מספר המיליארדרים זינק בשנת הקורונה: ג'ף בזוס ואלון מאסק מובילים
לעומת בזוס, שמחזיק במקום הראשון זו השנה הרביעית ברציפות, מנכ"ל ומייסד טסלה,קפץ השנה מהמקום ה-31 למקום השני ברשימה, לאחר שהונו גדל ב-126.4 מיליארד דולר. הונם הכולל של המליארדרים קפץ מ-8 ל-13.1 טריליון דולר. עוד ברשימה: 21 ישראלים, ביניהם ארנון מילצ'ן, יצחק תשובה, שרי אריסון וגיל שויד
ג'ף בזוס, מייסד ענקית הטכנולוגיה אמזון, מוביל את רשימת המיליארדרים של פורבס זו השנה הרביעית ברציפות. הרשימה העדכנית, אשר התפרסמה היום (שלישי) לאחר שנת משבר כלכלי אדיר בחסות מגפת הקורונה, כוללת מספר שיא חדש של 2,755 מיליארדרים, עלייה של 660 לעומת 2020, אשר מחזיקים יחדיו בהון כולל של 13.1 טריליון דולר, לעומת שמונה טריליון דולר "בלבד" אשתקד. הונו של בזוס עצמו גדל ב-64 מיליארד דולר רק בשנה שחלפה, לאחר ששווי מניית חברת אמזון זינק.
- בתוך שנה זינק הונו האישי של קניה ווסט ממיליארד ל-6.6 מיליארד דולר
- עוד 13 מיליארדרים בפרויקט הצדקה של באפט וגייטס
- בזמן שאנשים מתקשים לגמור את החודש - הונם של המיליארדרים טיפס ל-10.2 טריליון דולר
מייסד ומנכ"ל טסלה, אלון מאסק, קפץ למקום השני ברשימה עם עלייה של 126.4 מיליארד דולר לעומת 2020, בה היה ממוקם רק במקום ה-31. "העשירים מאוד הפכו לעשירים יותר", אמר רנדל ליין, עורך התוכן הראשי של פורבס, בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס.
עוד בחמישייה המובילה: ברנאר ארנו, מנכ"ל תאגיד מותגי היוקרה לואי ויטון (LVMH); ביל גייטס, מייסד חברת מייקרוסופט, ומארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל חברת פייסבוק.
בכירי ענקיות הטכנולוגיה הצליחו להוציא מראש הרשימה בין היתר את איל ההשקעות האמריקני,וורן באפט, אשר ירד בפעם הראשונה מזה שנת 1993 למקום השישי. אולם, על אף שהייתה לו במונחים של מיליארדים "שנה רעה", הוא עדיין שווה 28.5 מיליארד דולר יותר ממה שהיה שווה בשנה שעברה.
ברשימה החדשה יש 493 מיליארדים חדשים, ביניהן וויטני וולף הרד, מנכ"לית אפליקציית ההיכרויות באמבל והאישה המיליארדרית הצעירה ביותר בעולם (שלא ירשה את הונה). 210 מיליארדים חדשים מגיעים מסין ומהונג קונג ו-98 מארה"ב. בסך הכל, 86% מכל המיליארדים בעולם עשירים יותר משהיו בשנה שעברה.
המיליארדרית העשירה ביותר מבין החדשים ברשימה היא מרים אדלסון, מקום 36 ברשימה, אשר ירשה את הון בעלה, המיליארדר ואיל ההימורים היהודי-אמריקני שלדון אדלסון, אשר הלך לעולמו בחודש ינואר השנה.
הרשימה כוללת השנה 21 ישראלים: משפחת התעשיין סטף ורטהיימר, המיליארדר העשיר ביותר בישראל - עם 6.2 מיליארד דולר; איש העסקים טדי שגיא והפילנתרופ יהודי-אוסטרלי, פרנק לואי (פנחס לוי) - עם 5.2 מיליארד דולר כל אחד; שרי אריסון, לשעבר בעלת השליטה בבנק הפועלים - עם 4.4 מיליארד דולר; המפיק ההוליוודי ארנון מילצ'ן - עם 3.4 מיליארד דולר; מנכ"ל חברת צ'ק פוינט, גיל שויד - עם 3 מיליארד דולר ובעלי קבוצת דלק, יצחק תשובה - עם 2.7 מיליארד דולר. הונו של תשובה ירד במיליארד דולר יחסית לדו"ח הקודם.
הישראלים הנוספים ברשימה: דוד (דיוויד) ורטהיים - 2.4 מיליארד דולר; מיכאל (מיקי) פדרמן - 2.1 מיליארד דולר; שמואל חרל"פ - 1.9 מיליארד דולר; שלום מקנזי - 1.7 מיליארד דולר; מריוס נכט - 1.5 מיליארד דולר; מורי ארקין, זיו אבירם, צדיק בינו, אמנון שעשוע ודרורית ורטהיים - עם 1.4 מיליארד דולר כל אחד; דן גרטלר וליאורה עופר - עם 1.2 מיליארד דולר כל אחד; דנה עזריאלי - עם 1.1 מיליארד דולר ומוריס קאהן - עם מיליארד דולר.