$
הייטק והון סיכון

החברה הישראלית AmplioSpeech גייסה 27 מיליון דולר לטיפול בחינוך מיוחד

לדברי ד"ר יאיר שפירא, מייסד ומנכ"ל החברה שהוקמה ב-2019, "הרעיון של הפלטפורמה הוא להשתמש בבינה מלאכותית ובעיבוד שפה טבעית כדי לשפר יכולות של ילדים עם צרכים מיוחדים כגון ליקויים בשפה ובדיבור, דיסלקציה ועוד״

מאיר אורבך 11:5405.04.21

חברת הטכנולוגיה הישראלית AmplioSpeech, אשר פיתחה פלטפורמה לטיפול בתחומי החינוך המיוחד, גייסה 27 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן Quad Partners חברת השקעות פרטית, המתמחה בהשקעות ורכישות של חברות טכנולוגיות חינוך (EdTech).

 

 

אל Quad הצטרפה גם קרן Volos Investments, המנהלת רשת בתי ספר לחינוך מיוחד ושכבר השקיעה בחברה בסיבוב קודם. החברה גייסה עד היום 37 מיליון דולר.

 

״הרעיון שעומד מאחורי Amplio הוא שימוש בבינה מלאכותית (AI) ובעיבוד שפה טבעית (Natural Language Processing - NLP) על מנת לסייע לשפר את יכולותיהם של ילדים עם צרכים מיוחדים שונים, כגון ליקויים בשפה ובדיבור, דיסלקציה ועוד״, אומר ד״ר יאיר שפירא, מייסד ומנכ״ל החברה, שהקים אותה כדי לעזור לבנו המגמגם. ״מחקרים מראים שהתקדמות התלמידים תואמת את רמת האינטנסיביות של הטיפול אותו הם מקבלים. הפלטפורמה של Amplio מספקת לתלמידים הוראה פרטנית וממוקדת־תוצאות, כך שהם יכולים לעמוד ביעדיהם ולהתקדם מהר יותר, במיוחד לאור אובדן שעות הלימוד שנוצר בזמן מגפת הקורונה״.

 

הגיוס הנוכחי ישמש לפיתוח מוצרים ולהרחבת פעולות השיווק, המכירות וניהול חוויית הלקוח של החברה. "המשימה שלנו היא לעזור לתלמידים עם צרכים מיוחדים למצות את הפוטנציאל שלהם״, הוסיף שפירא, ״ואנחנו שמחים שהמימון הזה יאפשר לנו להגיע ליותר ילדים״. מאז שהושקה הפלטפורמה, בתחילת שנת 2019, עשרות אלפי תלמידים כבר קיבלו טיפולים דרך Amplio.

על פי דיווחי משרד החינוך האמריקני, כ־7.1 מיליון תלמידים, כ־14 אחוזים מהילדים בכלל בתי הספר בארה״ב, מטופלים במסגרת חוק החינוך המיוחד הפדרלי. ילדים אלו מתמודדים עם אתגרים שונים המפריעים ליכולותיהם הלימודיות, כולל לקויות למידה ספציפיות, הפרעות שפה ותקשורת, אוטיזם, מגבלות שכליות, גופניות ועוד.

 

הטכנולוגיה נותנת מענה לצורך אקוטי של תלמידים

 

החוק האמריקני מטיל על מערכות החינוך ברחבי המדינה את האחריות לסייע להם ולשלבם במסגרות כלליות. בכל שנה מוציאים מחוזות החינוך בארה״ב כ־100 מיליארד דולר על חינוך מיוחד, כמתחייב בחוק. למרות השקעות הענק, החינוך המיוחד בבתי הספר בארה"ב עדיין אינו מיטבי, עם יעילות נמוכה וסובל באופן כרוני ממחסור במטפלים. כל אלה מובילים להתקדמות איטית של הילדים הנזקקים, לצבירת חסך לימודי ולתיוג חברתי.

 

״אנחנו משקיעים בטכנולוגיית חינוך כבר שנים״, אומר קונור אוקיף מ־Quad Partners. ״בעוד שמערכות חינוך אימצו מגוון טכנולוגיות, החינוך המיוחד נשאר מאחור. Amplio מחוללת מהפכה בתחום החשוב ביותר, נותנת מענה לצורך אקוטי של תלמידים, של אנשי חינוך ושל מערכות חינוך פגיעות, והיא זכתה להכרה ולמעורבות משמעותיות מצד השוק״.

 

מייסד ומנכ"ל AmplioSpeech ד"ר יאיר שפירא מייסד ומנכ"ל AmplioSpeech ד"ר יאיר שפירא

 

הפתרון של Amplio מאפשר לאנשי חינוך ולמטפלים להקדיש זמן רב יותר לטיפול ישיר, תוך קבלת החלטות המבוססות על נתונים לגבי התקדמותו של כל תלמיד ותלמיד. מנהלי מחלקות בחינוך המיוחד זוכים לבקרה של 360 מעלות על התקדמות התלמידים, קצב ההתקדמות, המשאבים, עמידה במסגרת הטיפולית, מימון ועוד.

 

Amplio מעסיקה כ־50 עובדים בישראל ובארה״ב. החברה נמצאת בעיצומו של גידול משמעותי של צוות הפיתוח שלה בישראל, וכן צוות המכירות בארה״ב, ומתעתדת לשלש את גודלה בחודשים הקרובים דרך גיוס עובדים מכל רחבי הארץ.

x