הסתיים בהצלחה שלב ראשון בפיילוט של שיטת בנייה מקוצרת
בשיטת בנייה זו, שפיתחה חברת אינדן, אלמנטים העשויים פלדה והקירות מיוצרים במפעל, משונעים לאתר הבנייה ומורכבים בשיטת “לגו”, בניגוד לשיטה הרגילה שבה כל העבודה מבוצעת באתר הבנייה
הסתיים בהצלחה השלב הראשון בפיילוט של הטמעת שיטת בנייה ישראלית חדשנית, המקצרת את זמן העבודה ב־40%, כך נודע לכלכליסט.
בשיטת בנייה זו, שפיתחה חברת אינדן, אלמנטים העשויים פלדה והקירות מיוצרים במפעל, משונעים לאתר הבנייה ומורכבים בשיטת “לגו”, בניגוד לשיטה הרגילה שבה כל העבודה מבוצעת באתר הבנייה. בחודשים האחרונים נערך פיילוט שבמסגרתו הוקם בתוך חצי שנה בלבד שלד לפרויקט בן 17 אלף מ"ר. את הפיילוט מובילה קבוצת פדלון, שבדצמבר קיבלה מהמדינה מענק של כ־920 אלף שקל.
הפיילוט נערך במתחם מעונות סטודנטים בראשון לציון, הכולל 357 חדרים ומשתרע על 17 אלף מ"ר בשלושה בניינים בני 14, 8 ו־5 קומות ושטח מסחרי 1,500 מ"ר. הפרויקט כולו יושלם באוגוסט השנה. בפדלון מציינים כי הטכנולוגיה חוסכת בעלויות חומרים, ביצוע וכוח אדם. ההערכה היא שלאחר אישור סופי השיטה תוטמע גם בבנייה ציבורית, ויש לה פוטנציאל הצלחה גם מחוץ לישראל.
עידו פדלון, מנכ"ל ובעלים משותף בקבוצת פדלון: "הרעיון בשיטת הבניה הייחודית הוא תיעוש של הבנייה. אנחנו בעצם מייצרים את הקירות במפעל, כולל כל האיטומים ואמצעי הבידוד הדרושים, ומה שנשאר זה להרכיב את הקירות בשטח. הקירות מגיעים מסודרים על פי סדר ההרכבה לאתר הבנייה, כאשר בנינו אותם לעומס הרמה של שני עובדים בלבד אשר יודעים להרים את הקיר ולהציב אותו במקום. בצורה כזו שלושה עובדים בלבד יכולים להרים את כל שלד הבניין. מדובר בחיסכון יוצא דופן בעלויות הבנייה, כמו גם בכוח אדם וכל מה שמשתמע מכך כמו ביטחון בחיי הפועלים. השיטה הזו חוסכת שלבים משמעותיים בבנייה הרגילה, כמו הטיח ופינוי הפסולת. פועל טוב שעובד לפי השיטה הזו בונה בעצם 22 מ"ר ביום, כלומר ארבעה קירות לשעה".
“זיהינו מיד שיש בשיטת בנייה זו פוטנציאל לתיעוש משמעותי”, אמרה טלי הירש שרמן, מנהלת אגף תורת הבנייה ופיתוח הנדסי ביחידת החדשנות והמו”פ וחברה בוועדה הבינמשרדית שבה נציגי משרד השיכון, האוצר ורשות ההשקעות. בראש יחידת החדשנות והמו”פ עומדת ד”ר סתונית שמואלי.