$
הייטק והון סיכון

חברת הבינה המלאכותית Datagen גייסה 15 מיליון דולר

את סבב הגיוס הראשון הובילה ויולה ונצ'רס, והצטרפו אליו שורה של חוקרי בינה מלאכותית בעלי שם עולמי כמשקיעים פרטיים, בהם: גל צ'צ'יק, אנת׳וני גולדבלום ופרופ' מייקל ג'יי בלאק. החברה היא יצרנית של סימולציות ויזואליות התואמות את העולם האמיתי

מאיר אורבך 10:0016.03.21

חברת הבינה המלאכותית Datagen (דאטהג׳ן) גייסה 15 מיליון דולר בסבב גיוס ראשון בהובלת ויולה ונצ’רס. לפני כן בסבב סיד גייסה החברה 3.5 מיליון דולר בהובלת TLV Partner שגם השתתפה בסבב הראשון. הקרנות Spider Capital ו-Operator Partners הצטרפו גם כן להשקעה.

 

לסבב ההשקעה הנוכחי הצטרפו גם שורה של חוקרי בינה מלאכותית בעלי שם עולמי כמשקיעים פרטיים, ובהם: גל צ'צ'יק - דירקטור AI ב-Nvidia, מייסד ומנכ״ל Kaggle אנת׳וני גולדבלום, מייקל ג'יי בלאק ממכון Max Planck, אחד הפרופסורים המזוהים ביותר בתחום, וטריבור דארל מייסד מעבדת ה-AI של אוניברסיטת ברקלי. ההון שגוייס ישמש עבור הכפלת צוותי המחקר והפיתוח וכניסה לשווקים חדשים.

 

סימולציות של דאטהג'ן סימולציות של דאטהג'ן

 

דאטהג'ן הוקמה ב-2018 על ידי אופיר צ'קון וגיל אלבז שהכירו בלימודי התואר השני בטכניון עם התמחות בראיה ממוחשבת תלת מימדית. החברה היא יצרנית של סימולציות ויזואליות התואמות את העולם האמיתי. בכדי שהראיה הממוחשבת תצליח לספק תוצאות טובות בפעולתה בחללים היא חייבת להתאמן על מגוון רחב של מודלים שונים שאותם מייצרת החברה הישראלית. אם חברה מבקשת לפתח מודל לכלי רכב הרי שדאטהג'ן תספק לו מודלים של נהגים, כלי רכב במגוון של גדלים, תנועה ועוד.

 

אחד האתגרים הגדולים בתחום של ראיה ממוחשבת הוא הזמן והעלות הנדרשים לאיסוף דאטה ויזואלי שנאסף ממקורות ציבוריים. דאטהג'ן מעניקה לכך פיתרון בכך שהיא מפתחת מנוע סימולטיבי תלת-מימדי של העולם האמיתי ומספקת ללקוחותיה שליטה מלאה על ייצור דאטה מתויג בקנה מידה עצום התואם את צרכיהם. בכך החברה מאיצה את התהליך ומייתרת את הצורך באיסוף דאטה ממקורות חיצוניים.

 

יצירת דאטה סינתטי מאפשרת גם להימנע מכשלים בנושאי פרטיות והטיות (Biases) אשר נובעים מאיסוף דאטה מהשטח שאינו מאוזן או מבוקר. דאטהג׳ן שומרת בכך על ארגונים מבניית מודלים מוטים שעשויים להשפיע על החלטות ארגוניות שונות ועל ביקורת ציבורית קיצונית לעתים - עוד בשלב איסוף הנתונים.

 

החברה שהוקמה לפני שנתיים, משרתת כיום 3 מתוך 5 ענקיות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב, לצד חטיבות מחקר של תחום ה- AI בכמה מהיצרנים הגדולים בעולם. דאטהג'ן מעסיקה כיום 35 עובדים בתל אביב בהם אנשי פיתוח, אלגוריתמיקה וטכנולוגיות תלת ממד ועוד מספר עובדים בארה"ב.

 

"אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו שליטה מלאה בכל הפרמטרים שנכנסים לדאטה שהם יוצרים", אמר מייסד ומנכ"ל דאטהג'ן, אופיר צ'קון. "שליטה בפיזיקה של סביבה מדומה מאפשרת להכשיר מודלים של למידת מכונה ביעילות רבה יותר ובקנה מידה גדול בהרבה, מה שמונע את צווארי הבקבוק הנוכחיים של הסתמכות על איסוף ידני של תמונות בעולם האמיתי. זה נותן לאנשי פיתוח סוגים של נתונים המונעים אפליה עדתית או מגדרית ושהם יכולים להשתמש בהם כדי לבנות יישומים מבלי לחשוש לפגוע במוצרים שלהם", הוסיף.

 

רונה שגב, שותפה מנהלת בקרן TLV Partners מסבירה כי "זה לא רק שנתונים מדומים תמיד טובים יותר מאיסוף נתונים בעולם האמיתי - הם מתייחסים לבעיות שפשוט אינן ניתנות לפיתרון בלעדיהן".

 

צביקה אורון, שותף מנהל בקרן Viola Ventures ציין כי "Datagen נכנסה לשוק חדש לגמרי שיכול להאיץ את השימוש ב-AI. הפוטנציאל כאן הוא עצום: אנו מעריכים כי דאטה סינתטי עשוי לעלות על נתונים אמיתיים לאימון ולבדיקה של מערכות ולהוות כ-80% ממערכי הנתונים בעתיד הקרוב. אולי הכי חשוב, הפתרונות של Datagen מאפשרים דמוקרטיזציה של AI, ונותנים לחברות קטנות יותר, ולא רק לענקיות טכנולוגיות, גישה לנתוני הכשרה קנייניים ואיכותיים של למידת מכונה".

x