החקירה מתרחבת: האם פייסבוק מפלה עובדים על רקע גזעי?
הנציבות לשוויון הזדמנויות בתעסוקה בארה"ב חוקרת תלונות של שלושה אנשים שטוענים שהחברה מפלה מועמדים ועובדים שחורים באמצעות הסתמכות על הערכות סובייקטיביות וקידום סטריאוטיפים גזעיים בעייתיים. החקירה הוגדרה כ"מערכתית"
הנציבות לשוויון הזדמנויות בתעסוקה בארה"ב (EEOC), שחוקרת את פייסבוק על אפליה גזעית בהעסקת עובדים וקידומם, הגדירה את החקירה כ"מערכתית" במטרה לבדוק האם מדיניות החברה תורמת לאפליה רחבת היקף. כך לפי דיווח ברויטרס.
- מקדונלד'ס: שואפים לשיוויון מגדרי בדרגי הניהול עד 2030
- גוגל מחליפה את תקרת הזכוכית בקיר בטון
- תביעה נגד פייסבוק על אפליית שחורים
הנציבות פותרת בדרך כלל מחלוקות באמצעות תיווך, או מתן אפשרות למתלוננים לתבוע את מעסיקיהם. אך פקידי הסוכנות יכולים לסמן חקירה כ"מערכתית", מה שמאפשר לחוקרים לזמן מומחים כדי לנתח את המידע על החברה ולקדם תביעה רחבה יותר שתייצג מעמד שלם של עובדים.
מנהל תוכניות התפעול של פייסבוק, אוסקר וונסזה ג'וניור, ואיתו שני מועמדים שלא התקבלו לחברה, התלוננו ביולי ל-EEOC, ומועמד נוסף שנדחה הצטרף לתביעה בדצמבר. הם טוענים שפייסבוק מפלה מועמדים ועובדים שחורים באמצעות הסתמכות על הערכות סובייקטיביות וקידום סטריאוטיפים גזעיים בעייתיים. עם זאת, הסוכנות טרם הגישה אישומים נגד פייסבוק, וחקירתה עשויה גם להסתיים בלא כלום. דובר של פייסבוק אמר שהחברה "לוקחת את ההאשמות באפליה ברצינות ותחקור כל מקרה ומקרה".
ה-EEOC זימנה באוגוסט האחרון חוקרים מערכתיים וקיבלה מסמכים מפורטים משני הצדדים באשר לארבעת החודשים האחרונים, כך אמר פיטר רומר פרידמן, עו"ד במשרד גופטה ווסלר המייצג את התובעים, שנתמכים גם ע"י חברות עו"ד נוספות. בחקירה מעורבים משרדי ה-EEOC בבולטימור, פיטסבורג וכן בוושינגטון.
הגדלת המגוון האתני והמגדרי מהווה אתגר עבור חברות טכנולוגיה גדולות בארה"ב, שתלו זאת בין היתר במחסור במועמדים מתאימים מקבוצות אתניות שנמצאות בתת-ייצוג. עם זאת, עובדי התעשייה חשים ביטחון הולך וגובר בהעלאת טענות לאפליה ולשיטות העסקה מוטות.
רומר פרידמן אמר שיידע את ה-EEOC בחודש שעבר באשר לאחת המדיניויות של פייסבוק, לפיה היא מעניקה בונוסים של עד 5,000 דולר לעובדיה כאשר מועמד שהם מפנים מתקבל לעבודה. מועמדים שמופנים בדרך כלל משקפים את ההרכב האנושי של החברה, מה שפועל לרעת מועמדים שחורים, לכאורה.
בדצמבר האחרון האשים משרד המשפטים האמריקאי את פייסבוק באפליה נגד עובדיה בארה"ב, ואמר שהיא מעניקה קדימות לעובדים זמניים. גוגל הסכימה בחודש שעבר לשלם 3.8 מיליון דולר בהסדר של האשמות ממשלת ארה"ב לפיהן היא שילמה פחות לנשים והפלתה נגד אסייתים ונשים כאשר העדיפה לא לקבלם לעבודה.