, מוקנית לו הזכות הבסיסית והאלמנטרית להיות מיוצג ולהשיב את תשובתו, להוציא גורם זוטר הנקרא "שר במדינת ישראל" שנשללה ממנו זכות זו ושהוא נתון לחסדיו ולרצונו הטוב של כבוד היועמ"ש לממשלה (הרם ונישא).
"דרך אגב, דבר אחד טוב יצא עד כה מההתפלמסות איתך שלראשונה הבנתי את פשוטו של הפסוק בספר משלי שבו שלמה המלך אומר "במקום המשפט שם הרשע", אם יורשה לי הייתי מרחיב בפרשנות קטנה ומוסיף גם את המילים "חוסר הבינה והיושר" כותב אמסלם.
אמסלם מסכם וכותב:"אין לי עניין להמשיך ולהתפלמס איתך בסוגייה הנ"ל משום שאני רואה בזה בזבוז זמן יקר ולא יעיל. אני לא מתכוון להיות שותף לתיאטרון האבסורד שאתם מנהלים".
בהמשך מכתבו הוא מציע ל"חבורה המכובדת (הכוללת את נשיאת בית משפט העליון או כל ראש הרכב אחר שישב בעתירות הנ"ל... להתכנס בבית קפה פינתי קטן ולקבל את ההחלטה הצפויה והידועה מראש".
"לסיום", כתב אמסלם "אני מקווה ומתפלל שיבואו ימים טובים לעם ישראל שבהם נחזיר את ההגינות, הצדק, היושר והכבוד למערכת המשפט במדינת ישראל ".