ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"כדי לחולל פריצת דרך אמיתית יש להטמיעה בכל תהליך הייצור"

כך אומר עמי אברהמי מ-Veev בפאנל הטכנולוגיות בוועידת כחול לבן של כלכליסט. רז רודיטי מ-Razor labs: "אנחנו עובדים מול תעשייה שמגלגלת 11 טריליון דולר אבל לא התפתחה טכנולוגית בצורה משמעותית בעשורים האחרונים"

אליחי וידל 15:5311.04.21

"כדי לחולל דיסרפשן אמיתי צריך להתלבש על כל שרשרת הייצור והאספקה של התחום. חייבים להסתכל על התהליך מלמעלה ולדאוג שכל חוליה בשרשרת נותנת מענה לפתרון הכולל של הדיסרפשן. אי אפשר לעשות את השינוי רק בנקודה מסוימת בתהליך, בזמן שאין לך את האפשרות להטמיע את השינוי על פני כל התהליך בתעשייה". כך אומר עמי אברהמי, שותף מייסד ומנהל מוצר בחברת Veev בפאנל הטכנולוגיות שעשו דיסרפשן בתעשייה במסגרת ועידת כחול לבן של כלכליסט.

 

אברהמי הסביר כי Veev, למשל שפועלת בעולם הבנייה והנדל"ן, נכנסה לעולם שלא השתנה כמעט במאה השנים האחרונות והכניסה אליו גישות שמקובלות היום בעולמות המוליכים למחצה ובתעשיית הרכב. "אנחנו מסתכלים על התחום מקצה לקצה - מהעיצוב של הבית והבניין ועד לייצור הרכיבים והקירות במפעל ולהרכבה שלהם בשטח. שינינו את כל השרשרת שבה פועל עולם הנדל"ן והבנייה. אנחנו עדיין חיים בעולם שבו הרגולציה למשל משחקת תפקיד חשוב בענף ולכן היינו צריכים לבצע את הדיסרפשן בתוך הרגולציה עצמה, כמו למשל בנושא האישורים שצריך לקבל בתהליך", אמר.

 

לדברי רז רודיטי, מייסד שותף ומנכ״ל ב-Razor labs, "התעשייה המסורתית מהווה עדיין חלק גדול מאד מההכלכלה העולמית. אנחנו עובדים מול תעשייה שמצד אחד מגלגלת 11 טריליון דולר אבל מצד שני היא לא התפתחה טכנולוגית בצורה משמעותית בעשורים האחרונים. יש המון דאטה שנאסף במפעלים האלה והם השקיעו המון כסף בלאגור את הנתונים, אבל הם לא יודעים איך לעבד אותם. כאן אנחנו נכנסים ומתממשקים מידע שהמכונות מפיקות לומדים אותו, מבינים את התבניות ויודעים להתריע מפני תקלות שעתידות לקרות וגם להודיע מתי שהמכונה מטופלת בצורה לא טובה או לא ממקסמת את התפוקה - וכך לחסוך עבורם המון כסף".

 

מימין: עמי אברהמי, רז רודיטי וגל שאול מימין: עמי אברהמי, רז רודיטי וגל שאול

 

רודיטי ציין כי תפוקה ממוצעת של מפעל מודרני עומדת היום על 65% יעילות - כלומר יש מקום עצום לייעל את הייצור וכך גם להוריד את המחיר לצרכן וגם להוריד את הזיהום שקשורת לתהליכי הייצור, כיוון שפחות אנרגיה מתבזבזת לריק. לדבריו, אמנם השיפור ביעילות מתבטאת בסופו של דבר באחוזים בודדים, אבל כשמדברים על פסי ייצור של מאות מיליוני דולרים - הדבר מתבטא בחיסכון של מיליונים ויותר.

 

לדברי גל שאול, סמנכ"ל טכנולוגיות וממייסדי Augury, התעשייה המסורתית מבוססת על אנשים שעובדים במפעלים שנים רבות ומחזיקים בידע שכמעט אין לו תחליף. "מישהו שנמצא על פס ייצור במשך 25 שנה יודע לשמוע את המכונה, להבין איפה התקלה ואילו כלים צריך כדי לתקן מייד. האנשים האלה פורשים וכמעט אין מי שיחליף אותם בצורה יעילה. לכן אנחנו מוסיפים למפעל חיישנים שמקשיבים לרעש של המכונה, מזהים אותות ובשיתוף עם האנשים והבנת תהליכי העבודה אנחנו לומדים להגיע לתקלות ולבעיות שנוצרות בזמן אמת ולמנוע הפתעות לכל אורך הקו".

 

שאול ציין גם כי בתקופת הקורונה הרגישו ב-Augury את הבעיות שנוצרו ממגבלות הריחוק והיעדרות עובדים ממפעלי התעשייה. "כל ההתקנות נעצרו כי לא יכלנו להיכנס למפעלים, אבל מצד שני חברות רבות חיפשו את הטכנולוגיות והפיתוחים החדשים וכך יצא שצבר ההזמנות גדל בלי יכולת התקנה בשטח. כדי להדביק את הפער סיפקנו ללקוחות מערך הדרכה כדי להתקין לבד את הציוד במפעלים וכך עד סוף השנה הדבקנו את הפער שנוצר ברבעון שני, כמות ההזמנות עלה דרמטית והפיילוטים הפכו להיות חוזים", אמר שאול.

 

x