ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס Deloitte

"חברות ה-Enterprise הישראליות מפגרות לעומת העולם"

כך אמר טובי כוכב, Deloitte ,CTO ישראל בכנס "יוצרים מציאות מעצבים עתיד". לדבריו, "מצד אחד יש לנו את חברות הסטארט-אפ המתקדמות ביותר, אולם חברות ה-Enterprise אחרי אירופה וארה"ב"

רפאל קאהאן 15:5812.04.21

"כולם מדברים היום על ענן. מה זה בעצם?" מציין בפתח השיחה טובי כוכב, Deloitte CTO ישראל, בכנס "יוצרים מציאות, צעצבים עתיד", בהשתתפות אריאל מונפו, יו"ר איגוד הענן הישראלי, ומירב הכרי, ראש תחום Technology Strategy & Transformation ב-Deloitte ישראל.  

 

 

לדביר כוכב, "ענן זו צורת תיאור לאופן שבו אנו צורכים טכנולוגיה כשירות במקום בעלות. זו אבולוציה, לא המצאה חדשה. במקום שיהיו לי את שרתי המחשוב והשירותים המחשוביים שלי, אני מקבל אותם כשירות מספק חיצוני. לענן חמישה מאפייני מפתח: מאגר משאבים טכנולוגיים משותף; אלסטיות; צריכה מדידה; אג'יליות; מאובטח. מאפיינים אלה מאפשרים לארגון מספר יתרונות עסקיים: מהירות ועוצמה; גמישות מוגברת ויעילות בעלויות; מדרגיות ושיתוף; יכולות שיא טכנולוגיות. ענן הוא בסך הכל מערך שלם של חוות שרתים ברחבי העולם שמכיל מספר רב של שרתים ומספק יכולות עיבוד גבוהות וקיבולת אחסון נתונים עצומה, לצד שירותים חדשניים לפתרון בעיות עסקיות".  

  

על מנהלים להיות מעורבים בדיון על המעבר לענן - כדי ליצור ערך תחרותי

 

בחלק הבא של השיחה השתתפו אנדרו אדמס, CEO Program & Exponential Eterprise, Deloitte US ומירב הכרי, ראש תחום Technology Strategy & Tranation ב-Deloitte ישראל. אדמס דיבר על החשיבות שמנהלי חברות בדרגים הגבוהים ביותר יהיו מעורבים בדיון על המעבר לענן, ולא ישאירו אותו לדרגים המקצועיים בלבד על מנת שידעו להשתמש ביכולות כדי לייצר ערך תחרותי ולהגדיל צמיחה ורווחים.

 

אדמס הציג שלוש שאלות מרכזיות שמנכ"לים צריכים לשאול את הצוותים המקצועיים שלהם בנוגע לענן: מה הן היכולות הנוכחיות? מהן סוגיות הליבה העסקיות שהארגון מתמקד בהן? בשביל להבין במה הענן יכול לסייע, ואיך לשלב את הדרג הניהולי על מנת לרתום אותם ליוזמה. אדמס ציין שכדי למצות את הערך מהמהלך, בעלי התפקידים שצריכים להיות הכי מעורבים בתהליך המעבר לענן או יוזמות חדשות בענן הם ה-CFO, ה-CMO, וה-COO, שעל תפקוד המחלקות והשיקולים בקבלת החלטות של כל אחד מהם התהליך ישפיע בצורה עמוקה.

 

"עם ישראל עדיין לא נמצא בענן"

 

"ישנו פרדוקס ישראלי", מציין כוכב בפאנל הבא בהשתתפות הכרי, ואריאל מונפרו יו''ר איגוד הענן. לדבריו, "מצד אחד יש לנו את חברות הסטארט-אפ המתקדמות ביותר, אך מצד שני חברות ה-Enterprise הישראליות מפגרות מבחינה טכנולוגית אחרי מקבילותיהן באירופה וארה"ב".

 

מונפרו מסכים איתו, "כולם בחוץ (לארץ) חושבים שכל עם ישראל נמצא כבר בענן אבל זה לא נכון". מונפו מונה שלושה חסמים עיקריים המקשים על המהלך, רגולציה, אבטחת מידע והפן הפיננסי. אבל החסם העיקרי לטעמו היא ההבנה ש"המעבר לענן הוא מאוד קשה ומצריך הרבה מאוד משאבים של הארגון".   

