"שאול לא יכול לחזור לחברה, המניות הן שלי לדורי־דורות"
דורי נאוי, שהעלה את חלקו בחברת האשראי החוץ־בנקאי האחים נאוי ל־44% בעקבות עזיבת אחיו שאול: "הוא רצה לצאת לפנסיה וזה בסדר אבל אין דרך חזרה". על הטענות ששאול מתכנן פעילות מתחרה: "יש לו הסכם אי־תחרות עד נובמבר 2021"
הקרב בין האחים נאוי, שיצא לאור בעקבות דיווח של חברת האשראי החוץ־בנקאי שבו האשימה את שאול נאוי בכך שהקים פעילות מתחרה בעודו מכהן כמנכ"ל משותף של האחים נאוי, מתחמם. זאת לאחר שביום רביעי האחרון דיווחה החברה כי היא בוחנת את האפשרויות המשפטיות שעומדות בפניה נגד שאול נאוי, שמצדו אמר ל"כלכליסט" כי "כל אחד בשוק יודע מי זה שאול נאוי. מעולם לא עשיתי משהו שהוא לא בסדר".
- נאוי נגד נאוי: דורי מאשים את שאול בהקמת חברה מתחרה - בעודו מכהן כמנכ"ל החברה
- שאול נאוי פורש מתפקיד המנכ"ל: "רוצה לישון בלי לחלום על התחייבות של הלקוח"
- ההחלטה של נאוי להיכנס להשקעה באג"ח קונצרני עלתה לה 10 מיליון שקל "על הנייר"
ברקע עומד קרב על הרבה כסף. בסוף חודש מאי האחרון הודיע שאול נאוי כי בכוונתו להפסיק לכהן כמנכ"ל משותף בחברה שאותה הקים עם אחיו דורי, איתו היה שותף במשך קרוב ל־40 שנה. במקביל, הוא מכר את חלקו בחברה (17.4%) לדורי.
המכירה התבצעה לפי מחיר של 10.7 שקל למניה, בתמורה כוללת של 60 מיליון שקל. המחיר שיקף הנחה של 25% על מחיר השוק של המניות באותה העת. מדובר בהנחה עמוקה מאוד, נוכח העובדה שבמשבר הקורונה שווי החברה נחתך בכ־40%. מאז, מניית האחים נאוי התאוששה, ונכון למועד הדיווח של החברה על הטענות נגד שאול נאוי, היא עלתה בקרוב ל־40%, כך שחבילת המניות שמכר לאחיו הייתה שווה באותה העת 110 מיליון שקל. כלומר, שאול נאוי הפסיד על הנייר כ־49 מיליון שקל. בנוסף, מאז שמכר את המניות שלו, החברה חילקה דיבידנדים ואילו שאול נאוי היה שומר על חלקו הוא היה זכאי ל־6 מיליון שקל. כך שההפסד מהמכירה עומד על כ־55 מיליון שקל.
שאול נאוי עזב סופית בנובמבר, ובתו, עו"ד נוי נאוי, שכיהנה כיועצת המשפטית של החברה, עזבה־הורחקה בדצמבר, שנה לפני תום החוזה שלה. הזינוק במניה גרם לכך ששאול נאוי פנה לדורי נאוי, שעלה לאחזקה של 39% בחברה, וביקש לרכוש את מניותיו בחזרה, אך האחרון סירב.
"שאול לא יחזור", אמר דורי נאוי ל"כלכליסט". "הבנאדם רצה לצאת לגמלאות וזה בסדר, אבל אין דרך חזרה משם. אין שום סיכוי שבעולם. אני מחזיק את המניות לדורי דורות. הבנים שלי יקבלו את המניות שלי והבנים שלהם יקבלו את המניות שלהם. הכנסתי את שני הבנים שלי לעסק. הם בני 35 ו־36 והם יירשו את החברה". בנוסף, טוען דורי שאין לאחיו אפשרות להקים פעילות מתחרה: "הוא לא יכול לעשות את זה. יש לו הסכם אי־תחרות ושמירה על סודיות עד נובמבר 2021. הוא לא יכול לפגוע בחברת האחים נאוי".
כמו כן, בפברואר קיבל דורי נאוי אישור מרשות שוק ההון להגדיל את האחזקות של ולעלות לנתח של 44.4% בחברה. ככל הנראה, מטרת המהלך היא להפחית עוד יותר את הסיכוי של שאול נאוי לחזור לחברה בדלת האחורית באמצעות רכישת מניות משמעותית בבורסה.
בתוך כך, ביום חמישי האחרון פרסמה האחים נאוי את דו"חותיה ל־2020, מהם עולה כי הכנסות החברה הצטמצמו ב־12.2% והסתכמו ב־136 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 155 מיליון שקל ב־2019. הפגיעה בהכנסות מקורה בירידה של 10% בתיק האשראי של החברה, שעמד על 2 מיליארד שקל, נכון לסוף 2020. עם זאת, הרווח הנקי של האחים נאוי זינק ב־42% והסתכם ב־74 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 52 מיליון שקל ב־2019. העלייה ברווח הנקי מקורה בצמצום תיק האשראי, שהביאה להפחתת הסיכון ולירידה דרמטית של 84% בהוצאות לחובות מסופקים, שהסתכמו ב־4.5 מיליון שקל. כמו כן, ברבעון הרביעי אף נגבו חובות מסופקים שנרשמו כריקברי.
בעקבות חיזוק מעמדו בחברה, גם שכרו של דורי נאוי עתיד לעלות. עלות שכרו ב־2020 עמדה על 1.8 מיליון שקל וב־2021 תעמוד על 2 מיליון שקל. בנוסף, הוא יוכל לקבל בונוס של עד 2 מיליון שקל. כמו כן, החברה תספק לו רכב בשווי של עד חצי מיליון שקל. לאחר פרסום הדו"חות עלתה מניית האחים נאוי ב־4.5% וכיום החברה נסחרת בשווי שוק של 645 מיליון שקל.
הצלע השלישית בהאחים נאוי היא בית ההשקעות אלטשולר שחם, שהוא בעל המניות השני בגודלו אחרי דורי נאוי. בתגובה לפניית "כלכליסט" הסבירו באלטשולר שחם שהם מעדיפים להתמקד בעסקי החברה ובכך שהיא מתומחרת בזול, מתחת להון העצמי שלה, ולא בסכסוך בין האחים. מהדו"ח השנתי עולה שבית ההשקעות מכר במהלך 2020 נתח של 5% מהאחים נאוי בעשרות מיליוני שקלים, כך שכיום הוא מחזיק ב־21% ממניות החברה.