ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"אנחנו אומת הסטארט-אפ, אבל בנושא קיימות אנחנו פחות יודעים ליישם"

כך ד"ר אורלי רונן, מאוניברסיטת תל אביב בכנס אחריות תאגידית של כלכליסט. פרופ' עודד שוסיוב, מהאוניברסיטה העברית, "הצעירים מבינים שאם לא נעשה משהו משמעותי, הראשונים שיסבלו מכך זה הם". ערן גרוניך, מייסד ומנכ"ל Flying SpArk, "לצעירים יש מודעות לגבי מה הם מכניסים לגוף שלהם"

מעין מנלה 13:1717.03.21

 

 

"אנחנו אומת הסטארט-אפ, אבל אנחנו יודעים להמציא ופחות טובים בליישם. כמות הבטא-סייטס בישראל יחסית לכמות האלפא-סייטס היא מאוד מזערית שלא לדבר על היישום שלהם ברשויות המקומיות בפועל". כך אמרה ד"ר אורלי רונן, ראש המעבדה לחדשנות וקיימות מקומית, אוניברסיטת תל אביב בפאנל בנושא החיבור בין חדשנות לקיימות כמנוע צמיחה במסגרת כנס אחריות תאגידית של כלכליסט.

 

לדבריה, "משרד האנרגיה הכריז שהוא רוצה להגיע ל-30% אנרגיה מתחדשת, משרד הגנת הסביבה ל-45%, יכולים גם להגיד 80%, אבל בינתיים העיר אילת יחד עם המועצה האיזורית אילות הן כיום המקום המתקדם ביותר בישראל לאנרגיות מתחדשות. מדובר ביוזמה מקומית, רשות מקומית שנתקלת בהרבה מאוד חסמים ביורוקרטים ורגולטורים. יש מקום לרגולציה אבל צריך לראות איך אנחנו בכל זאת משאירים חלק מהרעיונות המדהימים בתחום הקיימות והופכים את ישראל עצמה לדוגמא במקום שתהיה רק המאיץ".

 

מימין עודד שוסיוב, ערן גרוניך ואורלי רונן מימין עודד שוסיוב, ערן גרוניך ואורלי רונן

 

לדברי עודד שוסיוב, פרופסור הנדסת חלבונים וננוביוטכנולוגיה, האוניברסיטה העברית בירושלים "מדד קיימות לעידוד אחריות תאגידית הוא אולי הכלי החשוב ביותר לקידום קיימות. הטכנולוגיות מפותחות, האקדמיה מציעה כל הזמן טכנולוגיות ומדע לקיימות אבל מאיזושהי סיבה זה עדיין לא קורה בישראל כפי שהיינו רוצים שיקרה". המודעות לנושאי קיימות מגיעה בעיקר מהדור הצעיר. "הצעירים מבינים שאם לא נעשה משהו משמעותי אז הראשונים שיסבלו מכך זה הם וכמובן הילדים שלהם. אני חושב שגם בתחום הייצור מדינת ישראל יכולה עדיין להמשיך ולייצר ולהוביל".

 

ערן גרוניך, מייסד ומנכ"ל Flying SpArk שמייצרת תחליף חלבון מזחל זבוב הפירות סבור כי בעשור הקרוב המודעות לנושאי קיימות תלך ותגדל. "זה מחלחל דווקא מכיוון הצעירים לפחות בתחום המזון בו אני נמצא. אני רואה שלחבר'ה הצעירים יש מודעות לגבי מה הם מכניסים לגוף שלהם, מה עובר על המזון שאנחנו מגדלים ומעבדים ומהן ההשלכות וההשפעות על הסביבה – וזה משפיע על הבחירות שלהם. אני חושב שחלבון אלטרנטיבי יהיה אלטרנטיבה מן המניין בסופרמרקט – כמו שאנחנו קונים היום פעם בשר, פעם צמחי, פעם סטייק ופעם פרגית תהיה גם בחירה מבין החלבונים האלטרנטיביים", אמר.

 

ד"ר רונן חקרה ערים ברחבי התיכון על מנת לבדוק עד כמה הערים יכולות להיות בחזית החדשנות בנושא הקיימות. "גילינו שיש כמובן קשר בין גודל העיר לבין המשאבים אבל גם שיש 'סטייט אוף מיינד' עירוני שפתוח לחדשנות בערים שנמצאות בחזית החדשנות. מעבדת חדשנות בתוך העירייה, כפי שעשו למשל בבוסטון, מאפשרת לעובדים להציע רעיונות ולפתח אותם. זו התחלה בדרך לשנות את אותה תפיסת עולם של ערים שתאפשר גם לאנשים שהם יזמים למצוא שותפים עירוניים".

 

לדברי שוסיוב, בכל הקשור לחדשנות בנושאי קיימות "חד משמעית להקצאת משאבים יש משמעות. היוזמה של הרשות לחדשנות לעודד חברות בתחום הזה בתקציבים זה אחד המנועים החשובים ביותר. לדוגמא, לפני קרוב לשנה בקושי הצלחנו להשיג תקציבים לטובת החברה Savor Eat שמייצרת רובוט-שף שמסוגל לקחת חלבון צמחי ובתוך חמש דקות להדפיס ולצלות בורגר צמחוני. לאחר שזכינו בתקציב מהרשות לחדשנות זה יצר הד מאוד גדול. כך קרה גם עם חברות אחרות שהתחילו את דרכן דרך עידוד של גופים מממנים. הנושא הזה הוא קריטי".

 

 

x