מימין טובי כוכב, טנדרו אדמס, מירב הכרי ואריאל מונפרו מימין טובי כוכב, טנדרו אדמס, מירב הכרי ואריאל מונפרו

 

באופן מפתיע הוא מציין שמהחברות הגדולות, אלה שלא נתפסות כגמישות, דווקא הארגונים האיטיים יותר האלה הם אלו שמובילים כיום את הטרנד של העברת תשתיות המחשוב לשרתי ענן ציבוריים או פרטיים. מונפו מסכם את ההתלבטות ואומר כי "אם הפנטגון סומך על AWS (חברת מחשוב הענן של אמזון, ר''ק) ועל מיקרוסופט, ממשלת ישראל הולכת עכשיו לענן, אין סיבה שגופים קמעונאיים, חברות אחרות, בנקים וגופים פיננסיים לא יאמינו ולא יאמצו מחשוב ענן".

 

לדברי מירב הכרי, ראש תחום Technology Strategy & Transformation, Deloitte ישראל, "ארגונים מובילים שרוצים להשיג את יתרונות הענן צריכים להתייחס למעבר לענן כטרנספורמציה עסקית שנתמכת על ידי הטכנולוגיה ולשים אותו בלב השיח של הנהלת הארגון". לדבריה, תהליך המעבר לענן מורכב משישה שלבים: הראשון, הבנה של הסביבה הטכנולוגית הקיימת, המבנה הארגוני, מודל ההפעלה ומבנה העלויות הקיים; השלב השני הוא שלב הגדרת החזון, למה אני צריך את הענן, מה אני רוצה להשיג בטרנספורמציה? הוא צריך להתחיל ממניעים אסטרטגיים, ארגוניים וגם טכנולוגים.

 

השלב השלישי הוא החלטות אסטרטגיות: בשלב הזה ננסה להגדיר את ההחלטות האלה וגם אולי נקבל חלק מהן, למשל, לאיזה פלטפורמה אנחנו רוצים ללכת? ספק יחיד, ריבוי ספקים, איך מתחילים כדי להשיג את המטרות ומה השינוי הארגוני שיידרש; השלב הרביעי עוסק בהשפעה הארגונית של המעבר לענן; השלב החמישי הוא ניהול פיננסי של הענן בארגון והשלב השישי והאחרון הוא מפת דרכים אחת למסע אל הענן: מה הפעילויות המרכזיות שאנחנו צריכים לעשות, כמה זמן זה ייקח, מהן אבני הדרך המרכזיות? "מפת הדרכים הזאת חייבת לאפשר גמישות בתהליך ולהתאים לשינויים בסביבה העסקית, הטכנולוגית והרגולטוריות", אמרה.

 

"ארגונים צריכים להתייחס למעבר לענן כטרנספורמציה עסקית ולשים אותו בלב השיח הארגוני"

 

בחלק האחרון של השיחה הסבירה מירב הכרי, ראש תחום Technology Strategy & Transformation ב-Deloitte ישראל כי  תהליך המעבר לענן מורכב משישה שלבים: הראשון, הבנה של הסביבה הטכנולוגית הקיימת, המבנה הארגוני, מודל ההפעלה ומבנה העלויות הקיים; השלב השני הוא שלב הגדרת החזון, למה אני צריך את הענן, מה אני רוצה להשיג בטרנספורמציה? הוא צריך להתחיל ממניעים אסטרטגיים, ארגוניים וגם טכנולוגים; השלב השלישי: החלטות אסטרטגיות: בשלב הזה ננסה להגדיר את ההחלטות האלה וגם אולי נקבל חלק מהן, למשל, לאיזה פלטפורמה אנחנו רוצים ללכת? ספק יחיד, ריבוי ספקים, איך מתחילים כדי להשיג את המטרות ומה השינוי הארגוני שיידרש; השלב הרביעי עוסק בהשפעה הארגונית של המעבר לענן; השלב החמישי הוא ניהול פיננסי של הענן בארגון והשלב השישי והאחרון הוא מפת דרכים אחת למסע אל הענן: מה הפעילויות המרכזיות שאנחנו צריכים לעשות, כמה זמן זה ייקח, מהן אבני הדרך המרכזיות? "מפת הדרכים הזאת חייבת לאפשר גמישות בתהליך ולהתאים לשינויים בסביבה העסקית, הטכנולוגית והרגולטוריות", אמרה.

x