ירידה במקדם ההדבקה, שיעור החיוביים - הנמוך זה 3 חודשים
לפי דו"ח אמ"ן שפורסם הבוקר, מקדם ההדבקה עומד על 0.85. שיעור החיוביים אתמול עמד על 2.9%. עם זאת הזהירו באמ"ן: "המשך ההקלות עלול להביא להרחבת ההדבקה ולעלייה מחודשת בתחלואה, בעיקר אצל אלו שטרם חוסנו"
סימנים חיוביים במאבק בנגיף הקורונה: מקדם ההדבקה, שהיה לפני כמה ימים גבוה מ-1 ממשיך לרדת ולפי נתוני דו"ח אמ"ן שפורסמו הבוקר (יום ה') הוא עומד על 0.85.
כלומר כל 100 חולים מדביקים 85 בני אדם – דבר שמעיד על דעיכת המגפה. שיעור החיוביים (2.9%) הוא הנמוך זה שלושה חודשים.
- סוף לקונספירציות: מנכ"ל פייזר התחסן נגד קורונה
- בלי "כתום גבולי": הקלות נוספות במערכת החינוך
- הבור הענק שחפר נתניהו החל עוד לפני הקורונה
בדו"ח אמ"ן נכתב כי "מבצע החיסונים כנראה נותן את אותותיו. שיעור המאומתים יורד בעקביות וגם מספר החולים במצב קשה יורד באיטיות". עם זאת, הדגישו מחברי הדו"ח, כי "היקף התחלואה עודנו גבוה ויש להיזהר משאננות. המשך ההקלות עלול להביא להרחבת ההדבקה ולעלייה מחודשת בתחלואה, בעיקר אצל אלו שטרם חוסנו".
מהנתונים עולה עוד כי אתמול אובחנו בישראל 2,751 מאומתים. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 2.9% ובסך הכול פוענחו כ-95 אלף בדיקות.
51.1% מהמאובחנים אתמול הם בני 0 עד 19. יש להזכיר כי החיסונים ניתנים בשלב זה לבני 16 ומעלה ולכן שיעור התחלואה בקרב ילדים ונערים עלה מאז שהחל מבצע החיסונים. מנגד, 5.1% מהמאובחנים אתמול הם בני 60 ומעלה, זאת לעומת שיעור של 17% בגל הראשון.
ברקע הירידה בימים האחרונים בשיעורי התחלואה ובמספר החולים במצב קשה, במערכת הבריאות נערכים להקלות נוספות. בשיחה עם ynet ו-"ידיעות אחרונות" הבהיר פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, כי אם יעברו מהלכי החקיקה המסדירים את השימוש בצמיד אלקטרוני לצורך אכיפת הבידוד – ייתכן כי הרחבת הפעילות בנתב"ג תיעשה תוך כמה שבועות, וייתכן שאף תוך שבועיים.
פרופ' אש אמר כי החלטה סופית בעניין הפעימה הבאה של ההקלות תתקבל באמצע השבוע הבא. "עוד לא בשלו התנאים לשנות את מגבלות ההתקהלות בשלב זה", הבהיר אש. "אני שמח על מגמת הירידה, אבל אני רוצה לראות מה קורה גם בשבוע הבא. זה יהיה סמן קריטי. נצטרך לראות שאין עלייה בתחלואה כתוצאה מהפתיחה הזו, והדבר השני שנרצה לראות זה ירידה נוספת במספרי המאומתים והקשים".
באשר לנתב"ג אמר אש, כי "זה לא עניין של התחלואה הקיימת אלא החשש מהגעת תחלואה ומוטציות נוספות. עד שלא יהיה פתרון לעניין של מעקב אחר הבידוד אני חושב שאי אפשר לפתוח יותר את נתב"ג. אני מקווה שתוך שבועות נוכל לבצע פתיחה נרחבת יותר של נתב"ג. זה תלוי ביכולת להביא צמידים נוספים, וייתכן שנבצע פתיחה נוספת אולי אפילו תוך שבועיים. בכל מקרה, אני מאמין ומקווה שזה יהיה בטווח הזה של שבועות ספורים".