$
שווקי חו"ל

תעלומה: למי העביר מייסד זום מניות בשווי של 6 מיליארד דולר?

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, אריק יואן העביר כ-40% מהבעלות שלו בחברה לאנשים או יישויות לא מזוהות. הונו של יואן (51) מוערך ב-13.7 מיליארד דולר ואף הוכתר בדצמבר כאיש העסקים של השנה של מגזין טיים

חדשות חוץ 15:4909.03.21

מייסד ומנכ"ל זום אריק יואן העביר כ-40% מהבעלות שלו בחברה, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל. מדובר באחזקה השווה כעת כ-6 מיליארד דולר, לאחר שמניית החברה זינקה פי 3 ב-12 החודשים האחרונים. עם זאת, זהות מקבלי המניות לא נחשפה.

 

ההעברה תועדה כשתי מתנות נפרדות, כל אחת של קרוב ל-9 מיליון מניות, לאנשים או ישויות לא מזוהות. המניות הועברו משתי קרנות שבהן משמשים יואן ואשתו כנאמנים, כך לפי מסמכים שהוגשו ביום שישי לרשות ני"ע האמריקאית (SEC).

 

דוברת זום מסרה בתגובה כי ההעברה נעשתה "בתיאום עם התנאים של הקרנות של אריק יואן ואשתו, ובהתאם לנהלי ניהול העזבון של בני הזוג". מהחברה לא נמסר מי מחזיק כעת במניות. יואן ואשתו לא הגיבו על הדיווח.

 

לפני ההעברה שבוצעה בשבוע שעבר היה יואן בעל המניות הגדול ביותר של החברה, עם אחזקה של 15%. כמו כן, הוא החזיק ב-40% מזכויות ההצבעה. המתנות מייצגות כ-6% מכלל מניות החברה, לפי החישובים שערכו בחברת InsiderScore, שמנתחת עסקאות של העברת מניות בקרב מנהלי חברות.

אריק יואן אריק יואן צילום: אריק יואן

 

מגפת הקורונה שפרצה בשנה שעברה הפכה את זום לשם מוכר וליקירת המשקיעים. בעקבות ההצלחה, יואן (51) נכנס לרשימת המיליארדרים של מגזין פורבס בזכות שווי הון מוערך של 13.7 מיליארד דולר, ואף הוכתר בדצמבר כאיש העסקים של השנה של מגזין טיים.

 

מחיר המניה של זום, שנסחרה מתחת למאה דולר בתחילת 2020 עמד בסוף השנה על יותר מ-500 דולר. שווי השוק של החברה, שבסיסה בסן חוזה, קליפורניה, עומד על סביבות 100 מיליארד דולר.

 

יואן נולד בסין ועבד כמהנדס בסיסקו סיסטמס. ב-2011 עזב וייסד את זום. החברה הונפקה ב-2019 אך בדומה למייסדים אחרים של חברות טכנולוגיה יואן דאג לשמור על אחזקת שליטה ועל זכויות הצבעה. לפי ההודעה שהועברה לרשות ני"ע, שתי קרנות שבהן מוגדרים יואן ואשתו כנאמנים העבירו 18 מיליון מניות לצדדים שלא זוהו ב-3 במרץ. לאחר העסקה, הוא מחזיק רק ב-27% מזכויות ההצבעה, כך לפי ההערכות של InsiderScore.

 

בשבוע שעבר פירסמו בחברה תחזית לפיה ההכנסות השנה יעלו ב-41%, זאת לאחר שזינקו פי 4 בשנה הפיסקאלית האחרונה, שהסתיימה בינואר, ל-2.65 מיליארד דולר. "העתיד פה, עם העלייה בעבודה מרחוק ומכל מקום", אמר יואן בשבוע שעבר. "אנחנו מכירים במציאות החדשה הזו".

x