השקל ביום חזק; הדולר בדרך לחודש הטוב שלו מאז 2016
המטבע האמריקאי ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.33 שקלים, היורו נחתך ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 3.90 שקלים; הדולר בשיא של שנה מול מקבילו היפני, ובשיעור הגבוה שלו מול היורו מזה 4 וחצי חודשים; כמו כן, הדולר מעל ל-93 נק' מול סל 6 המטבעות העיקריים, לראשונה מנובמבר
המטבע הישראלי מטפס היום מול המטבעות העיקריים בעולם: הדולר נסוג משיא של ארבעה חודשים - ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.33 שקלים, היורו נחלש ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 3.90 שקלים, הפאונד נחתך ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.58 שקלים.
- הלירה הטורקית צוללת ב-11% לאחר פיטורי הנגיד
- בבנק ישראל צריכים לדאוג? היורו בשפל של חודשיים, הדולר יורד ל-3.28 שקלים
- הדולר יורד מתחת ל-3.3 שקלים; מחר החלטת הריבית של הפד
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "אמש, במועד הקובע לגביית מחיר הדלק לחודש אפריל, פעילות חברות האנרגיה יצרו ביקוש לדולר והזניקו את הדולר אל רמת 3.35 לדולר. אולם, המרות מט"ח, לצד יצואנים וגופים מוסדיים, בלמו את פיחות השקל והדולר שב ונחלש לעבר רמת 3.33 שקלים לדולר. להערכתנו, גורם מרכזי בפיחות השקל, היא הירידה החדה בהיקף הפעילות לצד הגופים הגדולים, בשל חופשת החג. אולם, להערכתנו, בשבוע הבא, עם החזרה לפעילות ולקראת תשלומי שכר ומסים, פוטנציאל פיחות הדולר אל מול השקל מוגבל".
לדברי פריימן "על רקע התחזקות הדולר בעולם וירידת השער הנומינלי האפקטיבי, ניתן לצפות כי בנק ישראל יידרש להתערב במסחר, במטרה לבלום את קריסת הדולר אל מול השקל, בשעה שבעולם הדולר ממשיך להפגין עוצמה, בעקבות תנועה מסיבית של משקיעי אג"ח אל עבר אג"ח דולרי, הנהנה מתשואות גבוהות אל יתר האלטרנטיבות. על רקע היקף החוב הלאומי בארה"ב, וההערכה כי הממשל ישוב ויציג תכנית תמיכה נוספת לעידוד הפעילות הכלכלית, הרי שפוטנציאל התחזקות הדולר אל מול המטבעות בראייה לטווח ארוך, מוגבל".
למרות הירידה היומית במטבע האמריקאי מול השקל, בשוק העולמי, הדולר בדרך לרשום את החודש הטוב שלו מאז סוף 2016 (מחר יסתיים חודש מרץ). הדולר אף רושם את הרמה הגבוהה שלו מול המטבע היפני מזה שנה, מטפס ב-0.5% ל-110.28 ין.
ברקע, סיום חודש מרץ מסמן את סוף השנה הפיסקאלית ביפן, ומגביר את הביקוש למטבע האמריקאי אצל חברות בישורת האחרונה לקראת הדוחות השנתיים.
בנוסף, הדולר מטפס לראשונה מאז אמצע נובמבר מעל ל-93 נק' מול סל 6 המטבעות העיקריים בעולם. מנגד, היורו בשפל של 4 וחצי חודשים - יורד עד ל-1.17 דולרים, ובדרך לרשום את החודש הגרוע מאז אמצע 2019.
תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים ממשיכה לטפס - עולה עד ל-1.76% ודוחפת את הדולר, בשל העלייה בציפיות לאינפלציה כשברקע סימנים במשק להתאוששות כלכלית מהמשבר.
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית מט"ח של הבנק השוויצרי לומברד אודייר: "הדולר התחזק במארס בזמן שהתשואות הנומינליות והריאליות בארה"ב נמצאות בעלייה משמעותית. הגידול בתשואות במקביל לתנודתיות הגבוהה הוביל את המשקיעים לדחוף את הדולר למעלה. עם זאת, תוצאות ועידת השוק החופשי של הפד באמצע מארס, כבר החלו להכביד על הדולר".
לדברי קיונאקיס, "הכלכלה העולמית נמצאת כעת בשלב מוקדם של התאוששות חזקה מהמשבר. היסטורית, עליות כאלה במסחר ובצמיחה מובילות לעלייה הדרגתית בתשואות ולהיחלשות הדולר, ואנו בלומברד אודייר מאמינים שכך יהיה. תחזית זו עלולה להשתנות במידה ויהיו עליות פתאומיות משמעותיות בתשואות מבלי שהפד יתערב, תרחיש שיתמוך בדולר. זהו אמנם סיכון לא מבוטל, אך אנו מתקשים להאמין כי הפד יישאר אדיש להידוק התנאים הפיננסיים, במיוחד לאור יעד האינפלציה הממוצע החדש שהציב".