ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"אם צובעים ארובה בירוק, זה לא אומר שהיא מפסיקה לזהם"

מנכ"לית עמותת צלול מאיה יעקבס דיברה בכנס האחריות התאגידית על ה"גרין ווש"; סמנכ"לית אחריות תאגידית גלובלית בטבע עמליה אדלר-וקסמן הסבירה את אסטרטגיית ה-ESG החדשה של החברה; ומנהל מינהל התעשיות במשרד הכלכלה עוז כ"ץ הדגיש את חשיבות החדשנות בתחום

תומר הדר 13:1717.03.21

 

 

במסגרת כנס האחריות התאגידית של כלכליסט התקיים פאנל שכותרתו "מעבר לאחריות תאגידית - כלי מדיניות ומודלים עסקיים". לקחו חלק בפאנל עוז כ"ץ, מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה; עמליה אדלר-וקסמן, סמנכ"לית אחריות תאגידית גלובלית בחברת טבע; ומאיה יעקבס, מנכ"לית עמותת צלול. הנחה את הפאנל אדריאן פילוט מכלכליסט.

 

 

 

"בטבע העברנו לפני כשנה אסטרטגיה חדשה של אחריות תאגידית, שמסמלת את האבולוציה של האחריות התאגידית", הסבירה עמליה אדלר-וקסמן. לדבריה, "אנו קוראים לה ESG - אשי תיבות המסמלים סביבה, חברה וממשל תאגידי. מכיוון שהאסטרטגיה הזו היא כיום בלב האסטרטגיה הניהולית של טבע, אנו חשים חובה וצורך להיות כאן ולשתף בראייתנו את התחום". 

 

 

משתתפי הפאנל (מימין) עוז כ"ץ, עמליה אדלר-וקסמן, מאיה יעקבס משתתפי הפאנל (מימין) עוז כ"ץ, עמליה אדלר-וקסמן, מאיה יעקבס

 

 

מאיה יעקבס הדגישה בדבריה כי "נושא ה'גרין ווש' הוא מטריד. מדובר במצב שבו לוקחים ארובה מזהמת וצובעים אותה בירוק, או אוטובוס מזהם שצובעים בירוק - אך זה לא אומר שהם מפסיקים להרעיל. בעצם, כאשר אנו אומרים על משהו שהוא סביבתי, הוא חייב להיות גם סביבתי בפועל, וכאן אנו בארגוני הסביבה נכנסים לפעולה. כי נכון שרבים רוצים לומר שהם טובים לאיכות הסביבה, אך יש לוודא שאין כאן הטעיה של הציבור. אנו, בעמותת צלול, מלווים חברות לפי פרמטרים שלנו, פרמטרים שאנו מכנים '50 גוונים של ירוק'. אנו מדברים על כך שהירוק צריך להיות כהה ככל האפשר, ומבינים שכדי לעשות מהפכה כה גדולה, יש לייצר סולם שיאפשר גם לחברות גדולות לטפס אל עבר הגוון הירוק כהה".

 

"החברות הגדולות עושות את הצעד בכיוון זה", אמר עוז כ"ץ. "המדיניות בישראל דורשת זאת, וגם המיסוי מתחיל כבר להכתיב להן את הדרך באירופה ובישראל. השינוי קורה, והחברות הגדולות נהפכות לירוקות יותר. הן אמנם ממחזרות פלסטיק, אך כאשר מסתכלים על השוק בישראל, רואים שהתשתיות אינן תומכות בשינוי הזה, ותפקידנו כרגולטור הוא לנסות להסדיר את הפערים הקיימים. והפערים הללו ברורים: 80% מהפסולת המיוצרת בישראל מועברת להטמנה ולא לשימוש חוזר, ואלה מספרים גדולים לעומת המתרחש בעולם. בסופו של יום יש מאות, אפילו אלפי חברות, ואנו מכירים את כולן. אם הן לא יצליחו לעמוד בסטנדרט, הן ייצאו מהמשחק. לכן יש כאן עניין אסטרטגי של מדינת ישראל - לתפוס את כל השרשרת הזאת ולהחזיקה אותה בצורה חזקה".

