$
חדשות טכנולוגיה

הישג לשיאומי: לא תוכנס לרשימת החרם של הממשל האמריקאי

השופט רודולף קונטריראס הוציא צו עיכוב להחלטת הממשל הקודם, בראשו עמד הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, להחרים את החברה: "לא הוכח שהאינטרסים הביטחוניים הלאומיים נמצאים תחת איום". בתוך כך: רשות התקשורת הפדרלית הודיעה על 5 חברות סיניות, ביניהן וואווי, כמהוות סיכון לביטחון הלאומי האמריקאי

רפאל קאהאן 17:3514.03.21

שיאומי הצליחה לחמוק מהסנקציות שרצה להטיל עליה הממשל האמריקאי בשלהי כהונתו של דונלד טראמפ כנשיא: על פי דיווח של רויטרס, שופט הוציא צו עיכוב להחלטת הממשל הקודם להחרים את החברה. החרם היה מונע משיאומי גיוס כספים ממשקיעים אמריקאים, ואף חוסם אותם מלהחזיק מניות של החברה.

 

ההחלטה להטיל על שיאומי חרם יצאה לפועל בינואר, אך החברה הודיעה כי תפנה לערכאות האמריקאיות כדי שאלה יבטלו את "ההחלטה הלא חוקית ולא חוקתית". אלמלא ניצחונה בבית המשפט בסוף השבוע, המגבלות על פעילותה היו נכנסות לתוקף בשבוע הבא.

 

 

שיאומי נחשבת כיום ליצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם, לאחר סמסונג ואפל. היא נחשבת למתחרה חזקה, וקו המוצרים שלה מיועד לספק "תמורה למחיר". היא גם עושה שימוש רב בטכנולוגיה אמריקאית ומערבית במוצריה, בין היתר בשבבי קוואלקום, מצלמות של סוני ורכיבים נוספים אותם היא רוכשת במערב. הטענה נגדה ונגד שמונה חברות נוספות היתה שהיא נמצאת תחת "פיקוד" של צבא שחרור העם, שמו הרשמי של הצבא הסיני.

 

השופט רודולף קונטריראס, לעומת זאת, לא מצא שום ראיה שתומכת בהערכה הזו. בהחלטתו כתב קונטריראס כי "ההגנה לא הצליחה להוכיח שהאינטרסים הביטחוניים הלאומיים נמצאים תחת איום". בשיאומי בירכו על ההחלטה והוסיפו שהחברה תמשיך לנהל מאבק משפטי עד אשר "כל ההגדרות האלה יסולקו סופית".

 

 

חנות של שיאומי בהונג קונג חנות של שיאומי בהונג קונג צילום: בלומברג

 

בתוך כך, רשות התקשורת הפדרלית הודיעה שחמש חברות סיניות מהוות סיכון לביטחון הלאומי האמריקאי. בהודעתה הצביעה ה-FCC על וואווי, ZTE, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology ו-Zhejiang Dahua Technology. הודעה זו נדרשה על בסיס חוק מ-2019 לפיו נדרשת הרשות לציין באופן מפורש חברות או גופים שלהערכתה מהווים "סיכון בלתי מתקבל על הדעת" לאינטרסים הביטחוניים של ארה"ב.

 

המשמעות של ההגדרה הזו היא שלוואווי ול-ZTE יהיה מאוד קשה לחדש את פעילותן העסקית עם ארה"ב, גם במקרה והמצב שלהן ישתנה בעקבות החלטה של הבית הלבן, למשל. בשנה שעברה הודיע הממשל שהוא אוסר על כל מוסדותיו רכישה של ציוד ושירותים מהחברות הללו. החלטה זו חוסמת לחלוטין, הלכה למעשה, את המכירה של ציוד גם לחברות פרטיות - שכן אלה לא יוכלו לעשות עסקים עם הממשל במידה ויש להן ציוד שמוגדר "סכנה לביטחון הלאומי".

 

החרם על וואווי וייתר החברות חסם אותן מלבצע עסקאות בשווי של כ-8.3 מיליארד דולר עם גופי ממשל וסוכנויות פדרליות בשנה שעברה. בינתיים וואווי, כמו שיאומי, גם הודיעה שהיא מערערת על החלטת הממשל במסגרת בית המשפט הפדרלי לערעורים. עם זאת, היא סירבה להגיב להכנסתה הטרייה לרשימת הסכנות של ה-FCC. חברת Hikvision, לעומת זאת, הודיעה שהיא כן שוקלת מהלך משפטי, שכן היא כופרת בהאשמות הרשות. בנוסף, לטענת החברה, משום שהיא לא עוסקת ברשתות תקשורת כמו ארבע החברות האחרות, היא "לא שייכת" לרשימה.
x