$
הייטק והון סיכון

קרן Group 11 של דובי פרנסס גייסה 120 מיליון דולר

הגיוס הוא עבור קרן הפינטק החמישית של הקבוצה. בין משקיעי הקרן החדשה שורה של מוסדיים ישראלים בולטים: מגדל והראל השקעות, אליהם הצטרפו מנורה מבטחים, מור בית השקעות והכשרה חברה לביטוח

מאיר אורבך 08:3017.03.21
קרן Group 11 האמריקאית הודיעה היום על סגירה ראשונה של מעל 120 מיליון דולר לקרן הפינטק החמישית שלה לאחר שלפני שלושה חודשים הודיעה על כוונתה לגייס 100 מיליון דולר.

 

בין משקיעי הקרן החדשה שורה של מוסדיים ישראלים בולטים: קבוצות מגדל והראל השקעות, אשר הם משקיעי עוגן. אליהם הצטרפו מנורה מבטחים, מור בית השקעות, הכשרה חברה לביטוח, חברת ניהול ההשקעות True Capital Management ומספר Family Office מארה"ב וישראל. חלק מיחידות ההשתתפות בקרן יונפקו בבורסת תל אביב דרך זירת מסחר ה- TASE UP. בשל הביקושים הרבים Group 11 מגדילה את גודל הקרן על מנת לאפשר גם את השתתפותם של משקיעים כשירים ישראלים, שיוכלו להצטרף לקרן בטרם העליה למסחר בתחילת חודש אפריל.

 

דובי פרנסס דובי פרנסס צילום: Group 11

 

Group 11 הוקמה בשנת 2012 על ידי דובי פרנסס ומנהלת כיום נכסים בשווי של למעלה מ-400 מיליון דולר. בדומה לקרנות הקודמות שלה גם הקרן החמישית תשקיע בעיקר בחברות תוכנה פיננסיות, הפועלות בעמק הסיליקון ושלמרביתן מייסדים ישראליים או מרכזי פיתוח בישראל.

 

בין ההשקעות המוקדמות שביצעה Group 11 ניתן למנות את: TripActions , Next Insurance המגייסת הון לפי שווי של 4 מיליארד דולר, Tipalti שהגיעה לשווי של מעל ל-2 מיליארד דולר, Papaya Global שהגיעה החודש לשווי של 1.2 מיליארד דולר וחברות צומחות נוספות ביניהן EquityBee, HomeLight, Lili Banking, Sunbit.

 

לדברי דובי פרנסס, מייסד Group 11: "אנו רואים מגמות בשוק הפיננסיים של מעבר לדיגיטציה המתעצמות עם השנים. מגמות אלו הואצו עוד יותר בעקבות מגפת הקורונה ואנו צופים שהזינוק המואץ שעובר תחום הפינטק עוד יימשך בשנים הבאות.״

 

״אנו משקיעים בעיקר בחברות מבוססות בארה"ב, אך כ- 70% מהתיק שלנו צמח מחברות עם מייסדים ישראלים או מרכזי פיתוח בישראל. לכן באופן טבעי אנו שמחים לצרף את מרבית המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל"

x