 

אדלר-וקסמן הוסיפה לדברים כי "תחום הסביבה, החברה והממשל התאגידי הוא מדיד. יש להבין שחברות נמדדות מתוך שתי תפיסות: אמונה שעסק יכול להצליח יותר אם יתנהל בכל הפרמטרים הסביבתיים כמו שצריך, אך מעבר לכך גם ממקום של ניהול סיכונים. אמנם יש מקומות שהמדידה נעשית בהם בצורה וולונטרית, אך יש גם הליכה לכיוון של רגולציה ושל הסתכלות של כל בעלי העניין, שעמם אנו מנהלים דיאלוג, כדי להבין מהם הנושאים שעלינו לפעול בהם". עוד ציינה אדלר-וקסמן כי "יש לנו יעדים עד שנת 2030, אשר מתפרסמים, ואנו נבדקים ונשאלים על יכולתנו לעמוד בהם. כאשר אנו מצהירים על יעדים, הםים ישימים - ולא מס שפתיים".

 

 

מיחזור בקבוקים מיחזור בקבוקים צילום: עומר הכהן

 

 

יעקבס השיכה וציינה כי העולם מתקדם לאג'נדה של העמותה: "אנו תמיד אמרנו שיש לשמור על הסביבה. יש להפסיק לזהם, יש לנהל הכל באופן קפדני. איננו נגד רווחים, איננו נגד יכולתם של אנשים להתפרנס. להפך, ככל שמדינת ישראל תצמח ותפרח, כך נרוויח מכך. אבל רצה הגורל, ואין ברירה אלא לעשות את השינויים האלה, של הפחתת זיהום ושינוי התנהלות. אנו מברכים על כך, ומוודאים שהדבר ייעשה בכל הסקאלה, ולא רק ברמה הפרטנית של הפרדת פלסטיק".

 

 

באשר לחוק הפיקדון אמר כץ: "אני מסכים שיש כאן מצב שבו הממשלה צריכה להיכנס בשתי זרועות - והראשונה היא להסדיר את השוק. חוק הפיקדון של המשרד להגנת הסביבה הוא דוגמה טובה. אנו מובילים כעת תקינה המאפשרת הכנסת חומרים ממוחזרים לתשתיות בנייה. אנו מייצרים חיזוק של תעשיית המיחזור. אך זהו רק צד אחד - הצד של החוקים והתקנות. הזרוע השנייה היא זרוע החדשנות. כאשר אנו מסתכלים על התעשייה ועל המגזר העסקי, חשוב לנו שהכלכלה הישראלית תייצר הובלה סביב המציאות הזו, ולא תיגרר אחרי העולם. לכן לישראל יש תמיד שני נרטיבים חזקים: הנרטיב הראשון הוא של החדשנות, של השקעה בסטארט-אפים. מצד שני, אנו רוצים לסייע לתעשייה הקטנה והבינונית להגדיל את החדשנות, ושם יש לנו כמה תוכניות משמעותיות, כמו מרכז התייעלות המשאבים, שהקמנו בהשקעה של כ-60 מיליון שקל - מרכז שמטרתו לסרוק את התעשייה בישראל, למפות אותה ולאתר מקומות שבהם ניתן להתייעל ברמת חומרי הגלם וברמת המיחזור. את התהליך הזה אנו מסבסדים ב-50%-70%. אנחנו זיהינו כ-4,500 עסקים ומפעלים הזקוקים לסיוע שלנו בתחום הזה". כץ הוסיף כי "יש גם דוגמה של סימביוזה תעשייתית, תוכנית שממצה את יצרני הפסולת בארץ, בין אם מדובר בשלטון מקומי או ברשויות, ואנו מייצרים חיבור בין מי שמייצר את הפסולת, אשר הולכת בדרך כלל להטמנה – לבין מי שיצרוך את הפסולת".
x