דוחות תע"א יאושרו בהליך חירום, בגלל חוסר האפשרות למנות דירקטורים חדשים
השר אמסלם האחראי על רשות החברות הממשלתית עצר את מינוי הדירקטורים בחברות, ובשל כך החברת הבת אלתא מתנהלת ללא קוורום משפטי מחייב - דוחות אלתא, המהווים תנאי לאישור דוחות תע"א, יאושרו כ"צורך דחוף"
המשבר הפוליטי מקשה יותר ויותר על החברות הממשלתיות בפעולתן התקינה. דוחות התעשייה האווירית לשנת 2020 שיפורסמו מחר יאושרו בחלקם בהליך חירום, בהיעדר מספר הדירקטורים הדרוש, לאחר שהשר דוד אמסלם, הממונה על רשות החברות הממשלתית, עצר את מינוי הדירקטורים לחברות במסגרת מאבקו לביטול "נבחרת הדירקטורים" של הרשות.
- עסקת נשק פומבית ראשונה: תע"א תפתח עם האמירויות מערכת ליירוט רחפנים
- פגיעה ישירה: צבא ארה"ב בחן את טיל הספייק ומערכת "הדק חכם" של רפאל
- מבקר המדינה: "אני בוחן את הסיכונים העולים מדוחות תע"א, לקראת הנפקתה בבורסה"
לכלכליסט נודע כי אישור דוחות תע"א כמעט נמנע מאחר שבדירקטוריון חברת הבת אלתא מכהנים כעת רק ארבעה דירקטורים, כולל המנכ"ל יואב תורג'מן. אישור דוחות אלתא, העוסקת בפיתוח וייצור מכ"מים, מערכות מודיעין, לוחמה אלקטרונית ורכב רובוטי, נדרש כחלק מאישור דוחות חברת האם. היועצים המשפטיים של חברה קבעו כי ניתן יהיה לאשר הפעם את דוח הרבעון הרביעי של 2020 ושל השנה כולה ללא מינימום הדירקטורים הנדרש (קוורום), בהיותו של האישור צורך דחוף.
גם דירקטוריון התעשייה האווירית פועל כרגע בחוסר דירקטורים, לאחר ששני נציגי ועד העובדים בחברה סיימו את כהונתם ולא ניתן למנות להם כרגע מחליפים. עם זאת, גם בלעדיהם יש לדירקטוריון חברת האם עדיין את הקוורום הדרוש לאישור הדוחות.
בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020 רשמה התעשייה האווירית תוצאות שיא. הרווח הנקי עלה ב-37% ל-112 מיליון דולר והמכירות בתשעת החודשים הראשונים של השנה עברו לראשונה את הרף של 3 מיליארד דולר.
בה בעת, מכירות חטיבת התעופה נפלו ב-20%, כיוון שרוב הלקוחות צמצמו את פעילותם במהלך משבר הקורונה - ירידה זו קיזזה צמיחה של 15% במכירות החטיבות הצבאיות. המכירות של החברה ברבעון נחלשו ב-2.3%, וצבר ההזמנות שלה ירד ב-5% ל-12.7 מיליארד דולר.
גם מצבה הפיננסי של החברה נפגע בשל המשבר הפוליטי: משרד הביטחון, הלקוח הגדול ביותר שלה, חייב לה מאות מיליוני שקלים, חוב שהיה הגורם המרכזי לתזרים מזומנים שלילי בסכום 188 מיליון דולר מתחילת השנה, אם כי מדובר בשיפור לעומת תזרים שלילי של 263 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנה קודמת. ברבעון השלישי עמד התזרים השלילי על 125 מיליון דולר לעומת 245 מיליון דולר.
.