ספרד בוחנת מעבר לשבוע עבודה של 4 ימים
מדובר בפיילוט שיימשך שלוש שנים בעלות של 50 מיליון יורו, ויאפשר לחברות לבדוק את ההשלכות של מעבר לשבוע עבודה מקוצר
- כך מתכננת ספרד להיאבק במתנגדי החיסונים
- ספרד: שיא של כ-23,600 במספר הנדבקים בקורונה ביממה
- המגפה חשפה את מחלתה של מערכת הבריאות הספרדית
מאחורי התוכנית עומדת מפלגת השמאל הקטנה Más País , שהעלתה לראשונה את ההצעה והדיונים בנושא אמורים להימשך בשבועות הקרובים, אז יסכמו על הפרטים הספציפיים.
הרעיון של שבוע עבודה של ארבעה ימים צובר תאוצה ברחבי העולם, ועלה לדיון כבר במדינות כמו ניו זילנד וגרמניה. התומכים מתעקשים שצמצום הימים יגביר את פיריון העבודה, ישפר את המצב הנפשי של העובדים ויעזור לבלום את שינויי האקלים. הרעיון קיבל חשיבות נוספת על רקע פרוץ הקורונה, שחידדה את חשיבות האיזון בין החיים הפרטיים והעבודה.
"ספרד היא אחת המדינות שבהן העובדים עובדים יותר שעות מהממוצע האירופי, אבל אנחנו לא בין המדינות עם פיריון העבודה הגבוה ביותר", אמר איניגו ארחון, הוגה ההצעה. "אני דבק בטענה שעבודה יותר שעות אין פירושה שעובדים טוב יותר". בעקבות שביתה של 44 ימים בברצלונה ב-1919, הפכה ספרד לאחת המדינות הראשונות במערב אירופה שאימצה יום עבודה של שמונה שעות.
לפי ההצעה, פרויקט הפיילוט יימשך שלוש שנים בעלות של 50 מיליון יורו, ויאפשר לחברות לבדוק את המעבר לפחות ימים בסיכון מינימאלי. לפי ארחון, ההצעה תאפשר לממשלה לכסות 100% מעלות המעבר של חברה לארבעה ימי עבודה בשבוע בשנה הראשונה, 50% בשנה השניה ו-33% בשנה השלישית.
"בהתבסס על הנתונים הללו ההערכה שלנו שיכולות להיות לנו 200 חברות שישתתפו בניסוי, ובין 3,000-6,000 עובדים", הוסיף הקטור טחרו ממפלגת Más País. לדבריו, התנאים היחידים הם הפחתת שעות העבודה מבלי לפגוע בשכר. "ספרד תהפוך למדינה הראשונה שתפצח בניסוי בהיקף כזה", הכריז. עם זאת, ממשרד התעשייה הספרדי נמסר כי השיחות על פרטי הפיילוט נמצאות בשלב ראשוני, ועוד לא הוחלט על עלות או מספר החברות שישתתפו.