$
שווקי חו"ל

"WeWork הפסידה 3.2 מיליארד דולר ב-2020, צופה רווח ב-2022"

"פייננשל טיימס" חשף מסמכים שהציגה חברת חללי העבודה למשקיעים פוטנציאלים: שיעור התפוסה נפל מ-72% לפני הקורונה, ל-47% בסוף השנה שחלפה; החברה צופה הכנסות של 7 מיליארד דולר ב-2024; עוד עולה כי WeWork מתכננת לצאת להנפקה באמצעות מיזוג עם ספאק - לפי שווי של 9 מיליארד דולר

חדשות חוץ 10:1623.03.21

חברת שיתוף חללי המשרדים WeWork הפסידה בשנה שעברה 3.2 מיליארד דולר, על רקע התפרצות מגפת הקורונה שסגרה את חללי המשרדים ברחבי העולם, כך חשפה החברה המנסה לקדם הנפקה בבורסה וגיוס מיליארד דולר בהשקעות חדשות. ה"פייננשל טיימס" מדווח כי לפי מסמכים שהוצגו בפני משקיעים פוטנציאלים ההפסד הצטמצם מ-3.5 מיליארד דולר ב-2019, והחברה אף הקטינה את ההוצאות מ-2.2 מיליארד דולר ב-2019 ל-49 מיליון דולר בשנה שעברה. עם זאת, שיעור התפוסה במשרדי WeWork בעולם נפל ל-47% בסוף 2020 מ-72% בתחילת השנה לפני פרוץ הקורונה.

 

 

 

לפי המסמכים, החברה מתכננת לצאת להנפקה בשווי של 9 מיליארד דולר, כולל חובות, באמצעות מיזוג עם חברת ספאק (SPAC). לפי הדיווח, WeWork מנהלת מגעים עם BowX Acquisition Corp – חברת צ'ק פתוח שגייסה באוגוסט 420 מיליון דולר. כוכב הכדורסל לשעבר שאקיל אוניל הוא יועץ של החברה, שמנוהלת על ידי ויואק ראנדייב (Vivek Ranadivé), המייסד של חברת התוכנה טיבקו. שני הצדדים מעוניינים לגייס משקיעים מוסדיים שיגבו את העסקה.

 

הנפקה של WeWork, אם כי בהערכת שווי נמוכה משמעותית מזו שהיתה לה בניסיון הכושל לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO) לפני שנתיים, תהווה מדד לאופן בו חברות הספאק שינו את תאבון המשקיעים לעסקים שבעבר התקשו להפוך להיות ציבוריים. WeWork, מציגה עצמה גם הפעם כפלטפורמה טכנולוגית ולא כבעלת נכסים פיסיים.

 

WeWork בתל אביב WeWork בתל אביב צילום: עידו אדן

 

 

במסמכים החברה כוללת תחזית לתפוסה של 90% - גבוה מכפי שהיה לפני המגפה - עד סוף 2022 ורווח לפני ריבית, מסים, פחת ופיחות של 485 מיליון דולר בשנה הבאה. תחזית נוספת היא שההכנסות יטפסו מ-3.2 מיליארד דולר בשנה שעברה ל-7 מיליארד דולר ב-2024. תחזיות פיננסיות מסוג זה אסורות בתשקיף לפני הנפקה, אך בשל המיזוג המתוכנן עם חברת ספאק לא חלים על WeWork ההגבלות הללו. עם זאת, העסקה עוד לא הושלמה ולא בהכרח תצא לדרך.

 

העסקה האפשרית עם BowX מתאפשרת הודות להסדר אליו הגיעו בחודש שעבר מייסד החברה אדם נוימן וסופטבנק. לפי פרטי ההסדר, סופטבנק תרכוש מניות בשווי 1.5 מיליארד דולר מנוימן ומשקיעים מוקדמים בחברה. 

 

חברות ספאק הן מעין שלדים בורסאיים, שמגייסים כסף במטרה לרכוש או למזג פעילות של חברה פרטית קיימת לתוכן. לחברות ספאק יש זמן קצוב להכנסת פעילות לתוכן, בד"כ שנתיים. אם בתום הזמן לא הוכנסה פעילות, החברה מחזיקה למשקיעים את הכסף.

 

 

x