$
שווקי חו"ל

רובינהוד מפתחת פלטפורמה שתאפשר למשקיעים להשתתף בהנפקות

אפליקציית המסחר מפתחת את הפלטפורמה שתהפוך את ההנפקות הראשונות לציבור ל"דמוקרטיות" יותר ותאפשר לסוחרים הפועלים דרכה לרכוש מניות לצד הקרנות הגדולות בוול סטריט; היא אף תוכל להשתמש בה בהנפקה המתוכננת לה החודש

חדשות חוץ 08:5426.03.21
אפליקציית המסחר רובינהוד מפתחת פלטפורמה שתהפוך הנפקות ציבוריות ראשונות (IPO) ל"דמוקרטיות" יותר, כולל ההנפקה המתוכננת שלה החודש. הפלטפורמה עליה עובדת החברה תאפשר לסוחרים באפליקציה שלה לרכוש מניות בהנפקות אלו לצד הקרנות הגדולות מוול סטריט, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס המתבססת על אנשים המעורים בנושא.

 

 

 

אם המהלך אכן יצא לפועל הוא ישחק אף יותר את האחיזה של וול סטריט בהנפקות. לרובינהוד אף יהיה קל יותר ליישם את הפלטפורמה החדשה בהנפקה שלה עצמה.

 

 

מנכ"ל רובינהוד, ולאד טנב מנכ"ל רובינהוד, ולאד טנב צילום: ויקיפדיה

 

לפי הנהוג כיום, המשתמשים של רובינהוד וסוחרים חובבים לא יכולים לרכוש מניות של חברה שמבצעת הנפקה אלא רק לאחר שהמניות מתחילות להיסחר. מכיוון שהמניות לרוב נסחרות במחיר גבוה יותר מיד לאחר ההשקה, הקרנות הגדולות שמקבלות הקצאה כחלק מההנפקה נהנות מיתרון. לעומת זאת, ברוביניהוד מתכוונים לשמור שיעור ניכר מהמניות בהנפקה ל-13 מיליון המשתמשים שלה, וכן להשתמש בטכנולוגיה שהיא מפתחת כדי לנהל חלק זה בהנפקה, כך לפי המקורבים.

 

הטכנולוגיה של רובינהוד תהיה אמנם חדשה, אך הרעיון של שמירת מניות למשתמשים כבר עלה בעבר. כך למשל, חברת משלוחי המזון דליברו (Deliveroo) שהודיעה החודש על כוונתה לבצע הנפקה בבורסת לונדון, מתכוונת לפעול בצורה דומה, אף שבמקרה שלה צד שלישי ינהל את התהליך.

 

החידוש העיקרי בתכונית של רובינהוד הוא הכוונה לאפשר למשתמשים להשתתף ישירות בהנפקות של חברות אחרות. לשם כך, החברה תצטרך להגיע להסכמים עם חברות וחברות הברוקראג' שלהן ולזכות באישור הרגולטורים בארה"ב. לדברי המקורבים, רובינהוד תוכל לטעון בדיונים הללו כי היא תשמש כמגשרת בין ההנפקה והביקוש העצום מצד המשקיעים.

 

בכל מקרה, המקורבים, שביקשו להישאר בעילום שם, מדגישים כי בשלב זה עוד לא ברור מה יכללו ההסכמים ואם התכנית אכן תבשיל לפעולה.

 

הענקת גישה להנפקות תגדיל ככל הנראה את המשיכה של החברה בקרב המשתמשים, זאת בשעה היא ספגה ביקורת קשה בינואר כשהגבילה את המסחר במניות כמו גיימסטופ שהפכו למועדפות על משקיעים פרטיים מפורום ברדיט. המהלך עשוי אף להעלות את הערכת השווי של רובינהוד בהנפקה שלה, שכן הביקוש הנוסף למניות ייחשב בתמחור.

 

שווי של 50 מיליארד דולר בהנפקה

ביום שלישי אישרה רובינהוד כי הגישה תשקיף לקראת הנפקה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC). החברה אמנם לא חשפה פרטים נוספים, אך לפי המקורות היא עשויה לצאת לדרך כבר בשבועות הקרובים ולהעניק לרובינהוד שווי של כ-50 מיליארד דולר.

 

התוכנית של רובינהוד לאפשר למשקיעים החובבים להשתתף בהנפקה מייצג צעד נוסף במאמצי חברות מעמק הסיליקון לשנות את ההתנהלות המסורתית בשוק ההון. כך למשל, מספר חברות ביניהן סלאק ופאלאנתיר ביצעו הנפקות באופן ישיר מבלי להשתמש בבנקי השקעות.

 

רובינהוד הוקמה ב-2013 על ידי ולדמיר טנב ובאיג'ו בהאט מתוך כוונה "להפוך את הפיננסים לדמוקרטים יותר" בכך שהם מעניקים גישה לשווקים גם לסוחרים פרטיים וחובבים. בין משקיעי החברה נמנים קרן אנדרסין קורוביץ, ריביט קפיטל ו-9Yards Capital.

x