הרקורד הבעייתי של יו"ר ה-OECD החדש בתחום איכות הסביבה
מתיאס קורמן, לשעבר שר האוצר של אוסטרליה, ניסה לבטל את יעדי האנרגיה המתחדשת שהציבה ממשלתו וקרא ליוזמה לתמחר את פליטות הפחמן "תכסיס יקר מאוד"; ארגוני איכות הסביבה מוחים בתוקף על המינוי, שזכה לתמיכה אמריקאית
- בעקבות לחץ: HSBC יפסיק לממן פרויקטי פחם עד 2040
- כך הפסולת של מפעל אחד הופכת לחומר הגלם של מפעל אחר
- דו"ח האו"ם: "התחייבויות המדינות לצמצום הפליטות נמוכות משמעותית מהדרוש"
בחירתו של קורמן לראשות ארגון הכלכלות המתועשות, בו חברה גם ישראל, אמורה לקבל אישור סופי בשבוע הבא. כהונתו תתחיל ביוני ותימשך חמש שנים. ססיליה מלמשטרום השבדית התמודדה מולו על התפקיד, והוא יחליף את אנחל גורייה המקסיקני שכיהן במשך 15 שנים.
בתנועת גרינפיס אינטרנשיונל, שהובילה את ההתנגדות למינוי, כינו את הבחירה "הזדמנות מפוספסת" עבור הארגון. "יש לנו אמון קטן ביכולתו של קורמן להפוך את ה-OECD למוביל בהתמודדות במשבר האקלים, זאת בשעה שהוא עצמו מחזיק ברקורד נוראי בכל הקשור לנושא, כולל התנגדות לתמחור הפחמן", כך מסרה מנכ"לית גרינפיס ג'ניפר מורגן, "זו הייתה הזדמנות שהוחמצה עבור המדינות החברות ב-OECD להציב גבולות ולפסול מינוי בינלאומי של מי שבעברו חסם פעילות נגד משבר האקלים".
קורמן הגיב לביקורת ומסר כי הוא "מחויב לגמרי לנקיטת פעולה שאפתנית ואפקטיבית נגד שינויי האקלים", אך הוסיף כי יש דרכים שונות להשיג זאת.
מלבד משבר האקלים, קורמן יתמודד בתפקידו החדש גם עם ההשלכות הכלכליות של מגפת הקורונה ועם הניסיונות להשיג הסכמה עולמית על מיסוי חברות הטכנולוגיה.
קורמן נולד בבלגיה ועבר לאוסטרליה בשנות ה-20 לחייו. הוא נחשב לשר האוצר שכיהן במשך פרק הזמן הארוך ביותר בהיסטוריה של המדינה, זאת לאחר שכיהן בתפקיד בשנים 2013-2020. הוא חסיד של הורדת מסים, והבטיח בקמפיין שלו לתפקיד כי ישתמש "בכל כלי המדיניות והיכולות האנליטיות הזמינות ב-OECD כדי לסייע לכלכלות ברחבי העולם להגיע לאפס פליטות עד 2050".
בניגוד לתנועות למען איכות הסביבה, ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון בירך על הבחירה, והכריז כי זה "המינוי הבכיר ביותר של אוסטרלי לגוף בינלאומי מזה עשורים". מקורבים להליך הבחירה טענו כי קורמן נבחר בשל ניסיונו הפוליטי הנרחב והידע הנרחב שלו בנושאים המרכזיים. הוא זכה גם לתמיכת ארה"ב. עוד ציינו כי מינוי של אוסטרלי יעזור להשיג איזון גיאופוליטי טוב לארגון שמרוכז בעיקר באירופה.