ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

גמזו בכנס כלכליסט: "אנו בדרך החוצה מהמגפה, אבל אסור להיות שאננים מדי"

מנכ"ל איכילוב ופרויקטור הקורונה לשעבר אמר בכנס חדשנות רפואית של כלכליסט, כי "הממשלה התבגרה, יש שיפור בהחלטות ובסוף כולם עברו לרמזור". הוא סבור ש"צריך להסביר לציבור מדוע לנהוג בזהירות, מה החיסון עושה ואיך יוצאים מהמגפה, ולא באמצעות הטלת סגר"

שירות כלכליסט 15:0610.03.21
"התו הירוק הוא נכון וחכם בזמן הזה. אנו מאפשרים פתיחה וחזרה לשגרה לאנשים שכרגע אינם בסיכון, אם אנו רוצים לחזור לשגרה. אין מה לעשות, אלו שהתחסנו הם מוגנים ובטוחים. אנו מחויבים אליהם ואנו מחויבים לשגרה. איש אפשר להמשיך להטיל סגרים על האנשים האלה", כך אמר פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב בשיחה עם אדריאן פילוט בכנס חדשנות רפואית של כלכליסט.

 

גמזו התייחס לסוגיית הילדים והצפי לחיסונים ואמר כי ההחלטה לפתוח את כלל מערכת החינוך היא הכרחית למרות סכנת ההדבקה: "חייבים להחזיר גם את הילדים בצורה הדרגתית לשגרה. נתעכב אולי עם פנאי ובידור לילדים, אבל למערכת החינוך חייבים להחזירם.

 

"אני בטוח שיצליחו להוכיח שהחיסונים לילדים בטוחים ויעילים והם עושים את אותה עבודה שהם עושים אצל המבוגרים. אבל בשלב הביניים – חייבים להחזיר ילדים לשגרה תוך שמירה על התקהלות", אמר.

 

לגבי יתר האוכלוסייה סבור גמזו, לשער פרויקטור הקורונה, כי "יש להתנהל בזהירות עם התו הסגול. מערכת החינוך יכלה לגרום לתחלואה, אבל אחרי שחיסנו 90% מבני 50 ומעלה ושני שלישים מבני 40 פלוס, אנו במצב שמגן בצורה די מלאה על הדינמיקה המגפתית של הקורונה. לכן אנו יכולים להרשות לעצמינו לשחרר את הילדים שלא מחוסנים. ניתן לקחת קצת יותר סיכונים ולעשות צעדים קדימה".

 

גמזו מבקש מהציבור שלא לפחד וגם לא להפחיד מהמוטציות של הנגיף: "כל מי שעוסק במדע ומבין בנגיפים לא צריך להיות מופתע ממוטציות ואכן ראינו את המוטציות של הקורונה. הקורונה שהתחילה בסין - איננה אותה קורונה שיש היום. החיסון אפקטיבי למוטציות החשובות לרבות הבריטית והדרום אפריקאית. מוטציות תהינה כל הזמן, ומה שחשוב לדעת האם הן משנות את נתיב המגיפה. אבל אסור לנו להיות מבוהלים".

 

 

פרופ' רוני גמזו . לא להבהיל פרופ' רוני גמזו . לא להבהיל

 

עם זאת אומר גמזו: "אנו כחברה בדרך החוצה מהמגפה, אבל אסור להיות שאננים מדי. צריכים להמשיך להקפיד ובחכמה. חייבים להמשיך להסביר ולשכנע. הרמדאן עוד מעט. בואו נחכה קצת, בוא נהיה זהירים. עוד קצת איפוק. לקראת ליל הסדר המצב יהיה יותר טוב. אבל הכל צריך להיעשות בשכנוע ובשיח, לא באמצעות הטלת סגר ולא בעוצר. צריך להסביר לציבור מדוע לנהוג בזהירות, מה החיסון עושה ואיך יוצאים מהמגפה. אנחנו נצא ממנה בעוד חודש-חודשיים. הרי כולנו רוצים שהעסקים יחזרו, שהעובדים יחזרו, שהמסעדות יחזרו. שכולנו נחזור לחיים, אבל בלי להשתולל."

 

גמזו מזהה שיפור בעקומת הלמידה של הממשלה שלא תמיד עמדה לצידו כשכיהן כפרויקטר והעדיפה להתנהל לפי שיקולים פוליטיים ולא מקצועיים: "הממשלה התבגרה. יש שיפור ממה שהיה קודם כאשר היו מוותרים והיו אומרים 'יהיה בסדר' או 'את זה נעבור בקלות'. בסוף כולם עברו לרמזור. אנו רואים דפרניזציה לפי רמות תחלואה. הניהול הוא לפי אזורים ולפי תחלואה. כולם יותר בוגרים, יותר מקשיבים. יש גם יותר שיתוף פעולה בקרב כל שחקני המערכת: משרד הבריאות, צה"ל, רשויות מקומיות. יש גם יותר בדיקות ויותר חקירות".

 

 

x