בלעדי לכלכליסט
אנבידיה מגדילה את הפעילות בישראל: מגייסת 600 עובדים
שנתיים לאחר שרכשה את מלאנוקס, ענקית השבבים מתרחבת בארץ וקולטת מאות מתכנתים ומהנדסים. במלחמה על עובדי הייטק חברות רבות, בהן אנבידיה, מציעות למגוייסים אפשרות לעבודה מהבית
הביקוש לעובדי הייטק בישראל גובר בחודשים האחרונים ולרשימת החברות שמגייסות עובדים הצטרפה ענקית השבבים אנבידיה (Nvidia). ב־2019 רכשה אנבידיה את מלאנוקס הישראלית שבראשה עמד איל וולדמן בכ־7 מיליארד דולר, ובשוק נשמעו הרבה ספקות לגבי רצינות כוונותיה לגבי המשך הפעילות של מלאנוקס ושל אנבידיה בישראל.
- אנבידיה חשפה מוצרים חדשים בתחום הענן והבינה המלאכותית; חלקם פותחו בישראל
- "סטרימינג זו רק עוד דרך לשחק, תמיד נמשיך למכור מעבדים גרפיים"
- אינטל משנה אסטרטגיה: תייצר שבבים גם עבור חברות אחרות
שנתיים לאחר הרכישה החליטה אנבידיה להוכיח את רצינות כוונותיה להעמיק את פעילותה בארץ. ל"כלכליסט" נודע שהחברה תגייס בשנה הקרובה כ־600 עובדים לכל המרכזים של החברה בישראל בשורה של תפקידים שונים עם התמקדות בתחום התוכנה.
החברה, שהיתה אחת הנהנות העיקריות משוק המניות ונסחרת כיום בשווי של כ־300 מיליארד דולר, היא המפתחת המובילה בתחום של שבבים לבינה מלאכותית ופועלת בארבעה שווקים מרכזיים: משחקים, הדמיות גרפיות מקצועיות, מרכזי נתונים וכלי רכב אוטונומיים. החברה תגייס מהנדסי תוכנה וחומרה בתחומי הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה ומדעי המחשב, עיצוב שבבים, ארכיטקטים (חומרה ותוכנה), ובקרת איכות למגוון תפקידים בדרגים שונים — סטודנטים, הנדסאים, מהנדסים מנוסים, מנהלים ובעלי תארים מתקדמים.
7 מרכזים בישראל
כיום, לאחר רכישת מלאנוקס, לאנבידיה יש יותר מ־2,400 עובדים בישראל. לחברה מרכזי פיתוח ביוקנעם, תל אביב, רעננה, ירושלים, באר שבע, קריית גת ותל חי והיא מחפשת עובדים לכולם. מרכז הפיתוח של אנבידיה בישראל הוא אחד הגדולים ביותר של החברה מחוץ לארה"ב.
עו"ד גדעון רוזנברג, ראש מערך משאבי אנוש באנבידיה ישראל, אמר ל"כלכליסט": "קבוצת פיתוח התוכנה תוביל במספר הגיוסים לצד קבוצות פיתוח השבבים, הארכיטקטורה, החומרה ובקרת האיכות. אנו נשמח לקלוט לשורותינו עובדים שאיבדו את מקום עבודתם בשל משבר הקורונה. בשנה האחרונה לא רק שהחברה לא הוציאה לחל"ת או פיטרה אף עובד עקב משבר הקורונה אלא גייסה מאות עובדים".
מרכז הפיתוח של החברה בישראל נפתח ב־2016 עם עשרות משרות בשלב הראשון. ב־2018 הרחיבה החברה את פעילותה בישראל עם הקמתו של מרכז מחקר בתחומי הבינה המלאכותית שבראשו עומד פרופ' גל צ'צ'יק, דירקטור מחקר בינה מלאכותית באנבידיה העולמית. הקפיצה הגדולה של אנבידיה הגיעה בשנה שעברה עם רכישת מלאנוקס שלאחרונה החליפה את שמה לאנבידיה נטוורקס. איל וולדמן, מנכ"ל מלאנקוס ואחד ממייסדיה, פרש מחברה באופן סופי בסוף השנה שעברה.
שנת קורונה החלה עם מאות רבות של מפוטרים בתעשיית ההייטק המקומית ושל אלפים רבים בעולם אך המגמה השתנתה אחרי זמן לא רב והמאבק על כוח אדם איכותי בתעשיה הפך להיות קשה ביותר. חברות טכנולוגיה רבות מכריזות על קושי בגיוס עובדים חדשים ועל נטישה של עובדים ומעבר לחברות מתחרות.
הקורונה, שגרמה לכך שרבים עברו לעבוד מהבית, הקטינה את המחויבות שחשו עובדים כאשר עבדו בחלל משותף אחד. עובדים, שבתחילת המגיפה חששו להחליף מקום עבודה, אינם מהססים כיום לעבור לחברה אחרת.
מלחמה על כל עובד
הכרזתה של אנבידיה מהווה שלב נוסף במלחמה על כוח האדם בהייטק הישראלי, כאשר החברות הרב לאומיות שנהנות מתקציבי ענק מנהלות מלחמה קשה מול חברות הצמיחה הישראליות. מלחמה זו מביאה לעליות שכר ולפגיעה ביכולתן של חברות קטנות לגייס כוח אדם איכותי.
המלחמה הקשה בין הענקיות הרב לאומיות לבין חברות הצמיחה והיוניקורן המקומיות וחברות הסטארט אפ מביא רבות מהן לפתרונות שלא חשבו עליהם בעבר כמו גיוס עובדים במודל עבודה היברידי (שילוב של עבודה מהבית עם עבודה מהמשרדים) ואפילו עבודה מרחוק לחלוטין. כיום חברות רבות מציינות בתיאור התפקיד את האפשרות לעבודה מרחוק במתכונת מלאה. חלק מהחברות אף החלו לצאת בקמפיינים אגרסיביים על פני שילוט חוצות תוך ניצול העובדה שרבות מהן גייסו כספים רבים והן חייבות למלא את השורות בכדי לפרוץ ולעמוד בהבטחות למשקיעים.
לאנבידיה פעילות משמעותית גם באקו־סיסטם בישראל, כחלק מתוכנית NVIDIA Inception. בתוכנית משתתפות יותר מ־200 חברות סטארט אפ מקומיות. במסגרת התוכנית אנבידיה מציעה להן תמיכה, ידע טכנולוגי ועסקי וחיבור לטכנולוגיה שלה.