ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"170 מיליארד דולר 'יושבים' בקרנות ההשקעות שמחפשות הזדמנויות אטרקטיביות"

פרגל מולן, שותף בחברת היי-לנד אירופה, אמר בכנס SohnX Tel Aviv בשיתוף כלכליסט, כי הנפקות SPAC ימשיכו לשחק תפקיד מרכזי עם יותר מ-80 מיליארד שגוייסו בלמעלה מ-200 הנפקות

מעין מנלה 14:5921.03.21

 

 

"לקרנות ההשקעות יש יותר הון להשקיע מאי פעם בעבר. 170 מיליארד דולר 'יושבים' בקרנות והן ממשיכות לתור אחר הזדמנויות השקעה אטרקטיביות", כך אמר פרגל מולן, שותף בחברת היי-לנד אירופה, בהרצאתו בכנס SohnX Tel Aviv בשיתוף כלכליסט.  

 

 

לדבריו, שוק ההנפקות מסכם שלוש שנים חזקות ו-2021 צפויה גם היא להיות שנה טובה מבחינת הנפקות. "כל עוד חלון ההזדמנויות פתוח, אנחנו מקווים לזנק לתוכו", אמר, "המכפילים של חברות SaaS (תוכנה כשירות) ממשיכים להיות גבוהים בין היתר בגלל המחסור בחברות SaaS איכותיות שנסחרות בבורסה".

 

בנוסף,ציין מולן את תחום הענן ככזה שיש בו הזדמנויות להשקעה. "אנחנו עדיין בשלבים הראשונים של מהפיכת השוק בתחום ולכן זה נושא בו אנחנו מתכוונים להשקיע בשנים הקרובות", אמר.

 

עוד אמר מולן, כי הנפקות SPAC ימשיכו לשחק תפקיד מרכזי עם למעלה מ-80 מיליארד שגוייסו בלמעלה מ-200 הנפקות. "ההון הזה צריך למצוא 'בית' ב-12 עד 18 חודשים הקרובים. התופעה הזאת היתה בעיקר אמריקאית, אם כי היו מעט הנפקות ספאק באירופה עד היום וזאת בעיקר בגלל ההבדלים בסביבה הרגולטורית. לכן, על מנת שהחברות שלנו (חברות אירופיות או ישראליות) יהוו מטרות טובות לשוק הספאק, הן צריכות להיות כבר פעילות באופן משמעותי בארה"ב. הן צריכות להיות רשומות בארה"ב ולהיות כבר בדרך להנפקה. אני מייעץ לחברות שלנו וגם לכל חברה בשוק לא להיכנס לשוק הספאק אם אין לה יכולת לפני כן לעמוד בהנפקה מסורתית".

 

"הרצף השורי הארוך ביותר בהיסטוריה"

 

מולן סקר את המצב בשוק ואמר כי אנחנו נמצאים על קרקע לא מוכרת. "זה הרצף השורי הארוך ביותר בהיסטוריה. חברות הטכנולוגיה הציבוריות נמצאות בשיא או קרוב לשיא של כל הזמנים. באירופה וגם בישראל יש סביבה איתנה לגיוסי הון. הערכות השווי של קרנות הון סיכון באירופה זינקו ב-2020 וסיימו בשיאים, זוהי הדגמה יוצאת מן הכלל לביטחון המשקיעים בעתיד למרות התנודתיות בה התאפיינה 2020. מה שסייע להניע מגמה זו היה מגוון חברות הסטארט-אפ שהיו חסינות למגיפה או כאלה שצמיחתן אף הואצה על ידי המגיפה. באירופה נוספו 17 חברות יוניקורן ב-2020 והשנה הסתיימה בשיא של 61 חברות עם שווי של למעלה ממיליארד דולר ושווי כולל של למעלה מ-110 מיליארד דולר. בסך הכל אנחנו נמצאים בסביבה מאוד איתנה למרות חוסר הוודאות, שחלקה הוסר לאחר הבחירות בארה"ב", אמר מולן.

 

לדבריו, ההון שגויס באירופה ובישראל נשאר פחות או יותר סביב רמות השיא של 2019 וזאת למרות מגיפת הקורונה. בעוד שהיתה ירידה בהשקעות הקטנות יותר ברמה של 25-5 מיליון דולר, ברמות ההשקעה הגבוהות יותר הייתה אף עלייה קלה. כאשר מסתכלים על בסיס רבעוני רואים שלמרות ירידה בהשקעות ברבעון הראשון של 2020 ברבעונים המאוחרים יותר הייתה התאוששות.

 

"אני מניח שהרבה מההשקעות הוקפאו במהלך הפאניקה הראשונית של הקורונה והסגרים", אמר מולן. "ברגע שגיבשנו אסטרטגיה למזעור הסיכונים וגם התרגלנו יותר לעבודה מהבית המשכנו בהשקעות שנדחו מהרבעון הראשון לרבעונים השני והשלישי. הנאסד"ק גם הוא חזר לרמותיו מלפני המגיפה והוא עלה ב-200% מאז פברואר 2016".

 

"משקיעי הטכנולוגיה נהנים גם מצמיחה וגם מרווח"

 

סקטור הטכנולוגיה "חזר לעצמו" ומציג ביצועי יתר מבחינת הרווח למניה. העלייה ברווחיות בסקטור הטכנולוגיה הפתיעה חלק מאנשים מכיוון שבאופן מסורתי הסקטור הצדיק רווח נמוך יותר למניה באמצעות ביצועי יתר בצמיחה. "נכון להיום משקיעי הטכנולוגיה נהנים גם מצמיחה וגם מרווח למניה בעת ובעונה אחת", אמר.

