ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת כחול לבן

"היום היזמים רוצים להיות יוניקורן, לא מסתפקים באקזיט של מאות מיליונים"

כך אומר ירון אלעד, מנכ"ל חברת אלרון בוועידת כחול לבן של כלכליסט. זוהר רוזנברג, המוביל את השקעות הסייבר באלרון, אמר כי "התחומים הכי חמים בתחום הסייבר נוגעים לכל מה שקשור לאבטחה של ענן כתשתית או כ-SaaS"

חזי שטרנליכט 16:1012.04.21

השוק הלוהט של הסייבר עדיין כולל בתוכו המון מקום לחברות חדשות, למרות השוויים הנדיבים ביותר שמקבלות החברות בגיוסים השונים. כך עולה משיחה של ירון אלעד, מנכ"ל חברת אלרון וזוהר רוזנברג, המוביל את השקעות הסייבר באלרון, בשיחה עם מאיר אורבך מכלכליסט בוועידת כחול לבן של כלכליסט. ב ין אם מדובר בחברות ששוות מעל למיליארד דולר (יוניקורן) בהשקעות פרטיות, או חברות שרוצות להיכנס לבורסה דרך חברה ייעודית (ספאק), ההשקעות בעולם הטכנולוגיה לוהטות אבל ממשיכות לצמוח ולהפוך למתוחכמות, כך סבורים בצמרת אלרון.

 

מי היא חברת אלרון?

אלעד: "אלרון היא משקיע ההון סיכון הראשון בארץ הקדוש. יש לנו כיום 25 חברות פורטפוליו בתחומי המכשור הרפואי, הסייבר והתוכנה לתאגידים. אפשר להסתכל עלינו כעל קרן בהיקף של 300 מיליון דולר. בעשור האחרון קיבלנו תמורה מעשרות אקזיטים בהיקף של 600 מיליון דולר. שינינו את הפוקוס שלנו מהשקעה במכשור רפואי לעולמות של תוכנה לתאגידים, סייבר ואבטחת מידע. יש לנו שיתוף פעולה עם רפאל שנותנת 'מגרש משחקים' לסטארט-אפים בשלב מוקדם".

 

זוהר, היית מפקד יחידת הסייבר ב-8200. מה אתה חושב על שוק הסייבר? מה הכי רותח בו עכשיו?

רוזנברג: "התחומים הכי חמים נוגעים לכל מה שקשור לאבטחה של ענן כתשתית או כשירות תוכנה (SaaS). שנת הקורונה האיצה מאוד מעבר לענן. ארגונים שלא חלמו שיעשו את המעבר ב-5 שנים עשו אותו ב-3 חודשים כי לא היתה ברירה. יש ארגונים שכל הנכסים שלהם בענן ומצב האבטחה של הענן נותר הרחק מאחור.

 

 

מימין ירון אלעד וזוהר רוזנברג , חברת אלרון מימין ירון אלעד וזוהר רוזנברג , חברת אלרון

 

"תחום נוסף שהוא חם מאוד הוא אבטחת ממשקים בין תוכנות (API). העולם הזה נפתח, ויש כיום בנקאות פתוחה, שחושפת את הבנקים לאיומים ישירות מהאינטרנט, איומים שהיו עיוורים אליהם בעבר. יש הרבה התקפות שרצות על הממשקים האלה".

 

מה התחומים שהולכים ומתקררים?

"כל מה שקשור להגנה על רשת פנימית ארגוני מסורתית. מהפיירוול וזיהוי אנומליות פנימיות ברשת הפנים הארגונית. לא הייתי משקיע שם כיום, אני חושב שזו הזדמנות שמאחורינו".

 

אנחנו מריחים בועה בתחום היוניקורנים? זה לא מפחיד?

אלעד: "התשובה היא לא. זו תופעה מבורכת לתעשייה הישראלית. ההיווצרות נובעת מקרקע פורייה של שוק הסייבר כולו. זהו שוק שהוא צמא לפתרונות בעולם של IT שהולך ומתפתח ומשתנה. השוק אמור להכפיל את עצמו מ-150 מיליארד דולר בתוך שנים ספורות. היום הפורטה של למכור חברות באקזיט של מאות ממיליוני דולרים פחות נחשב, מאשר לגדול ליוניקורן עצמאי. אני חושב שזה המקום שהיזמים רוצים ללכת אליו".

 

חברות קטנות או גדולות מתחום הסייבר יהפכו לציבוריות באמצעות ספאק?

רוזנברג: "להיות חברה ציבורית זו הצהרה לשוק: אני בונה חברה. הספאק הוא מודל חליפי להנפקה רגילה. יש את אאוטבריין וטאבולה אחת הלכה ל-IPO והשנייה לספאק. זה עוד מכשיר לגיטימי שיישאר כאן וחלק ילכו דרכו. זו תהיה העדפה פר חברה".

 

אתה חושב ששלבי הגיוסים בתחום הסייבר קצת מסתבכים ומתעוותים?

אלעד: "אנחנו רואים שרשור לאחור של משקיעים, לצד הערכות שווי שעולות למעלה. השווי של חברות ציבוריות עלה משמעותית. אנחנו רואים חברות

צמיחה שמקבלות הערכות שווי של מיליארד דולר ומעלה. משקיעים שחיפשו פעם חברות של 10-12 מיליון דולר הולכים אחורה לחברות של 5 מיליון דולר. זה אזור שאנחנו מרגישים בו בנוח. אנחנו רואים וואליואציות יותר גבוהות בהשקעות שאנחנו עושים. עבורינו להשקיע בשלב מוקדם אפילו 50%-100% יותר ממה שהתרגלנו בעבר, זה משהו שאנחנו מרגישים מאוד בנוח איתו".

 

מאמין שיש מספיק חברות שראויות להגיע לשווי שעליו מדברים? או שמתחיל להיות צפוף?

זוהר: "יש פרמידה, כמו בכל דבר. החברות הטובות ביותר יש עליהן תחרות עזה. כל משקיע צריך לבוא עם היתרונות היחסיים שלו. כמו שלנו יש את היתרונות שלנו יש גם לאחרים. בשוק אני חושב שיש מקום, יש המון מקום. החוסר בפתרונות מספיק טובים לבעיות החדשות שהולכות ונערמות. עולם המשקיעים תחרותי וזה עושה לכולם יותר טוב". 

x