$
שווקי חו"ל

אדם נוימן עושה לביתו (לשעבר): סייע ל- WeWork לצאת להנפקה

על פי דיווחים ברויטרס, מנכ"ל WeWork לשעבר, שוחח בנובמבר עם מנכ"ל חברת הספאק BowX על עסקה אפשרית עם חברת המשרדים השיתופיים, בהנפקת ספאק לפי שווי של 9 מיליארד דולר. בעקבות הפגישה החלו מגעים עם נציגים רשמיים מטעם WeWork, שהובילו להסכמות על ההנפקה

חדשות חוץ 18:0629.03.21

מייסד WeWork, אדם נוימן, מפתיע ומסייע לחברת המשרדים השיתופיים שייסד לצאת להנפקה בניו יורק. זאת למרות הסכסוך שפרץ בינו לבין סופטבנק – כיום בעלת השליטה בחברה.

 

ברויטרס מדווחים שנוימן שוחח בנובמבר בפגישת זום עם מנכ"ל חברת הספאק BowX על עסקה אפשרית עם WeWork, בהנפקת ספאק לפי שווי של 9 מיליארד דולר.

 

 

 

נוימן ניהל סכסוך משפטי ממושך מול סופטבנק, על הסכום שיקבל מחברת האחזקות היפנית על מניותיו ב-WeWork, כך שמעורבותו ביצירת הקשר עם חברת הספאק אינה מובנת מאליה. בה בעת, נוימן מחזיק כיום כמעט 10% ממניות WeWork בשווי מוערך של כ-790 מיליון דולר, כך שהוא צפוי להרוויח כמובן מההנפקה.

 

אדם נוימן אדם נוימן צילום: גטי אימג'ס

 

את הפגישה עם המנכ"ל ויווק רנדיבה (Vivek Ranadivé), ארגן בכיר בבנק ההשקעות השוויצרי UBS ובמהלכה הציג נוימן את היתרונות העתידיים של WeWork. בעקבות הפגישה החלו שיחות עם נציגים רשמיים מטעם חברת המשרדים השיתופיים, שהובילו להסכמות על ההנפקה, כפי שדווח ביום שישי האחרון.

 

הספאק של רנדיבה חיפש מזה זמן יעד רכישה בהנפקה ראשונית, לאחר שגייס ממשקיעים באוגוסט 2020 סכום של 420 מיליון דולר. מצד סופטבנק, המהלך יאפשר לה להחזיר חלק קטן מהכסף שהשקיעה בחברה, סכום כולל של 18.5 מיליארד דולר מאז 2017.

 

הקבוצה היפנית השתלטה על WeWork תמורת 10 מיליארד דולר באוקטובר 2019, בעסקה שחילצה את החברה של נוימן מקריסה ופשיטת רגל – לאחר כישלון ההנפקה והדיווחים שיצאו על הניהול השערורייתי שלה. מיד לאחר מכן הדיחה סופטבנק את נוימן מכל תפקידיו בחברה ולנוכח החקירות שנפתחו נגד WeWork ומנהליה, רצתה בניתוק מוחלט של הקשרים עימו.

 

במסגרת זו חתמה סופטבנק על הסכם לרכישת המניות של נוימן (יחד עם מניות משקיעים קטנים נוספים) תמורת 3 מיליארד דולר. בהמשך חזרה בה סופטבנק מההסכם ונוימן פנה לבית המשפט בדרישה לאכיפתו.

 

בחודש פברואר השנה, שבוע לפני מועד הדיון בבית משפט, הגיעו הצדדים להסכם פשרה, לפיו נוימן והמשקיעים האחרים יקבלו מחצית מהסכום. מאחורי הפשרה עמדה בין היתר ההבנה של הצדדים שעדיף למצוא פיתרון מוסכם, שיאפשר התקדמות לקראת ההנפקה.

x