  

פרגל מולן, שותף בחברת היי-לנד אירופה פרגל מולן, שותף בחברת היי-לנד אירופה צילום: אולפן כלכליסט

 

"בתוך סקטור הטכנולוגיה חלק מתתי הסקטורים בהם אנחנו משקיעים הרבה נפגעו בהתחלה אך התאוששו במהירה וחזרו לרמות של לפני הקורונה. סקטור הצרכנות הושפע באופן חיובי בשנה החולפת כאשר ברמת המאקרו קניות מקוונות נגסו בנתח שוק משמעותי על חשבון הקמעונאיות במהלך הסגרים. בארה"ב אנחנו רואים מעבר של 5% לפחות לאונליין וככל הנראה קרוב יותר ל-10% כעת. בבריטניה המעבר לקניות מקוונות היה אף משמעותי יותר כנראה בגלל העובדה שהסגרים וההגבלות היו חמורים יותר", הסביר מולן.

 

על השפעות מגיפת הקורונה על שוקי ההון ועל ההשקעות אמר מול כי "הצניחה בשווקי המניות בעקבות מגיפת הקורונה הייתה התלולה ביותר בהיסטוריה אך למזלנו ההתאוששות הייתה תלולה באופן דומה. כאשר בתוך 184 ימים השוק התאושש לגמרי.

 

"המסקנה הראשונה מכך היא שהשווקים הם תגובתיים יותר היום ונעים במהירות רבה יותר מאי פעם בהיסטוריה. בהיעדר מדיניות מוניטרית מרחיבה והרמות חסרות התקדימים של תמריצים פיסקליים ברחבי העולם תמונה זו של שוקי ההון כנראה הייתה שונה מאוד. אין ספק שההצלחה חסרת התקדים של כמה חברות בפיתוח חיסון לקורונה בזמן כה קצר גם כן השפיעה באופן חיובי על סנטימנט השוק. הביצועים של חברות הטכנולוגיה ממשיכים להיות טובים יותר מאשר תעשיות אחרות בשוק. יש דרישה גוברת לחברות טכנולוגיה עם ביצועים טובים. אני צופה שמגמה זו תמשיך גם בשנה הקרובה ואולי בשנתיים הקרובות", אמר.

 

לדברי מולן, אמנם תחום המיזוגים והרכישות ספג מהלומה קשה בין ה-19 לפברואר ועד ה-30 ביוני 2020 אך לבסוף התאושש לרמה של לפני הקורונה ואף יותר עם 264 עסקאות בשווי של 343 מיליארד דולר.

 

"קשה ליישב את הסטטיסטיקה הזאת עם הסבל הבלתי יתואר של אנשים בודדים ושל חברות בסקטורים מרכזיים של הכלכלות שלנו. האבל והסבל יורגשו הרבה אחרי שהמגיפה תסתיים. אני לא מאמין שיש לנו הבנה מלאה של ההשלכות החברתיות של המגיפה או ההשפעות הכלכליות לטווח הבינוני-ארוך", אמר מולן.

 

על ההבדל בין חברות כמו שלו המשקיעות בשלב הצמיחה לבין קרנות הון סיכון המשקיעות בשלבים מוקדמים, אמר מול כי אם לפשט את הדבר "משקיע הון סיכון ייקחו סיכונים שאנחנו לא ניקח. בעיקר בנוגע למוצר ולהתאמה לשוק. קרן הון סיכון טובה תשקיע ברעיון טוב של צוות טוב מתוך אמונה שהם ינווטו את דרכם אל עבר מוצר בר קיימא וייצרו את ההתאמה לשוק. אנחנו, כקרן השקעה בשלב הצמיחה נשקיע רק כאשר הסיכון הזה כבר מאחורינו וכאשר הסיכונים בעתיד קשורים יותר לצוות, הצמחת הארגון, התפתחות המודל העסקי וגודל ההון", אמר.

 

לדברי מולן, היי-לנד אירופה מגדירה את שלב הצמיחה כחברות עם מכירות של של 5 מיליון דולר לפחות וקצב צמיחה של כ-100%-300% אבל המינימום הוא 50%. "מעבר לכך אנחנו בוחנים באובססיביות את יכולת הצמיחה של המודל העסקי. אנחנו משקיעים רק בצוותים מייסדים. הסיכון ברמת הצוות צריך להיות מוגבל אבל אנחנו שמחים להפשיל שרוולים ולעזור ליזמים להגדיל את צוות ההנהגה שלהם. גיוס וייעוץ כללי סביב הגדלת הארגון הוא האיזור בו אנחנו תורמים את הערך הרב ביותר. לבסוף, אנחנו מחפשים להשקיע בחברות מובילות בקטגוריה שלהן שיש להן את הצניעות והיכולת לבקש עזרה כאשר זו נדרשת. בסופו של יום כל העסקים הטובים מבוססים על החזון, יכולות והביטחון של המייסדים", ציין.

 

כל ההכנסות מוועידת SohnX Tel Aviv מוקדשות לעמותת 'מלאכיות הדממה', עבור מחקר ופיתוח תרופה לטיפול בחולות בתסמונת רט. מדובר בהפרעה נוירו-גנטית התפתחותית שאינה תורשתית, המופיעה בעיקר אצל בנות. התסמונת מתאפיינת בהתפתחות לכאורה תקינה בשלבי החיים המוקדמים, שאחריה מופיע מגוון הפרעות: בדיבור, בהליכה, בשימוש בידיים, בנשימה ועוד.

x