$
הייטק והון סיכון

קייפ של טדי שגיא רוכשת את Webselenese הישראלית ב-149 מיליון דולר

Webselenese עוסקת בהשוואת מוצרים בנושאי אבטחה ופרטיות והוקמה על ידי רן גרינברג ואריאל הוכשטדט, שהם בעלי המניות היחידים בה. החברה מעסיקה 29 עובדים בת"א ומאות פרילנסרים ברחבי העולם

מאיר אורבך 09:1508.03.21

חברת הסייבר Kape (קייפ) של טדי שגיא, הנסחרת בבורסה בלונדון, רוכשת את חברת הטכנולוגיה Webselenese הישראלית תמורת 149.1 מיליון דולר במזומן ובמניות.

 

Webselenese, שהוקמה על ידי רן גרינברג ואריאל הוכשטדט, פיתחה פלטורמה לייצור תוכן המשלבת בין רשת בין לאומית של כותבי תוכן למערכת שעוסקת באופטימיזציה של התוכן, החברה מתמחה בייצור תוכן בנושאי אבטחה ופרטיות ושנה שעברה הביאה 105 מליון קוראים למגוון אתריה.

 

על פי הדיווח שהוציאה הבוקר קייפ לבורסה בלונדון, היא רוכשת את Webselenese תמורת 149.1 מיליון דולר, כאשר 116.6 מיליון דולר במזומן ו-32.5 מיליון דולר במניות חדשות שתנפיק לבעלי המניות של Webselenese.

 

Kape תממן 35 מליון דולר מהמזומן של החברה וכ-85 מליון מהחלק המזומן תממן Kape על ידי הלוואת גישור מבעל השליטה, איש העסקים טדי שגיא. לאחר השלמת הרכישה, תמיר Kape את הלוואת הגישור בהלוואה בנקאית לטווח ארוך, מה שיעמיד את יחס החוב/ EBITDA על 1.7, יחס זה צפוי לרדת לכ-1 עד סוף שנת 2021. טדי שגיא עצמו מחזיק ב-64.3% מהון המניות של Kape.

 

מנכ"ל Kape, עידו ארליכמן מנכ"ל Kape, עידו ארליכמן צילום: אוראל כהן

 

 

הרכישה מספקת ל-Kape נכסים דיגיטליים משמעותיים בתחום האבטחה והפרטיות. ערוץ שכזה עשוי למנף את סל המוצרים המתרחב של החברה ולסייע בפיתוח מוצרים חדשים. Webselenese מחזיקה אוסף של אתרי השוואות מוצרים שמציעים סקירות אובייקטיביות, המלצות וטיפים על ספקטרום רחב של כלי אבטחה ופרטיות שניתן לרכוש אונליין. לחברה יש מעל 8 מיליון מבקרים ייחודיים בחודש באתריה השונים שמתורגמים לכ-30 שפות.

 

הכנסות Webselenese עלו אשתקד ב-91% ל-64.5 מיליון דולר (לעומת 33.8 מיליון דולר ב-2019) וה-EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) עלה ב-204% ל-30.7 מיליון דולר (לעומת 10.1 מיליון דולר ב-2019). בנוסף, ל-Webselenese יש תזרים מזומנים חזק, כאשר 96% מה-EBITDA מומר למזומן. יחד Kape צפויה לייצר הכנסות פרו-פורמה (דוחות עתידיים) של 208-213 מיליון דולר ו-Adjusted EBITDA של 78-81 מיליון דולר ב-2021.

 

לאורך כל שנות פעילותה, Webselenese לא נעזרה במימון חיצוני ושני מייסדיה, רן גרינברג ואריאל הוכשטדט, הם בעלי המניות היחידים בה. משרדי Webselenese ממוקמים בתל אביב והיא מעסיקה 29 עובדים במשרדים בתל אביב ומאות פרילנסרים ברחבי העולם. שני המייסדים ויתר עובדי החברה ימשיכו לנהל את פעילותה תחת Kape.

 

באוקטובר האחרון Kape רכשה את PIA האמריקאית תמורת 130.1 מיליון דולר במזומן ובמניות. PIA מתמחה בפתרונות הצפנה של מידע דיגיטלי בעיקר לצורך פרטיות ברשת האינטרנט, ובעקבות רכישתה הפכה החברה המאוחדת לשחקנית הגדולה בארה"ב, ונמנית על שלוש השחקניות המובילות בעולם בתחומה.

 

רן גרינברג (41) ואריאל הוכשטדט (42), שני מייסדי Webselenese, החלו את דרכם ככלכלנים עד שהפכו ליזמי הייטק וחברו להקמת החברה. לפני Webselenese גרינברג כיהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי באלרון, וראש המחלקה הכלכלית בדן אנד ברדסטריט ישראל. לגרינברג יש תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

 

 

רן גרינברג ואריאל הוכשטדט רן גרינברג ואריאל הוכשטדט צילום: אלון גלעדי

 

 

הוכשטדט, לפני שחבר לגרינברג בהקמת Webselenese, היה מנהל בכיר בגוגל ואחראי על השיווק העולמי של ג'ימייל מחוץ לארה"ב, ומנהל שיווק אזורי של גוגל ישראל, יוון ודרום אפריקה. לפני גוגל, שימש בתפקידי ניהול שונים דוגמת מנכ"ל madas, לוח מודעות; ומנהל פרויקטים בחברת הייעוץ תפן. להוכשטדט יש תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית.

 

עידו ארליכמן, מנכ"ל kape, אמר: "קהל היעד ש-Webselenese תביא איתה, בשילוב הידע שלה, ימקמו אותנו בעמדה ייחודית בדרכנו להפוך לכתובת העיקרית לפתרונות פרטיות ואבטחה דיגיטליים".

 

רן גרינברג ואריאל הוכשטדט, מייסדיי Webselenese, אמרו: "לאחר שעבדנו עם Kape במהלך שלוש השנים האחרונות, אנחנו נרגשים לאחד כוחות כדי ליצור חברה שתוכל לקיים את הבטחתה לקדם ולספק פרטיות ואבטחה ברשת לצרכנים בכל העולם".

x