מישורים הגיעה להסכמות עם מחזיקי האג"ח - תעלה את הריבית
חברת הנדל"ן המניב, תחת שליטתו של אלכס שניידר, הגיעה להבנות עם מחזיקי האיגרת מסדרה ח'; קדם להסכם חשש לדרישת פירעון מיידי של אגרות החוב; החברה תוסיף ריבית בשיעור של 0.35% לריבית הבסיס בסדרה ח', ושיעורה יעמוד על 3%. אגרות חוב מסדרה ח' נסחרת בתשואה לפדיון של 4.18% ובמשך חיים ממוצע של 3.3 שנים
מישורים של אלכס שניידר (44.56%) דיווחה היום (ב') כי הגיעה להבנות עם מחזיקי האג"ח מסדרה ח', באסיפה שכונסה היום.
- מידרוג בוחנת הורדת דירוג למישורים - בגלל החברה הבת סקיילין
- ביהמ"ש: בלוטרייך הפר את חובת ההגינות כשהיה בעל השליטה במישורים
- בגלל 0.4%: ייצוגית נגד שניידר ולפידות במישורים
חברת הנדל"ן המניב דיווחה בחודש שעבר כי היא חוששת מהפרה אפשרית של אחת מאמות המידה שנקבעו בשטר הנאמנות למחזיקי אג"ח המדוברת, מה שעלול בתרחיש מסוים לגרור לדרישת פירעון מיידי של אגרות החוב שלה.
לאחר מגעים שיזמה עם מחזיקי האג"ח, הושגו הבנות לפיהן תוסיף מישורים ריבית בשיעור של 0.35% לריבית הבסיס בסדרה ח', זאת במקום הריבית הנקובה בגובה של 2.65%. שיעור הריבית יעמוד כעת על 3%. אגרות חוב מסדרה ח' של החברה נסחרת בתשואה לפדיון של 4.18% ובמח"מ של 3.3 שנים. לחברה ישנן 5 אגרות חוב שנסחרות בטווח תשואות לפדיון של 2.37% ל-7.5%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"אני חושב שפעלנו בצורה פרו-אקטיבית. לפני שהיתה הפרה של הקובננטים", מסביר מנכ"ל החברה, דניאל לבנטל. לדבריו, "אני שמח שהשוק הבין את זה וקיבל את ההצעה ונוכל להמשיך".
לבנטל ציין כי "פנינו מיוזמתנו למחזיקי האג"ח בכדי לתקן את אמת המידה (קובננט) באג"ח ח'. מדובר במבחן של סך החוב שמחולק ב-EBITDA לפי הדוח הכספי המאוחד של החברה. לאור הירידה בתוצאות של סקייליין, התקרבנו לרף של הקובננט, אנחנו לא הפרנו אותו. התרענו בפני השוק שאנחנו מתקרבים לרף ויכול להיות שתהיה הפרה ב-12 חודשים קרובים".
השינוי בדרך חישוב אמת המידה יסתמך למעשה על נתוני חברת מישורים, מבלי לשקלל את סקייליין שבה היא מחזיקה.
לבנטל: "לפי נתוני 3 הרבעונים הראשונים ב-2020, למרות הקורונה, מישורים נמצאת בנתוני רווחיות (FFO) גבוהים ב-50% ממה שהיה ב-2019. בישראל הבניינים שלנו קטנים וממוקמים בפריפריה, אנחנו יושבים בין היתר בעיר תחתית של חיפה, בבנימינה, עפולה ורחובות. אנחנו לא רואים ירידה בשיעורי התפוסה, כי אין שם שוכרים גדולים. אין להם הרבה חלופות, זאת להבדיל מהציר המרכזי בז'בוטינסקי בגוש דן שם הבנייה אינטנסיבית ולשוכרים יש הרבה חלופות. אנחנו רואים עלייה בשיעורי התפוסה ואין ירידה בשכר הדירה".
לבנטל מוסיף כי גם בארה"ב המצב דומה: "אנחנו לא בניו יורק או לוס אנג'לס, אלא בפריפריה במדינות כמו וירג'יניה, צפון קרוליינה או ג'ורג'יה. הסגרים הגדולים בניו יורק לא היו אצלנו. יש לכל היותר הגבלות לעסקים מסוימים, ואנחנו לא רואים פגיעה דרמטית בתוצאות וה-FFO יציב. זאת למעט שוכר משמעותי אחד בפלורידה שהוא בית קולנוע בעיר טמפה. הוא פשט רגל ונסגר. אז ניצלנו את ההזדמנות לשפץ את הנכס, לרענן את בית הקולנוע. ואנחנו מעריכים שהוא יחזור לעבוד במלואו לאחר שנמצא שוכר שיחליף אותו בקרוב".